НОРВЕГИЯ - 44 Предколедна

• 52 685
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Олелеееее,направо си умрях от кеф с тия вкусотийки   chef
НЕЛКА,супата ти изглежда слюноотделящо  Mr. Green

Само не разбрах за верденс бесте, 2 блата ли пека ,като единия е намазан с целувчената смес  newsm78 ,и пълнежа е по желание ? И после ги съединявам ? Щото тортата на Нелка определено не прилича на онази на Лъки  Rolling Eyes

БОБЧЕ ,а това зеленото за солено ли минава ? Щото ако е солено си го представям с пушена сьомга по средата и филаделфия с подправки .... Иначе изглежда супер

Във фондана няма нищо сложно,ако се направи с готов марципан  Peace Просто се разточва тънко,и внимателно се полага върху предварително измазана с маслен крем торта  Peace
Аз успях ,а не съм добра в кухнята  Wink

# 661
  • Stavanger,Norway/ Varna
Мохини, сладка е тортата. Спанака не се усеща, но и друг вкус не се усеща. Аз добре, 4е сиропирах блатовете с блиндирани замразени ягоди със захар и лимонов сок, та да има някакъв вкус. Ина4е си е то4но сладка  Rolling Eyes

# 662
Щото тортата на Нелка определено не прилича на онази на Лъки  Rolling Eyes

Мохини,  е, сега направо щях да си умра от смях Joy Joy Joy
Аз док'ът мойте торти ги докарам да изглеждат като Нелкините, Ще дойше Второто Пришествие.
Но Нелка е много мила, да ми похвали продукцията.

Нелка Hug

# 663
Момичета, имам нужда от вашето мнение. Канени сме на сватба, само че на мен ще ми е първа сватба в Норвегия и нямам никаква идея, какво е нормалното облекло там. Моя човек, нищо не знае...не трябвало да е бяло и да не е много фрапантно( с ярки цветове), всички мен да гледали.

Аз съм си в Бг и след седмица заминавам, но ми се иска да си купя от тук нещо, да не давам милиони там  Mr. Green.
Може ли да ме опътите, какво е нормално, рокля, панталон, някакви примерни цветове  Praynig. Малко ме притеснява, да не съм като ку- ку  Mr. Green, а и аз не познавам младоженците, а и повечето гости/ роднини, и си мисля че ще съм под наблюдение/ ще съм им интересна. Затова ми се иска, да не съм със странно облекло  Whistling.

bouquet

# 664
Какво пише на поканата. Повечето сватби имат дрескод.
По принцип се носи рокля, не панталон. Не червено, бяло и черно и много късо. И определено не разголено. Но пак зависи от сватбата. И от твоя вкус.
Дала съм линк с картинки и текст.

http://minmote.no/2013/04/8-varlige-bryllupsantrekk-slik-f%C3%B8 … ger-du-kleskoden/

# 665
  • In my tropical dream
Аз миналото лято бях на една тукашна сватба с костюм - пола до коляното и сако. Не беше много добър избор, понеже макар да беше цветен и не строг, изглеждах леко делово на фона на дългите рокли около мен.  Така че го нареди при "забранените" от Lucky.me. Нейният линк дава много добра представа. Весело прекарване, но се подготви психически за безконечни речи  Wink

# 666
  • Norge
Мохини, това за тортата си е моя измишльотина.  Embarassed
По правило тукашната Верденсбесте си изглежда както при Лъкито.  Hug
За печенето: и двата блата са еднакви. Разстилаш първо масленото тесто и върху него - маренгса. В две тортени форми.
Или, както  в моя пример, печеш в голямата тава и или разрязваш платката на две части, или изрязваш два кръгли блата. Остатъците...изрезките...те са за дегустация, да не би да си объркала нещо.  Joy

--------------

За сватбата само да допълня, че покрай бунадите понякога доста преобладава черният цвят. Но едва ли това само по себе си би те накарало да се чувстваш добре в черен костюм? Blush
Малко линкове и от мен:
На първия му се явява една реклама   Close, затвори я.

http://side2bryllup.blogg.no/1367262774_skal_du_i_brylup.html
http://www.tv2.no/underholdning/happyday/mote/guider/bryllupsgje … oden-3485429.html
http://janes.blogg.no/1340120907_abc_for_bryllupsgjest.html

# 667
Няма никакъв дрескод на поканата, затова се чудех Simple Smile.

Аз съм слаба и дълга рокля въобще не ми седи добре, прекалено ме удължава, а и тези цветове...там много цветно го карат  Laughing.
На всичкото отгоре, моя човек не иска да съм с токчета, че съм щяла да съм по висока от него  Laughing...не е лесно  ooooh!.

Брех те много изисквания имат, тук всеки си носи, каквото си иска Simple Smile.

А за речите знам, но аз съм на начално ниво норвежки, така че, няма да ги разбирам какво говорят, подготвила съм се Simple Smile.

Имам няколко дни да реша какво да обличам/ да си купя, но в крайна сметка мисля да бъда себе си, да се чувствам добре в кожата си, дори и да не подхожда на сватбата. Ще имам извинение, че не съм от там  Laughing.

