НОРВЕГИЯ - 44 Предколедна

• 52 724
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Нелка, божествен вкус. Много свеж и лек. Мерси за рецептата, сега ще има с какво да импонирам свекито Wink  bouquet  bouquet  bouquet

Бобченка, първото парче е  за твоето черно кафе Laughing

Коприва съм виждала, но кога и къде не помня Rolling Eyes

Дай рецептата за гъбената супа, много обичам. Аз наскоро правих една, страхотна беше и тя.

Тая спаначена торта ще е интересно да я видим  bouquet

# 646
  • Norge
Хийййййййййй, Лъки, НЯМАМ ДУМИ!!!!!!!!!!!!!Прелест просто!!!!  Hug Heart Eyes
Дано ти хареса и на вкус, ама не виждам да не бъде одобрена. Чакам отзиви, гуш!  Hug

Бобче, а мерси за първите впечатления! Hug Не съм правила спаначена торта  Laughing, представям си я да е малко ластична?  newsm78 Така де, от тревета все пак.  Blush
Предполагам, че това е нещо, с което да впечатлиш повече визуално отколкото вкусово.

Иначе коприва, казваш. Онзи ден се запътих да набера, бях видяла как хубаво е избуяла на две-три места надолу из двора. И...както се запътих, така се и върнах обратно.  Rolling Eyes Половинката точно беше минал отгоре ѝ с косачката.  Joy Е, като порасте наново, тогава. Много обичам, всяка пролет си правя.

Мелина, добро решение за отказа от фондана.  Wink Че там ако знаеш какви ядове те чакаха... Joy  Hug
Виж Лъкито как ти предаде експресен урок по вдъхновение, успешно и на теб!

Лъки, още веднъж:  Heart Eyes

------------------------

Докато пиша, ти си пуснала разрез.  Hug Хиляди благодарности, МНОГО се радвам!!!!!!!!!!!!!!! newsm51

# 647
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ето я, немога да кажа, че съм впечатлена, повече сметана й трябва определено, а и утре сигурно, ще е по- вкусна като е поела, иначе не е кой знае какво. Няма да я повторя.

# 648
  • Norge
Ех, поне знаеш, че си опитала.   bouquet
Някой ден може да ти послужи ако речеш да правиш българския трикольор или нещо друго с различни цветове.
Благодаря че показа, много е хубава на вид.  Simple Smile

# 649
бобченка, мерси за снимката. На вид е добре, само не мога да си предствя какъв ли е вкусът й? newsm78

Нелка,   bouquet  bouquet  bouquet дегустирах. Няколко пъти Embarassed Embarassed Embarassed - отлична. И съпружието я хареса, а децата възкликнаха "ааа розинки".
Даже ММ ми вика: може да я направиш мама като дойде Wink, един вид да се похвали пред мама де Mr. Green

ся ще ме гризе съвестта поне една седмица за тези количества, които "дегустирах". Ммммм Hug Hug Hug Hug Heart Eyes

# 650
  • Norge
Хахааааааааа, хихи, хохохооооооо  Joy Joy Joy Heart Eyes
Лъки, дегустацията е важно нещо. Свекърва е това все пак, не е лукова глава!  Sunglasses  Може ли в неведение да ѝ сервираш на жената едно или друго нещо за ядене? - Нееее, не може! Значи какво?  - 'Ми дегустираш, то е ясно!  bowuu Всички грехове ти се опрощават в името на голямата цел.  bishop

После вече като дойде ред да се намъкваш в банския  smile3520....ийййййййййййх, хайде сега, не е като да няма и по-обширни размери в магазина, важното е, че одобрихме тортата смейно, приятелски, форумски и вселенски...това последното след посещението на свеки. smile3540

Не бе, не съм пила!! Flutter
Ама и аз дегустирам тук едни курабийки, та нещо ме избива на чувства.  Joy

Хайде поздрави на половинката и на осминките или там както се падат.

