КОЛЕДАТА приближава - ДЕКЕМВРИЙЧЕ на годинка става!

• 25 709
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Момичета.....изобщо не се притеснявайте, че не са проходили дечките. Когато му дойде времето и това ще стане. Когато се почувстват достатъчно сигурни просто се пускат и .....готово.

Дано всичко да е наред с бременните майчета до финала.

# 586
  • София
Здравейте и от мен Grinning
Преси си ходи, обикаля стаите, но все още го е страх да се пуска сам от мебелите Simple Smile Трябва да ми усети ръката на вратлето си, т.е. уж го хващам за якичката и тогава веднага тръгва нанякъде Grinning Голям страх, голямо чудо! Иначе е много стабилен, не е падал лошо, за да го е страх толкова, дори ако се заклати, успява сам да запази равновесие, но засега е така Wink
Иначе двамата сме още във Варна при нашите, направихме и прощапулник - в дясната ръка хвана химикала, в лявата четката за зъби /уж за зъболекар и с двете почна да чука по калкулатора, но после поне половин час не ги пусна Laughing
Иначе от два - три дни е с някакъв вирус, вчера беше и с температура, очичките и нослето яко течаха, и не спря да киха милото Sad Водих го при леля ми, нали ни е домашния лекар Wink, та слава богу няма нищо в гърдичките и гърлото, явно е някакво вирусче и днес слава богу е доста по-добре, само от време на време кихва и прокашля Praynig Дано ни се размине само с това Praynig

Лили и Милинка, стискам палци всичко при вас и бебчовците да е наред Praynig Praynig И да ни държите в течение, че ви мислим Naughty

А и забравих пак да се оплача, че при нас сънят е мираж от близо половин месец #Cussing out Тъкмо в Сф почна да си спи и тук във Варна като дойдохме, имахме две-три добри нощи и след това започна ужаса #Crazy Не знам дали са зъби, но ако е така, явно тукашния въздух така му влияе, защото всичките шест зъба тук ги изкара, та ще видим Shocked
Ох, много дълго стана, дано не съм ви досадила.... Embarassed

# 587
Здравейте момичета.Честита нова година .Да сте живи и здрави вие и семействата ви.
Аз не съм влизала от лятото и съм много назад с темите  Embarassed ,но обещавам вече да съм по-често тук.
Малката ми принцеса стана на 1 год. на 05,12, Вече е голяма ,но все още не ходи сама ,слагам я на гърнето от скоро, но и харесва и винаги има резултат  Grinning.Има 4 зъбчета отдолу и толкова отгоре.
Моля  ви кажете как да я отуча от кърменето.Влязла съм в някакъв затворен кръг,отказва да се храни и постоянно иска само кърма.Храним се и през нощта през 2 часа .Трябва да ставам ,че малката е напълнила памперса,
Хубава вечер Hug

# 588
АМ или кисело мляко пие ли? Ако да, ще ти кажа при нас какво се получи. Ники до преди малко повече от 2 месеца не искаше да пие такива "екстри". В един момент хареса АМ. Малко преди това започнах като се събуди през нощта - просто да я премествам на спалнята и да не й давам да суче (винаги ме е плашела идеята да я отбия, ама да ми се буди за вода, така че вода никога не съм давала през нощта, а пък тя сама отказа бибата на 2.5 месеца). Самата нощ я предразполагаше и малката заспиваше доста бързо. Ако не заспя прекалено дълбоко, след това я премествах и така на всяко събуждане (с времето събужданията се поразредиха). След 6ч. когато и да се събудеше, вече си й давах да суче. Вече с помощта на АМ започнах да махам вечерното приспиване на гърда (за мен беше по-скоро приспиване, отколкото хранене) - детето поддаде. Даже някъде около седмица-две след като отпадна това кърмене, малката спря да се буди през нощта - чак още не мога да повярвам, че отново ми се полага здрав сън. Mr. Green По това време имах все още две дневни приспивания, които се случват на гърда. И сутрешното кърмене, което от много време практикувам легнала - дребната като се насмуче се врътва и заспива, а аз продължавам да си спя. Опитах да съчетая дневните спанета, защото първото беше за 30-40 мин., в които тя ми изкарваше на гърдата (почти нямах успешен опит да я махна и да продължи да спи - събуждаше се), а второто може да продължи от час до три чАса. И на събраните спанета поддаде, което автоматично намали кърменията ми с още едно. Остана сутрешното кърмене и следобедното приспиване. Стори ми се, че най-трудно ще се справя със сутрешното, затова се опитах първо със следобедното. След 1-2 опита разбрах, че няма да стане, та го оставих и се насочих към сутрешното. На първата сутрин отидох да й правя АМ, ама докато се върна баща й почти я беше приспал (е като влязох в спалнята я събудих, ама поне АМ не отиде на кино Laughing ) и реших да опитам направо без мляко да заспива пак. И това се получи. Сега в момента спи по цяла нощ и ако се събуди преди да е станало 10ч. (ляга късно вечер и ако става по-рано от този час ще е недоспала => кисела, а на мен не ми е оферта) - местя на спалнята и заспива пак. След това като се събуди (или пък е минало 10) директно отивам да правя закуска. Дори и в 11:30 да се събуди, без закуска не минава. В смисъл не пропускам това хранене и да отивам директно на обяда - тя на този етап има закуска, обяд, следобедна и 1 или 2 междинни плода. За вечеря няма време, но и пие мляко преди лягане, пък и добре си качва и изглежда, та не смятам, че е фатално засега. В крайна сметка в момента имаме едно приблизително 5-минутно следобедно приспиване (ляга си приблизително 6 чАса, след като е станала сутринта и е много уморена вече, та затова толкова бързо заспива Simple Smile ), което мисля в четвъртък да й е за последно. Т.к. баща й в петък и уикенда ще си е с нас и мисля да го ползвам като жокер първите 3 дни за това приспиване (за да не ме търси малката), така че в началото на следващата седмица ще ви споделя дали ми се е получил номера. fingerscrossed Praynig Дано съм била от полза! Има деца, които от раз са готови да бъдат отбити, но моето определено не е от тях. Щастлива съм, че все пак съм улучила момента (независимо от растящите зъби, ама с тях сякаш нямаме кризи) и така добре се развиват нещата! Flutter

# 589
Добро Утро! Simple Smile

# 590
Мими, благодаря за кефенцето!  Hug
Пипи, оздравявайте, по-бързо! Браво за прощъпулника, детето ще е с разностранни интереси  Grinning
Силвия, браво за гърнето! Лили се забавлява да стои на кака си на приставката за тоалетно, но само си клати крачетата  Laughing

# 591
  • София
Слънчево и добро утро и от мен!
Като ви чета и се убеждавам за пореден път колко са различни децата.Едно ляга рано,друго-късно,трето не спи на обяд,четвърто- спи по два пъти и т.н.Да са ни здрави,пък другото не е толкова важно.
Благодаря за инфото за Мол Сердика,ама много ми е далеч Sad.Няма да се уредя от намалените дрешки.Всъщност като прегледах подаръците от рожд ден видях,че имам няколко неща за пролетта като за начало.Така,че едно по едно ще взимам в движение.Ще трябва и обувчици да взимам.Имам един Geox от баткото.Не е мръднал.Обувам и го като няма сняг,че с ботушите и е трудничко да върви.

# 592
Хубав ден на всички и от мен! Ние също сме на вълна прохождане, но аз пък се притеснявам, че Борис е безразсъдно смел и постоянно се пуска да върви нанякъде, а още не е стабилен. Ето днес докато му правих закуската уж играеше на пода и гледаше пералнята, изведнъж го гледам как стигнал на собствен ход до масата, но не успя да се хване за стола и лошо се удари. Последва кански рев, както винаги като падне.
Аз вчера правих оборка на гардероба - извадих и приготвих за връщане всички умалели дрешки, че повечето са ни дадени за ползване от приятели. А на каката умалелите пък аз ги давам на приятелки с по-малки момиченца, че дрешките са си като нови и се радвам, че има кой още да ги носи. Днес се очертава ден за разходки - като стане от предиобедния сън ще излизаме навън.
За храненето да ви споделя, че вече втора вечер му давам да вечеря супа и пак започна да спи по цяла нощ. През последната седмица в чудо се бях видяла, че почна да се буди в 1-2 през нощта и да пие мляко. Досега имахме закуска, обяд и към 18 ч. ядеше каша, а пък сутрин и вечер преди лягане - АМ. Ама явно вече изразходва повече калории човека и огладнява.
Успех на бременните мами на прегледите, а на всички - приятни разходки и забавления днес!

# 593
Maria_Dr благодаря за информацията за Сардика център   bouquet. Знаеш ли в кои магазини точно е намалението?

# 594
Ако някоя от вас иска може да удари по едно рамо с някой глас Wink http://nestlebaby.bg/nestle-junior-promo/gallery.asp?id=140&page=18 http://nestlebaby.bg/nestle-junior-promo/gallery.asp?id=153&cid=0&page=3 исках да сложа по хубава снимка от първия рожден ден от фотота ама не ми я качиха Crossing Arms

# 595
Днес видяхме тупкащото сърчице. Имаме си живо ембрионче. На 23.01 пак ме вика да ме види. За този месец три пъти ще станат. Не са ли много?
Термина е в края на август, а аз с един онлайн калкулатор го изкарах 17.09  Mr. Green

Ние си нямаме екстра като МОЛ, а да пътуваме до Ст.З. не е оферта. Имам доста запазени и нови дрехи от Йоан и се надявам да ги използвам.

# 596
Мими, чудесни са снимките Wink
Милинка, честито ви сърчице! Не се притеснявай за повечето прегледи Simple Smile Аз си ползвам много от дрехите на Ния. На практика само, ако някой и подари дрешки са нови. Но нали са от един пол- голямо износване пада!  Mr. Green

# 597
Добър вечер момичета.
АМ или кисело мляко пие ли?
не не пие нито едното,въобще от биберон не поема нищо,и май това ми е грешката не можах да я науча на нищо от биба. Sad
Незнам как ще я отучвам то ще е голям рев  Sad
Днес бяхме на консултация и ни сложиха 2 ваксини ,сега е с 38 темп,а лекарката ми каза че от тези нямало проблем,иначе е наддала 700  гр. и 2 см.-супер много,вече тежи 9,400 гр.и 76  см.
Дано вечерта ви е спокойна

# 598
MuJIuHka, честито ви тупкащо сърчице! За дрехите не го мисли отсега - ако пак сте с мъж тъкмо ще има кой да износи всички дрешки на баткото. Пък ако имате мома, което ти пожелавам Grinning, ще носите избирателно. Да си призная Борис износва успешно бодитата и пижамките на кака си в розов и други момичешки десени Laughing
silviya-sh, дано бебка бързо се почувства по-добре. Какви ваксини сложихте?

# 599
silviya-sh бързо, бързо възстановаване на малкото човече  Praynig
Моето дете също категорично отказва АМ и кисело мляко. От скоро започна да яде сирене. Намалих много кърменията и се притеснявам, че не приема необходимите 500-600 гр. млечни продукти на ден  Sad
Нощния сън също е голям проблем. В 20.30-21 ч. заспива и след час се събужда и не знае какво иска  Crossing Arms Гушкам го- недоволен, пея му- недоволен, оставя го- недоволен ...  ooooh! Тази вечер баща му ми забрани да го взема от кошарата докато реве. Час и половина рева, ама рева  Cry втори път няма да го оставя толкова много да плаче. Сърцето ми се късаше докато го слушах  Cry

Общи условия

Активация на акаунт