Отговори
# 60
Devill Queen пазарът е всяка седмица петък,събота и неделя..до към 13.00 часа някъде Wink

jos,на мен ми допадат Павел,Панайот...за други сега не се сещам Wink

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 18:08 от kotarache_87

# 61
От къде да се започне - едни започват от дребните неща, други от по-големите. За всеки е различно, в зависимост от финансите и т.н.

Първото, което аз купих беше легло и шкафче за бебето. Ако ще се поръчва е още по-добре това да е първо. После ви е матрака и чаршафите.
Количка и столче за кола (това за мен е следващата покупка), но пък има мами, които казват че количка няма да купуват.
Козметика и хавлийка за бебето (козметиката може още в болницата да си я вземете с вас, както и хавлийката). ваничка за в къщи
Дрешки за новородено (трябва да са изпрани и изгладени, също още в родилното ви трябват).
Не се увличайте много с количеството за новородено, защото децата много бързо ги израстват.
Комплект от по 6бодита с къс, и 6 с дълъг ръкав са достатъчни, и толкова гащеризончета цели, и панталонки, чорапки. За 1месец вероятно вече ще са малки на бебето и ще ви трябва следващ размер. Там вече може и повечко. )

Явно във всеки родилен дом разрешават различни неща да се внасят. На мен не ми позволиха дрешки за бебето и козметика. Там си ги къпеха и обличаха с техни дрехи. Само дрешки за изписването ми искаха.

Броя на комплектите дрехи според мен зависи от пола на бебето Simple Smile. С баткото 6 комплекта ми стигаха само до обяд Simple Smile, но таткото беше инструктиран и тичаше да докупува когато се налагаше.
Козметика бих взела някой тестери като първо време. Дават на всички курсове и лекции за бременни като реклама. След като се роди може да тествате, кое понася на бебето, че при нас козметиката, която купих още стои в шкафа - уж най-добрата, но се обрина бебето от нея Simple Smile.

Ани27, това е много болна тема с тръгването на училище. Аз съм се спряла на варианта 6,5 пред 7,5. 7,5 ми се струва много късно, при условие, че вече чете и смята. Мисля, че всяко дете си показва кога за какво е готово и се ръководя основно от това при вземане на такива решения.

Мъжко име с Х - Хари Simple Smile

# 62
Той и моят ще знае по всяка вероятност да чете и смята до 6.5г, но това няма да ме накара да го пусна по-рано. Не бързам за никъде, сега е дете и му се е паднало да поиграе и е свободен. И без това смятам задължителната предучилищна от 5г. за пресилена, и целодневното училище също/ за родителите, нямащи избор, ок, но аз не желая детето ми по цял да е в институция ДГ, училище и т.н/
Отделно една съфорумка ми беше писала на лични, че възрастта между 6-7г. е доста критична, и не е желателно топчно тогава да преживяват стрес децата, със започване на училище,  научни доказателства, нещо с промени в мозъка и т.н./ сигурно пазя писмата и/
Айде да не вкарвам спор, но някои имена са ми........Хари, Патрисия, Анджелина..........живеем в Бг, ако в чужбина, разбирам да има по-чуждоезично звучене, но ........тук.........странно ми е......не го разбирам и приемам........е, може би повечето мислите децата ви да емигрират Wink

# 63
jos, с п може преслав, персиян, петър...

мирама, само толкова ли? Аз като гледам тези космически списъци в интернет и зле ми става

# 64
vvavv, само толкова не, но това са най-необходимите неща. )
А, да не забравяме и пелени, искат ги в родилното, а и после влизат във всякаква употреба.

Не знам точно какви списъци гледате, но всичко останало от него може да се купува в последствие и ако се прецени, че е нужно.

# 65
jos аааа забравих за фаворита ми ПРЕСЛАВ Simple Smile

Момичета...да ви кажа моят съвет е,по-добре малко по-рано да тръгват на училище децата..както в случая на 6,5 отколкото на 7,5....аз тръгнах на 7,5.Едно,че винаги си се чувстваш по-голям и винаги ти е напомняно,че си по-голям от съучениците си...друго,че ако се получи както при мен - не стига,че съм тръгнала по-късно на училище,ами и първата година не влезнах в университета и започваш да се чувстваш така малко не на място в сравнение с другите...не знам както вие си решите,но моето мнение е по-рано на училище.

# 66
Айде да не вкарвам спор, но някои имена са ми........Хари, Патрисия, Анджелина..........живеем в Бг, ако в чужбина, разбирам да има по-чуждоезично звучене, но ........тук.........странно ми е......не го разбирам и приемам........е, може би повечето мислите децата ви да емигрират Wink
Ани, ами то вече света е едно голямо село Simple Smile. На мен много ми харесва Иван, но немога да търпя чужденците да го четат Айвън. Нещо ми се обръща като го чуя. А и вече в БГ има доста чужденци, които четат имената както си могат Simple Smile

# 67
Писмото е от Андариел, много я харесвам, повечето сте я срещали във форума, копирам го, мисля, че не би имала против, полезно е:
"Мен също ме убеждаваха навремето да запиша моите още от 6-годишна възраст в първи клас, защото всичко си знаели, но ние твърдо бяхме решили да не се поддаваме на подобни захаросани агитации, колкото и да ни галят родителското самолюбие. Децата си тръгнаха с набора, още повече, че нашите са родени съвсем в края на календарната година. Важното не е дали е усвоило добре материала в градината, дали може да смята и да чете, а каква е психическата зрялост на детето. Чисто физически една година на тази възраст дава огромна разлика - детето по-малко боледува, по-издържливо е физически на натоварването. Дори още по важно е нервно-психичното развитие - за времето между 6 и 7 години нервната система става по-зряла, детето е по-устойчиво психически, има и по-добри социални умения, натрупани за тази една година. Преди години четох една научна статия, в която се показва как точно между 6-тата и 7-мата година става скок по отношение на развитието на вниманието и концентрацията, които са критично важни в първи клас. Оказва се, че хич не е случайно, че децата тръгват на училище около седмата си година, а не около шестата. Нашата образователна система е доста рязка в първи клас, изведнъж им се стоварва писане на много ченгелчета и чертички, часове от по 35 минути, в които трябва да са концентрирани, а това за много деца, дори навършили възрастта, е проблем. При вас детето е родено в подходящото време - пролетта, което точно му пасва за започване на училище - нито ще е много голямо и ще "стърчи" над другите, нито е малко (като нашите) и в началото ще се "губи" из навалицата. Ще му е най-добре с набора. Повечето родители не обръщат внимание на нервно-психичното развитие, а само на когнитивното. Разбирам, те няма и откъде да знаят, но когато човек знае колко е важно, го взема под внимание. Нали идеята е детето да се справя сравнително лесно, да не се напъва и стресира излишно, защото още не е узряло! Животът не е състезание, в което печели първият започнал училище.
 Не се подвавайте на стадното чувство, че другите си записвали децатаот 6-годишна възраст! Това е много измамно чувство. После тези родители започват да се чудят защо детето се изморява лесно, защо не му се пишат домашни, защо трудно се концентрира в клас, но не смеят да си признаят, че е от по-ранната възраст. Приятели ще си намери нови, тъкмо се получава ново място - нов живот, което ще му подейства благотворно - ще се откъсне от старата среда, старите стереотипи, и ще има полъх на новото и вълнуващото с нови деца.
Разбирам го таткото, но в случая твоята интуиция е по-полезна. Ти си познаваш детето, и щом смяташ, че е добре да си тръгне на 7 години, значи така е най-подходящо.
"

# 68
Относно училището, много зависи от самото дете. Доколко то се чувства готово, доколко наистина е готово и може да се справи с цялата лудница покрай първи клас.
Аз съм тръгнала на 6г. на училище, вечно бях най-малката. После бях най-малката и в университета.
Сестра ми тръгна на училище на 7г. Тя пък е дребничка, изключително мила и т.н.  (много прилича на щерката) и вечно децата се опитваха да я тормозят.
Водете се по детето, а не по някакви болни амбиции или пък "те така правят всички".
Една година повече, или по-малко не е от значение по-нататък. Но в началото има огромно такова.

# 69
Мирама честито мъж.Да те питам колко беше прегледа,че аз забравих да питам при записването?

# 70
Чакайте да се запиша  в темата, че сте изписали 5 страници вече.

За училището, да ми се роди рожбичката и да е жив и здрав дотогава, да му видим характера, ще има време да мислим. Фокусирам се в/у настоящето, не далеч в бъдещето. хубаво е човек да има планове и мечти, но не и да му стават болни амбиции.
 Hug
Ех, не знам какво ще е името. Голям зор.  Rolling Eyes

# 71
Мирама честито мъж.Да те питам колко беше прегледа,че аз забравих да питам при записването?

Прегледа при доц. Димитрова е 100лв.
Без диск.

# 72
  bouquet чудна тема
връщам се да чета, че пак изпуснах...

# 73
Е, на мен училището ми е на дневен ред. Синковеца е задължителна предучилищна от догодина, става на 5г. Трябва да реша къде ще бъде: в училище илив градина , в държавно или в частно ........не е лесен избор и това се очертава да е като време, точно около раждането/април, до колкото знам тогава започват записванията за предстоящата учебна година

# 74
Е, на мен училището ми е на дневен ред. Синковеца е задължителна предучилищна от догодина, става на 5г. Трябва да реша къде ще бъде: в училище илив градина , в държавно или в частно ........не е лесен избор и това се очертава да е като време, точно около раждането/април, до колкото знам тогава започват записванията за предстоящата учебна година
Още януари трябва да го запишеш, за да си спокойна

Общи условия

Активация на акаунт