Да взема да направя е'на копривено-лападена супичка утре и да ядосам Бобчето ли, що ли?  Wink

# 651
хехехе, Нелка,
прати малко от тия вълшебни курабийки, че ми е едно чоглаво Heart Eyes

пък лятото, с банския, ще съм на принципа: цяла седмица срам, но пък една година спокойно плюскане Mr. Green
ако си вляза в банския де, ако не - ще търся бурка Laughing Laughing Laughing

# 652
Ох, мама като ме пита какво да ми направи това лято като се прибера, ще си поръчам копривена супичка   chef

Лъки, какво да ти кажа. Аз всяка година от март започвам сериозно да се млатя (както казва свекървата) с тренировки, че да ми стане банския и да мога да пия биричка и ям нашите манджи на корем.   Crazy

Аууу, а днес времето е точно за червено винце, топла копривена супичка и принцеси със сирене и мерудия. Аааах, Нелка  Crazy

# 653
  • Norge
Бобче, може ли с един ден закъснение?  Embarassed
Моля, сервирам.  smile3533

Лъки, бурката си е идеален вариант! Laughing Представяш ли си какво щастие: чорлава, негримирана, отвсякъде напиращи телеса и други екстри, обаче под палатката кой ти вижда каквото и да било! Чудно ли е, че не ни дават да им я отнемем  Mr. Green ( Sick)

Още ли искаш да пращам курабийки?  Hug

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 22:13 от nelka.nelka

# 654
Още ли искаш да пращам курабийки?  Hug

Аааа, не...сакън. Тая торта ще има да я горя поне седмица Laughing

Ти рече и отсече. Копривената супа изглежда страхотно. Снимката още повече!  bouquet

Обаче очите ми останаха в хлябчето Hug Hug Hug

# 655
  • Norge
Лъки, много  Hug
За хлебчето не си казала, не съм ти дала рецепта с постъпкови снимки!  Stuck Out Tongue
Аз само такива си пека, даже обичам да ги хапвам полузамразени.  Laughing

# 656
Ох, хрупам си аз зелевата салата като образцов заек и хълцам пред снимката със супичката, аха, аха да й усетя вкуса. Вече си поръчах на мама за лятото.

Нелка, изпреварвам Лъки с молбата за рецептата за хлебчето. Колко му е то, хапка хлебче- 200 м спринт, хапка хлебче- 1000 поскока с въжето.  Laughing Накрая - и хлебче, па и бански от две половинки  Grinning няма да се даваме я  Mr. Green

# 657
  • Norge
Бобче, бе  Hug, твоята определено е лесна, хем подскачаш, хем нощем плуваш  Stuck Out Tongue, а ние да му мислим... Confused
Обаче виж сега аз как подмолно действам и ти проправям път към бурката. Flutter

Дано не си се настроила на кой знае какви снимки. Само една е.
Имаше и още една, ама съм я изтрила и сега не мога да я намеря в диска. Embarassed

500 мл вода (37*C)
25 г мая (или съответното количество суха)
1 с.л. захар
1/1,5 ч. л. сол
700 (750) г бяло брашно

Смеси продуктите.
Тестото става  влажно и лепкаво, не може да се меси.
Аз само го разбърквам на ръка ок. минута-две-три.
Покрий и остави да се надигне добре.
Върху две тави оформи 10 - 12 хлебчета/питки.
За целта пръстите ти трябва да са мокри, аз работя до леко пуснат кран, но може да се ползва и купичка с вода.
Наръси с брашно и остави хлебчетата да се надигнат.
Печи двете тави едновременно на максималната температура, с включен вентилатор, около 10 - 12 мин.
Охлади на решетка.

Пробягай 200м минимум 77 пъти!   chef  Hug

# 658
Пробягай 200м минимум 77 пъти!   chef  Hug

Нелка, мерси за рецептата  bouquet  chef Hug Hug Hug
Непременно ще я опитам, че точно такъв хляб ми е любим.

Обаче, който дава рецептите, от него бягането  Mr. Green Heart Eyes Hug

# 659
  • Norge

Обаче, който дава рецептите, от него бягането  Mr. Green Heart Eyes Hug

Е тъй, де! Нали и аз това правя - предлагам, давам съвет, подканям, препоръчвам. newsm47
И не ме ядосвай, че ще започна и да настоявам.  Wink  

Впрочем, как стоят нещата край теб, случайно да си имаш цветенца в градинката?  newsm78
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт