НОРВЕГИЯ - 44 Предколедна

• 53 447
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Хаха,Тереза,голямо шоу ще е Коледата.Аз уж го подготвям, че ще е мнооооого различно от това на което е свикнал,обяснявам му от месец насам за нашия начин на празнуване,но съм сигурна че ще има шок  Shocked

# 256
А, шокът винаги го има. Аз се шокирах първия път колко много се яде на Коледа тук.  Crazy Дано да му допадне храната и българския начин за празнуване на Коледа. Simple Smile На моя мъж поне му беше много интересно и остана с положителни спомени.

# 257
  • Ориндж каунти
Мохини, умишлено съм ги пропуснал, защото не съм очарован от качеството там. Понякога има и добри попадения на различни продукти, но като цяло са стоки Н-то качество.

# 258
хахах,СОРСИ,аз на еуроприс му викам '' боклукчарника ", прилича ми на нашите китайски магазини дето са всичко по левче  Mr. Green само че маааалко по-елегантно поднесено  ooooh! но пък който търси евтино ....
ТЕРЕЗА,надявам се и аз да му хареса на мъжа ми.След празника ще споделя хахахха  LaughingНо пък и при нас не се яде малко на Бъдни вечер,нищо че е постно, поне има изобилие и разнообразие,а и малко да озверее човека преди Коледния свиснки обяд хаха  Party

# 259
# 260
Лъки, точно щях да напиша, че тая снимка ми изглежда познато от миналата година и прочетох статията.  Joy Мдааа ...  Laughing Имаше още една, мисля, че беше за нечий юбилей, където пак имаше смешен надпис на тортата заради "загуби по трасето" при комуникацията.  Laughing Ще се опитам да се сетя надписа и да я изровя.

Ако ще си говорим за магазини тип "1 лев", то и Нилле-то е такъв.  Wink Но "Юроприс" и "Нилле" са с такива концепции за магазини с много ниски цени. Не е като да няма нужда и от такива на фона на обичайните цени тук.  Laughing

# 261
Ааааа,дааа,и Нилле в кюпа.Особено по празници е много цветно там.Всякакви джунджурийки имат  Laughing

# 262
  • Oslo
Някой да ползва машина за сладолед? У дома се ядат килограми на седмица и се замислих дали да не купя една  Thinking, поне да е домашен. Моля, ако някой има такава, да ме посъветва - заслужава ли си, марки, хитринки при ползване, каквото се сетите! Благодаря   bouquet

# 263
СтелиЯни, ние не сме много по сладоледа, но имам познати, които имат тази машинка на OBH Nordica:

Много са доволни, бързо става сладоледа. Цената е между 350 и 450 крони, зависи от кой магазин я купуваш.

# 264
Ааааа,дааа,и Нилле в кюпа.Особено по празници е много цветно там.Всякакви джунджурийки имат  Laughing

На мен Ниллето ми е любим ,защото си купувам едни цветчета, които много използвам когато опаковам подаръци .
Ох и ето, че не остана вече до моята дългоочаквана ваканция . GrinningДругата седмица летим с децата.
Охх, размечтах се замириса ми на Коледа и много подаръции Laughing

# 265
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ !!!
Виждам че вече говорите на Коледни теми.  
Сорс  ....Благодаря ти за информацията. Предадох я и отговора е.... Икам нещо качествено. Но е така като работиш само за себе си, пък ти и помагат. Но тава е друг въпрос. Вие растете ли..... няма ли вече ергени около къщата ви Grinning

Мохини... дано шока да не е много голям  #Crazy покрай празниците. Но ако е мнооого твърдоглав по отношение на яденето /като моя мъж/ .....  Praynig  newsm78... в края на краищата вече му е време да свиква с българската кухня.