Аз съм спортен тип, дънки, кецове  Mr. Green.

Супер сте, много ви благодря   bouquet.

Ще пиша как е минало  Hug

# 668
Имам няколко дни да реша какво да обличам/ да си купя, но в крайна сметка мисля да бъда себе си, да се чувствам добре в кожата си, дори и да не подхожда на сватбата. Ще имам извинение, че не съм от там  Laughing.

За съжаление, никой няма да те извини, че си от далече и за малко.

Все пак, това е денят на младоженците и малко усилие в посока прилично облекло, само показва уважение към тях.

В линковете има достатъчно рокли, които подхождат и на по-ниски обувки. Не е казано, че трябва да си на 10 см токчета. Нито, че роклята трябва да е дълга. Има и къси.

Ти си знаеш де.

# 669
Благодаря за разясненията Нелка и Бобче  Hug
Лъки,аз и като твоята ако я докарам ще се похваля  Laughing че хич ме няма в кухнята

На сватба и аз съм била,но не ми направиха впечатление тоалетите,явно не са били кой знае какво.
Жана,заложи на нещо класическо и изчистено. Рокля в бордо до коляното ще те отпрати в неутрална позиция  Peace

Моята свека е на гости с приятелка,изпонакупиха китайски боклуци от магазините за левче,обиколиха вторите употреби и се шашнаха от цветовия избор по другите магазини  Joy Възхитиха се от цените и живота на вън и в събота си заминават,че да се оправи времето .Явно си донесоха мокрото лято в куфарите  Crossing Arms

# 670
Момичета, да Ви попитам козметиката - бяла и декоративна е по-скъпа от БГ предполагам?
В чуденка съм какво да си взема от тук.

Моя мъж нищо не разбира от такива неща и не може да ми помогне  Grinning

Другия ми въпрос е (да не ми се смеете, ей) - има ли Норвегия т.нар. притибокс кутии, които ги има в Щатите и гледам от скоро в БГ. Този въпрос не ми е много важен  Mr. Green

Моя мъж също така не може да се ориентира продават ли се свободно лекарства и добавки като - пробиотици, прахчета против разстройство и повръщане напр. Нали тръгваме с малката и да знам какво да купувам от тук.

Hug

П.С. Ако имате някой съвет какво наистина ще ми е важно да си взема от тук в ограничения ми багаж ще съм благодарна на всеки   bouquet

# 671
  • Ориндж каунти
Продава се само парацетамол свободно. Ние се снабдяваме с такива за първа помощ от България. Нещо противогрипно, за разстройство, болкоуспокояващо, да има за всеки случай.

# 672
Здравей Самсара,
притибокс не знам какво е, затова не мога да се изкажа. Козметиката сигурно е по-скъпа тук, не съм купувала от БГ. В магазина определено с скъпо, но пък има толкова сайтове за доставка - те никак не са скъпи.

Пробиотици има каквито и колкото искаш. Продават се свободно в аптеките. Но са доста скъпи. Други добавки има в аптеките и "натур" магазините - каквото ти душа иска. Без рецепта. Разбира се, скъпи.

Аз си купувам от БГ детски сироп за кашлица на др. Тайс. Моите много го харесват. Тукашните са отврат и едва ли ти би могла да ги пиеш.

Също може да си вземеш по-силни болкоуспокяващи от парацетамола. Те и в БГ са с рецепта, но все ще му намериш цаката.

Прахчетата против разстройство не съм търсила тук. Не знам. Предполагам има в аптеката без рецепта.

# 673
  • Stavanger,Norway/ Varna
Тук против разстройство няма нищо за деца. В чудо съм се виждала с децат акато бяха малки. Тук продават само лекарствата от рода на Имодиум. Вземи си прахчета от България, вземи осцилококцинум. Тук цената му е 120 крони, което е 30 лв, в България доколкото знам се продава за около 5  Crazy. Аз много харесвам сиропа за кашлица за деца Бисолвон, който се продава тук. На моите винаги им върши много добра работа, има го с вкус на ягода и череша.  Peace
Продават само парацетамол като температуро понижаващо, ако ползвате друго, снабди се.
Бялата козметика е много скъпа, аз поръчвам за мен от интернет. Излиза ми почти на половина по- ефтино. Но пък тук, често правят намаления от по 50- 70%, само трябва да се обикаля и следи.
Зареди се с типично наши си подправки като чубрица, шарена сол, и джоджен. Не, че немогат да се намерят по турските магазини, ама да не си играеш да ги търсиш.
Какво е притибокс?

# 674
Благодаря Ви, благодаря Ви от сърце , много сте ми полезни  Hug  Hug

Притибокс са кутии с козметични продукти, които се поръчват за определена сума и нещата в тях са изненада Simple Smile Разпространени са най-вече в Щатите.

Шишета Панадол и Нурофен не знам доколко ще ми е удобно да нося, но свещички мога да заредя.

Под болкоуспокояващо какво се има предвид - аналгин за възрастни напр.,  за детето не ми се е налагало нещо специфично освен Панадол?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт