Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ "София" - Тема 2

• 136 921
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
Ddnchv, наистина мисля, че е крайно време да насочиш огромната си негативна енергия извън тази тема.
Мисля, че ГОНЕНЕТО на потребители е в разрез с правилата на форума .......
дали не тябва да информирам модератор........

Може би трябва. На модераторите ще им е интересно да видят твоите гневни и пълни с обиди мнения.

# 46

" Методът ERA е патентован и се прилага едва в няколко държави в Европа, сред които вече е и България. У нас е внедрен от д-р Явор Владимиров, утвърден специалист в областта на репродуктивната медицина, като единствено „Специализирана болница по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина – София” е специализирана в прилагане на иновативната технология. Процедурата наподобява биопсия, а приблизителната й стойност е около 1000 лева. Обработването на резултатите отнема около 10 дни, а данните са валидни за период от година и половина.

Технологията е разработена с цел прецезиране на инвитро процедурата, като по този начин се спестят нови дълги, болезнени и скъпи опити. Освен това, тя е подходяща за жени, които биха искали да са наясно какви са шансовете им за успех и дали изобщо да се подлагат на ин витро процедура."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20619403
Г-н Дончев, преди да промиваш мозъците на пациентките на д-р Владимиров, вземи да прочетеш малко информация по отношение на новите методи в областта на репродуктивната медицина. За пореден път виждам, че човек, който въвежда иновации се оказва оплют от псевдо специалисти и платени писарушки на конкуренцията му.
При следващи обиди и закани, ще уведомя администратор. И гледай да си въздържаш езика и в зачатие, нали?!
Мистър, миличък, какъв се представяш, неграмотнико в генетиката,  не знам,  преди да се запозная с изпратения от ВАС абстракт аз дълги години съм ЧЕЛА и РАБОТИЛА генетика. За ваше сведение имам камара публикации в областта на количествената генетика, където без ПОЗНАНИЯ и на базата на един абстракт и/ или публикация се "изяваява" неподготвения "д-р" Владимиров.
Казах да дойде, ще го научин, но не без пари разбира се.
Но никога няма да се съглася един слабо компетентен човек, особено в генетиката, да манипулира  хората и от това да се обогатява. Няма да го позволя. Това е престъпление.
Нападайте колкото си искате, но АЗ няма да позволя манипулации с хората на генетична тема и всеки който си позволи това ще бъде разкрит, разобличен и порицан, АКО превръща генетиката в средство за печелене на пари, изкривявайки нейната основна функция - теоритична основа на живота и възпроизвеждането.
Така, че един химичен патент, купен за да бъде продаван на хора в тежко положение е кощунство, при това силно рекламиран, без никакъв доказан практически ефект.

# 47
  • UK
Момичета преди време аз бях оплюта, наритана, здъвкана, смачкана, унищожена, унижена, ПРОКЪЛНАТА и т.н. в опита си да ви буда полезна по повод ЕРА - така широко рекламирана от "д-р" Явор Владимиров.
Е сега като стана ясно от самия "д-р" че това е частен патент - изявлвния по ТВ. Дано да се съгласите с мен че това е начин за СЪБИРАНЕ на пари от пациентите.
Патента е чисто химичен метод ползващ отдавна познатите методи за установяване на гени в генетиката - PCR  - те даже не ползват ин ситу ДНК - РНК хибридизация.
Този метод няма никаква научна стойност за сега, защото не е преминал изпита на практиката - АКО ВИЕ момичета сте съгласни да бъдете опитните зйчета срещу 1000 лв. Ваш проблем.
НО имайте предвид, че по света всяка нова методика набира доброволци и РАБОТИ С ТЯХ БЕЗПЛАТНО. Дали искате да се подложите на това. срещу тази сума.
Бъдете бдителни - в бг лекарските лъжи са на мода.
Бъдете наблюдателни, сензитивни и не се поддавайте на манипулации, ВЪПРЕКИ ТЕЖКОТО ПСИХИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ ПРЕДИ ИНВИТРО И СЛЕД НЕУСПЕШНИ ИНВИТРО ОПИТИ.
Слабите доктори използват това и намират начини да ВИ вземат парите, търсейки всевъзможни пътища - ЕПА, биопсии, вливания и т.н.
P.S. Експресията на 1 ген сама по себе си  не може да бъде установена само с изследване на  РНК , да считаше се , че РНК като пряк носитек на ДНК информациятата е информатор за екзпресията, но последвалите изследвания показаха, че това не е ТАКА, защото се установиха участъци от РНК, които могат да активират и / или супресират - подтискат включването й в синтеза на белтъците - нещата не са толкова елементарни както ги предстява Владимиров. Експресията на гените е много сложен процец и не може да се работи по " ПАТЕНТ"
МОЛЯ изпратете този " велик учен" на начална подготовка по генетика.
НИКОГА не ЗАБРАВЯЙТЕ експресията на гените е тясно свързана с онтогенетичното / индивидуалното/ развитие на организна. Т.Е. на различни етапи от развитието се включват различни гени, и дори да има РНК на ембриомални гени във възрастен организъм, то те не могат да синтезират да синтезират функционалните белтъци, защото са блокирани. Това за което писах по- горе.
Връзката в организма е - ДНК -РНК - Белтък / функционален/.
Респективно, когато не е възможно да се синтезира функционалния белтък, в повечето случаи медицината е създала заместители, и то с висок успех.

" Методът ERA е патентован и се прилага едва в няколко държави в Европа, сред които вече е и България. У нас е внедрен от д-р Явор Владимиров, утвърден специалист в областта на репродуктивната медицина, като единствено „Специализирана болница по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина – София” е специализирана в прилагане на иновативната технология. Процедурата наподобява биопсия, а приблизителната й стойност е около 1000 лева. Обработването на резултатите отнема около 10 дни, а данните са валидни за период от година и половина.

Технологията е разработена с цел прецезиране на инвитро процедурата, като по този начин се спестят нови дълги, болезнени и скъпи опити. Освен това, тя е подходяща за жени, които биха искали да са наясно какви са шансовете им за успех и дали изобщо да се подлагат на ин витро процедура."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20619403
Г-н Дончев,
преди да промиваш мозъците на пациентките на д-р Владимиров, вземи да прочетеш малко информация по отношение на новите методи в областта на репродуктивната медицина. За пореден път виждам, че човек, който въвежда иновации се оказва оплют от псевдо специалисти и платени писарушки на конкуренцията му.
При следващи обиди и закани, ще уведомя администратор. И гледай да си въздържаш езика и в зачатие, нали?!
А ... защо господин, ddnchv е г-жа Crazy И аз се интересувам от този метод и защото не съм пациентка на клиниката най-вече, представлява интерес и за мен Thinking

# 48
Ddnchv, наистина мисля, че е крайно време да насочиш огромната си негативна енергия извън тази тема.
Мисля, че ГОНЕНЕТО на потребители е в разрез с правилата на форума .......
дали не тябва да информирам модератор........

Може би трябва. На модераторите ще им е интересно да видят твоите гневни и пълни с обиди мнения.
Не вярвам модераторите да толерират манипулациите, особено с тази строга научна тема - генетиката, лъжите и медийните изяви с цел парично облагодетелсване.
P.S. За съжалежие Владимиров се позовава само на абстракта / резюмето/ сега разбирам че той даже не си е платил да прочете цяларта статия http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20619403 да кохара са много коректни те са си направили патент за химичен анализ, без да ангажират никого , без да се ангажират със заключения и изводи - те казват ВЕРОЯТНО. ЗА РАЗЛИКА от "великия учен" Владимиров, който за да се обогати широко рекламира метода да се направи при него.
ДА някои си плащаме за научна информация, а други " велики учени" ползват само свободните резюмета и за да се похвалят с " нещо ново" с цел лично обогатяване купуват патенти, като разчитат на слабата осведоменост.

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 20:23 от ddnchv

# 49
  • София
Abstract
OBJECTIVE:
To create a genomic tool composed of a customized microarray and a bioinformatic predictor for endometrial dating and to detect pathologies of endometrial origin. To define the transcriptomic signature of human endometrial receptivity.
DESIGN:
Two cohorts of endometrial samples along the menstrual cycle were used: one to select the genes to be included in the customized microarray (endometrial receptivity array [ERA]), and the other to be analyzed by ERA to train the predictor for endometrial dating and to define the transcriptomic signature. A third cohort including pathological endometrial samples was used to train the predictor for pathological classification.
SETTING:
Healthy oocyte donors and patients.
PATIENT(S):
Healthy fertile women (88) and women with implantation failure (5) or hydrosalpinx (2).
INTERVENTION(S):
Human endometrial biopsies.
MAIN OUTCOME MEASURE(S):
The gene expression of endometrial biopsies.
RESULT(S):
The ERA included 238 selected genes. The transcriptomic signature was defined by 134 genes. The predictor showed a specificity of 0.8857 and sensitivity of 0.99758 for endometrial dating, and a specificity of 0.1571 and a sensitivity of 0.995 for the pathological classification.
CONCLUSION(S):
This diagnostic tool can be used clinically in reproductive medicine and gynecology. The transcriptomic signature is a potential endometrial receptivity biomarkers cluster.

Copyright © 2011 American Society for Reproductive Medicine. Published by Elsevier Inc. All rights reserved.

# 50
  • София
ddnchv

Голяма фенка си на Владимиров! Като темата позаспи и изпадне по назад в страниците ти се включваш с гръм и трясък, о, ако може да е в началото на почивните дни и осигуряваш поне няколко дена присъствие на темата най-напред в списъка с последните публикации!

# 51
Abstract
OBJECTIVE:
To create a genomic tool composed of a customized microarray and a bioinformatic predictor for endometrial dating and to detect pathologies of endometrial origin. To define the transcriptomic signature of human endometrial receptivity.
DESIGN:
Two cohorts of endometrial samples along the menstrual cycle were used: one to select the genes to be included in the customized microarray (endometrial receptivity array [ERA]), and the other to be analyzed by ERA to train the predictor for endometrial dating and to define the transcriptomic signature. A third cohort including pathological endometrial samples was used to train the predictor for pathological classification.
SETTING:
Healthy oocyte donors and patients.
PATIENT(S):
Healthy fertile women (88) and women with implantation failure (5) or hydrosalpinx (2).
INTERVENTION(S):
Human endometrial biopsies.
MAIN OUTCOME MEASURE(S):
The gene expression of endometrial biopsies.
RESULT(S):
The ERA included 238 selected genes. The transcriptomic signature was defined by 134 genes. The predictor showed a specificity of 0.8857 and sensitivity of 0.99758 for endometrial dating, and a specificity of 0.1571 and a sensitivity of 0.995 for the pathological classification.
CONCLUSION(S):
This diagnostic tool can be used clinically in reproductive medicine and gynecology. The transcriptomic signature is a potential endometrial receptivity biomarkers cluster.

Copyright © 2011 American Society for Reproductive Medicine. Published by Elsevier Inc. All rights reserved.

This diagnostic tool can be used clinically in reproductive medicine and gynecology. The transcriptomic signature is a potential endometrial receptivity biomarkers cluster.[/b][/color]

Да това пише но дали ТИ и "великия учен" разбирате какво означава това...... и как си го превеждате....
И пак казвам статията говори с ВЕРЯТНО..... и това е нормално...... НЕНОРМАЛНОТО е че " великия учен" Владимиров иска да наложи това като практика без количествени научни доказателства. Е ТОВА Е ПРОБЛЕМА - искат да вземат пари в една много ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ФАЗА.
Както казах даже и в страните от 3-я свят / ние май сме там/ ВСЕКИ медицински ЕКСПЕРИМЕНТ е доброволен и БЕЗПЛАТЕН  за ПЦИЕНТА.

# 52
Чудя се само докога модераторите ще толерират арогантното отношение на ddnchv към потребители и уважавани доктори! Крайно неприятно ми е да чета определения като "мошенник, манипулатор, измамник, неподготвен ...." и какви ли не още гнусни квалификации по адрес на д-р Владимиров! И това казано не веднъж!
А безучастното отношение на модераторите по темата силно ме озадачава!!!!! Не допускам, че последните споделят мнението на цитирания потребител и настоявам да реагират адекватно!

# 53
Без да се включвам в дискусията за ЕРА дали е достоверно изследването или не (да навлизам заради проблемите ми и в генетиката ще ми дойде в повече), искам да подкрепя колежката с многото Д за това, че когато се провежда научен експеримент (опит) с хора и то с научна цел, примерно докторът за да си направи публикация, има си ред за това - пациентите се информират, подписват разни формуляри, и изследванията или процедурите са безплатни за тях   newsm78.
Както и при изследванията за Инхибина и АМХ при Владимиров, които той е публикувал като собствен научен принос (средната стойност на двата хормона при жените в България), би следвало пациентките му, участващи в извадката за изследването, да не си плащат, ама май не съм чела тези изследвания да са били безплатни #2gunfire #2gunfire #2gunfire Очевидно и при ЕРА-та е така #Crazy

# 54
ddnchv, аз недоумявам какво те бърка теб кой, къде и за какво си дава парите. В крайна сметка това е личен избор. Никой не е заставен да прави опитите си в тази клиника, нито пък ЕРА теста е задължителен. Направата на този тест не дава 100% гаранция за успех. Той отхвърля една от евентуалните причини за неуспеха.

Да, при д-р Владимиров е скъпо;
да, той не е от най разговорчивите, но пък не отказва и да дава исканата информация;
да, чакането да минеш на преглед понякога е с часове, но аз въпреки 5-те си неуспеха отново избирам него, макар и след последният отрицателен тест да имах известни колебания, но след като отчетох положителните и отрицателните страни вече съм сигурна, че искам да продължа с него.

# 55
Момиче, аз мисля, че отдавна започна да прекаляваш. Не сме длъжни да търпим викането ти тук, с болднатите, големи, червени, пембени и най-важното неграмотно написани думи!!!
Ако мислиш, че някой ти обръща внимание и думите ти имат значение за някого, значи много насериозно си се взела. Хората ходят при уважаван лекар с проблемите си и сами решават дали да му се доверят. Недей да подценяваш преценката на хиляди жени, достатъчно интелигетнти са всички, за да се ориентират сами и без твоите напътствия. Ако в живота никой никъде не ти дава възможност да се изявяваш, много те моля не използвай тази платформа като трибуна на простотията си.
И къде заспаха модераторите не знам  #Cussing out

# 56
Момичета,някоя от вас правила ли си е теста ЕРА?
И ако,моля обяснете ми в какво се състои изследването,как се прави,колко време отнема,абе и всичко което не се сещам да попитам???

# 57
Здравейте,

Пациентка съм на клиниката. Казвам на клиниката, защото ми  се струва невъзможно да си пациент на доктора. Пациент съм и вероятно ще остана такъв, но бих искала да споделя мнението си за доктора и клиниката.

За мен това е една машина за пари и нищо друго. Хората биват манипулирани, чрез болката и борбата им за нещо толкова свято - да имаш дете.
Не бих искал ада навлизам в подробности , тъй като вече казах, че все още съм пациент на клиниката, но ще изброя някои от разочарованията си.
1. Записваш час месеци предварително. Отиваш в клиниката и чакаш поне час за да влезеш за преглед. Влизаш и за 5 минути ти е поставена диагноза. Отиваш и чакаш, отсъстваш от работа, а оставяш торба с пари, колко време би могло да продължи това.
2. Доктора преглежда поне по 60-70 пациентки до обяд. Вие как смятате дали би бил адекватен на 50-тата?! Физически невъзможно е.
3. Влизаш на преглед и те пита ти как беше . .  Защо по дяволите пише и събира папки? Ами лесно е да погледне. Аз може да се объркам или да не съм разбрала. . ..

4. Клиниката е пълна с млади и неопитни доктори и ембриолози.  Моите уважения. Похвално е и то много, че се дава шанс на младите доктори да проходят , но не по този начин. Навсякъде в белите страни тези доктори работят под надзора  на опитен специалист, а за опити върху пациенти се плаща.

5. По-леките пациенти ги праща при доктор Белчева. Е , да но аз посещавам клиниката заради д-р Владимиров. А д-р Белчева пита пациентите какво да им изпише. Съжалявам, не е сериозно.
Ще спра с коментара си до тук тъй като казах достатъчно, а и все още съм пациент на клиниката. Посещавам я защото е близо до работата ми , а не мога всеки ден да ходя до другия край на града. Не смятам доктора за специалист и ще потърся друг. Обидена съм от отношението му към пациентите. Сестрите, те са върха, жалко , че са попаднали в неподходяща среда където няма какво да научат.
Доктори, моля не забравяйте Хипократовата клетва и МОЛЯ  НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ СТРАДАНИЕТО И МЕЧТИТЕ НА ХОРАТА!
Мечтая и се моля някой ден да имам дете, пожелавам го и на всички вас и дано има съвестни доктори, които да помогнат в борбата ни!

# 58
  • София (Възраждане)
постът ти ме обърква, как така посещаваш клиниката заради доктора, пък не го считаш за специалист, но все пак мислиш да продължиш да посещаваш клиниката...
В такива случаи няма по-логичен съвет от този да смениш клиниката, само дето не ми е ясно как ще попаднеш в такава с добро реноме, в която докторът преглежда по-малко от "60-70" пациенти на ден, не се чака с часове и прегледът трае повече от пет минути.

# 59
Аз съм пациентка на д-р Владимиров от 2008г.  Тогава правихме първо ин витро и слава Богу успешно - имаме син на 3г. и половина. Искам да споделя с Вас, че за мен той е абсолютен професионалист (дори и да не беше успешен опитът ни, пак щях да съм със същите впечатления). Не е добре така просто да се "плюе" по хора отдали живота си на професията си. Не казвам, разбира се, че доторът е идеален или, че и аз не съм се ядосвала на цялото това чакане. Това, че преглежда толкова много пациентки, показва явно, че си разбира от работата и си е спечелил добро име за това. Ами ако пък Ви запишат час за след 2 години, за да може да се спазва "по-нормален"  график за доктора, как бихте се почувствали?
Не бих го сменила.
Не ми харесва тази тенденция в БГ - когато има някакъв нов шанс (в случая ЕРА теста) и веднага започва един негативизъм, одумване и т.н.
Аз ако съм с неизяснен стерилитет (или поредица от неуспешни опити) бих била безкрайно щастлива на такъв шанс.

Общи условия

Активация на акаунт