СтелиЯни.... МАРКАТА на сладоледената машина няма значение. Важно е количеството, което прави за едно зареждане Joy  А сега сериозно.... У нас също винаги се е яло много сладолед и до сега съм имала ТРИ различни марки.... и наистина ако е по-голяма по вместимост е по-добре. Защото след това ТРЯБВА да почива 1-2 часа. Марката е без значение. Има и едни за крем-сладолед със "чучурче". За самия сладолед.... една основна рецепта и.... към нея можеш да прибавяш ВСИЧКО, КОЕТО ТИ ХРУМНЕ...... ПЛОДОВЕ, ЯДКИ, ВАФЛИ.....и т.н.

МОМИЧЕТА.... ПОМАГАЙТЕ МАЛКО С ИДЕИ..... сладкиш или сладки без печене и хладилник   newsm78 #Crazy ... ама и аз го казах. Но искам да изненадам колегите за Нова година. В мисията не празнуваме Коледа защото има хора от различни изповедания. А хладилниците са пълни с лекарства. Пък и повечето готвиме на открит огън  #Crazy Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 12:11 от sem22

# 266
Еее, сем, голямо условие постави - хем без хладилник, хем без печка newsm78 newsm78 newsm78

Аз не знам такива сладки Sad

# 267
  • Норвегия
Сем, добре че не постави условие сладките/ сладкишът да са и диетични, освен без печене и хладилно съхраняване.  Grinning

Единственото, което ми идва на ум и е лесно за приготвяне са някакъв вид скалички (фантазията може да се развихри - натрошени бисквити, шоколад,  ядки, сушени плодове, есенция/алкохол за аромат...), но трябва да ги поднесеш веднага. Или по-здравословен вариант - корнфлейкс, мед, ядки, сушени плодове, кокосови стърготини (ама че словосъчетание  Crazy). Можеш да ги оформиш и като бонбони.

# 268
  • Ориндж каунти
Sem22 , това че е по-евтино не значи, че е некачествено. Аз изброих магазините, въпрос на избор е вече какво ще се купи. Аз имам Бьорн Дели и да ти кажа, не мога да се оплача от качеството, беше на промоция Simple Smile). За ергени, още не съм видял, но в XXL в Стрьомен имат много хубав щанд с пушки  Laughing Mr. Green . Ама изискването ти за сладкиша е убиец Simple Smile .
Имам питане към теб, нехристияните празнуват ли си техните си празници, там при вас?

# 269
Битерче...../Сем, добре че не постави условие сладките/ сладкишът да са и диетични, освен без печене и хладилно съхраняване.  Very Happy     /
    благодаря ти за идеята  Hug  Hug  Hug ТОВА С МЕДА И ЯДКИТЕ Е СУПЕР !!!! Може и продуктите да се намерят... нещо като пастели ще се получи. НА мен тука от топлото май мозъка ми е прегрял и... не функционира  #Crazy

ЕЙ, СОРС.... голям сладур си.....!? това за пушката е безумно готина идея  Hug  Hug  Hug  Laughing  Я вземи че я купи.... пък после може да ми я дадеш под наем  #2gunfire  Щото как е тръгнало ако се задържа още в Африка.... може да ми потрябва за снаха Laughing  Shocked

Писах че не празнуваме Коледата тук във мисията защото при различните християни е различна..... оказа се че католици, протестанти, лютерани, източно-православни /да не говориме за Русия и Сърбия... те нищо че са източноправославни празнуват по друг календар/. И понеже в "лекари без граница" сме събрани от много страни /имаме и мюсулмани/ ..... така е прието от години !!!!
А пък местните /Кения/... имат много интересни празници около Нова Година.

Да, молбата ми за сладкиша е ММММ  Praynig  Shocked  малко странна, НО ТАКИВА СА УСЛОВИЯТА В МИСИЯТА  Grinning .... А ПЪК  newsm64 ги адеме доста често  Joy
НО АЗ СИ ЗНАЕХ, ЧЕ ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ФОРУМА  newsm10 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт