Орхидея - тема 9

• 95 109
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Ами при орхидеите кашпата е с декоративна цел и държи растението стабилно. На саксийките даже някой път има нужда да се пробиват още дупки за да оцежда още по добре. Изчакай още някой да те посъветва преди да я разбутваш наново. Може да не съм права и да си я оставиш така.
Честно казано и аз мисля като теб! Само още нещо да попитам, мога ли да си ги държа в тези саксийки, с които ги купувам и имат ли нужда орхидеите от по-голяма саксия след определен период? Лека вечер!

# 646
По принцип обичат да им е тясно, трябва много да порасне на корени и да не остане място за корите, за да има нужда от по голяма. Най добре си ги дръж в прозрачните, а ако те дразнят ги мушни в кашпа за красота.

# 647
  • Gone with the wind
благодаря за бързия отговор.Каистина стаята е топла,но няма къде другаде да я сложа.камбрията за 2 седмици 1път я полях.Малко ли е?

Според мен е добре. Щом 2 седмици е цъфтяла във вас, значчи просто й е дашли времето. Цветовете на камбриите деянат около месец или малко повече.

Има и такива машини,при които водата отива директно в канала,но те са коминен тип.Аз я използвам и за ютията и откакто го правя нямам проблеми от твърдата вода.  Simple Smile

Не, че е важно, но не е точно така за коминните сушилни. Точно кондензионните се връзват в канала (което е опция, налична при част от тях). Разликата е, че коминните изкарват влагата под формата на пара, а кондензаторните трансформират (охлаждат) тази пара във вода, която вече се събира в контейнера (отива в канала)

# 648
По принцип обичат да им е тясно, трябва много да порасне на корени и да не остане място за корите, за да има нужда от по голяма. Най добре си ги дръж в прозрачните, а ако те дразнят ги мушни в кашпа за красота.
  bouquet

# 649
благодаря за бързия отговор.Каистина стаята е топла,но няма къде другаде да я сложа.камбрията за 2 седмици 1път я полях.Малко ли е?

Според мен е добре. Щом 2 седмици е цъфтяла във вас, значчи просто й е дашли времето. Цветовете на камбриите деянат около месец или малко повече.

Има и такива машини,при които водата отива директно в канала,но те са коминен тип.Аз я използвам и за ютията и откакто го правя нямам проблеми от твърдата вода.  Simple Smile

Не, че е важно, но не е точно така за коминните сушилни. Точно кондензионните се връзват в канала (което е опция, налична при част от тях). Разликата е, че коминните изкарват влагата под формата на пара, а кондензаторните трансформират (охлаждат) тази пара във вода, която вече се събира в контейнера (отива в канала)

Извинявай,не че е важно ,че тук е тема за орхидеи а не за сушилни, но кондензните преопразута парата на вода и се събира в контейнер.После изхвърляш.И аз имам такава. Не знам кондензна да е към канал свързана.Както и да е.Стига ,че оспамихме темата, извинявам се за което.

# 650
Момичета моето фалче от какво е при мен , от вече 5 месеца, и беше почти умряло, извади преди време едно дълго хубаво листо, и от 3-4 дни вади 2-ро.Много съм щастлива, но да Ви питам, най-долното и листо омеква леко, но цвета му е свеж.Какво да го правя, да го отрежа ли?
Вади и нови корени, от както миналата седмица смених корите и и оставих много светлина на корените и пръскам отгоре по 2-3 пъти на ден, а вечер ги нося всичките орхита в едната баня на хладно.
Да видим дали  и цъфтеж ще стимулирам.А в аптеката до нас, орхито не е чак на толкова светличко и е доста топло, и от около 2 седмици как цъфти, вади цвят след цвят, хихихих, и питах жената не и ли е топло, и тя вика, оо тази е глезанка,обича ти на топло. хихихих

# 651
  • Русе
ku4o, права си за всичко казано!
Скрит текст:
Аз уж да се изкажа по-накратко и сега осъзнах какви съм ги написала.Под коминен тип,точно това имах предвид,че се включват към комин,за да излиза парата,ама какво съм написала....извинявам се!  Embarassed
Извинявам се за спама,момичета!   bouquet

# 652
  • Gone with the wind
Извинявай,не че е важно ,че тук е тема за орхидеи а не за сушилни, но кондензните преопразута парата на вода и се събира в контейнер.После изхвърляш.И аз имам такава. Не знам кондензна да е към канал свързана.Както и да е.Стига ,че оспамихме темата, извинявам се за което.

От известно време съм попрочела доста за сушилните, защото това ми е бъдещата по-голяма покупка. Специално сме предвидили и извод в канала за нея, та  Mr. Green

http://technika.bg/whirlpool-azb-7670
http://www.gorenje.bg/washing/tumble-dryers/autodrain
Има и на други производители, но не ми се рови за повече "доказателства" какво знам и какво не

*sve*,  Hug
Просто за мен това е наистина важна информация, та затова се опитвам с 2 думи да разясня, пък 3-4 мнения спам, голяма работа  Simple Smile

# 653
СЕга прочетох линка ти, събира се в резервоар ,но можело и към канала  да се свърже, хитро,не знаех ,че от резервоара и в канала мога да я свържа. Умни хора са го измислили, всички сме шрави значи...

Даже свекито снощи идва с една кана да и пълня за цветята, хихихихих. почна лудостта.

Вашите красавици вадят ли корени сега?

# 654
Здравейте, токущо се заех с поливането и на цветарника с пафчета във всички саксии има едни сиво бели гадинки. Много са малки като точки и не мога да ги снимам, но лазят в корите. Дали са нормални мушички от влагата или ще плъзнат и по другите  Confused: Какво да купя за да ги третирам? Нямам никакъв препарат защото не ми е трябвал до сега. И мога ли да напръскам профилактично всички саксии?

# 655
Бихте ли ми споделили как точно правите този горещ душ на орхидеите.Наклянете ги и смао листат али минавате с горещата вода или слагате например саксията на земята и направо отгоре поливате и корени и листа?
бЛАГОДАРЯ ви предварително.

# 656
  • у нас

помощ- как да я възстановя Sad  сега съм я оставила просто на въздух малко да поизпръхнат корените. Тази като я получих имаше дунапрен  ooooh! резултата е на лице. Отрязах цветоносите за да не хаби сили за тях. Мъжо само ме наобикаля и кастри, да не я ровя, но ако не я бях почистила Sad
приемам съвети всякакви- слушам и изпълнявам

# 657
  • Gone with the wind
Закрепи я над буркан с вода, за да й повишиш влажността. И омокряй листата (може да им правиш компреси с мокри салфетки), за да не се дехидратират.

# 658
Аз преди малко ,като се къпах си ги взех вътре при мене орхитата и на парата си стояха, направих им и горещия душ,за който ме посъветвахте и така, сега ще ги оставя там да се доизцедят до сутринта и да се махне водата от саксиите.

# 659
Мамми носи ги сега, ама като спрат да се побират в банята ще те питам   Mr. Green Моите спряха да ходят на спа като минаха 30 ...сега като съм много благоразположена получават кухненска мивка

Общи условия

Активация на акаунт