(Био)зеленчукова градина - тема 20

• 74 516
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • на брега на Дунава
У дома е доста топло около 23-25 градуса - на парно сме .След като поникнаха ги преместих до прозореца  /около 20 градуса/, а салата и зелето на балкона -10-15 градуса.Слънцето хич го няма,но вече два дни се появява след обяд ,а прозореца ми е западен.
Дано всичко е наред ,че май пак прекалих с количеството .
ММ ме подиграва ,че мога да засадя поне два декара с тези растения.Олях се и с поръчване на семена и растения за цветя.Ама пусто нетърпение и мерак.Кой друг вместо дрехи ще си купува семена и растения,освен такива като нас  hahaha

# 676
Моите са от самото начало до прозореца,а там ако не пече си е студено през деня  Mr. Green
Нашето семейство сме си моржове  Joy на температура като вашата ще умрем,особено нощем  Joy
Ето я Ира от преди малко-отказва да яде сама,но вече е доста живичка  Praynighttp://wili66.snimka.bg/hobby/gradina-2013.729365.29743987.big

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 12:44 от vili__66

# 677
Дано да оцелее животинката  Praynig

# 678

Ето я Ира от преди малко-отказва да яде сама,но вече е доста живичка  Praynighttp://wili66.snimka.bg/hobby/gradina-2013.729365.29743987.big
Страхотна е! Стискам палци!

# 679
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
днес имам повод да почерпя Simple Smile най-малкото чадо стана на 6

Mr. Green с тази торта, най-много върви ракийка

всички палци стискам за живинката  Hug и да се похваля, че на 19.02 посях чушките Simple Smile Simple Smile тия дни ще видя и доматките  Hug

# 680
  • на брега на Дунава
st. Dobri Наздраве ! И да ви радва детенце.Аз нали вече си имам и внук на 1г1м Голяма радост са децата ,а пък внуците още по.

Красавица.Ще се справи .Те кучетата са държеливи.Имам един у нас.Спасихме го от улицата полужив и вече 12 години чистя козина из къщи  Laughing С котарака колективно правят бели , ама е весело.Котето отваря шкафа на Балкана с храната ,а кучето я събаря на земята ,аз крещя и ги гоня и става голяма веселба. Hug

# 681
  • Варна-София
И аз пращам много здраве и поздрави на Ирка.
Много любов струи към животните, растенията и внуците.
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И НАШАТА ЛЮБОВ.
Поздрави с едно романтично парче.
http://www.youtube.com/watch?v=Ruw1Q9en2BQ

Вес, този сериал е минал при вас у Щатите, хората са бягали от работа да го гледат. Аз го набарах и му се кефя максимално в Ютюба.

# 682
st. Dobri,да ти е живо и здраво чадото    bouquet-само радости да ви носи!
Благодаря на всички ви за подкрепата за Ира  Hug

# 683
Да ти е жив и здрав рожденика  Hug Тортата е прекрасна, ммм...

# 684
st. Dobri да ти е живо и здраво детенцето!Тортата е много вкусна.
Ирка е сладурана,ще се справи няма страшно,щом има кой да се грижи за нея.
Моите доматки от Рилата за сега добре ,но от Насладата много умряха,ей така падат си.

# 685
  • Пазете Гор
Ще сея доматите между 3 и 10 март. Стиснете палци кръстът ми да издържи ръчното окопаване на две нови лехи. Тревясали са от години.

Не е ли смешно, че всъщност най-скъпия популярен зеленчук всъщност са репичките - кило клубени със сигурност отива над 10 лева. Което ме подсеща, че никак не е грешно, ако времето се задържи с тая тенденция - да засеем репички.

# 686
Аз съм пробвал да сея през Януари, Февруари и Март. Вкъщи им е много тъмно. На двойно остъклената тераса е по-светло, но пък доста сладно. Като резултат всичко чака почти до Април за да започне да расте. Да не кажа, че саморасляка в парцела ми изостава само на 1-2 седмици от разсада. При мойте условия правенето на разсад е предимно главоболие. Въпреки това тези почивни дни слагам домати чери, марулки, малко пипер и подправки. Краставиците, тиквичките и цветята ще чакат средата на Март.

Поздрави с едно романтично парче.
http://www.youtube.com/watch?v=Ruw1Q9en2BQ
Вес, този сериал е минал при вас у Щатите, хората са бягали от работа да го гледат. Аз го набарах и му се кефя максимално в Ютюба.
На нези сериали освен готините мадами няма какво друго да им се гледа  Wink. Те за това ги и избират такива  Grinning. Тук при нас се гледа само местна сапунка. Та затова даже и мадами за гледане няма  Laughing .

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 04:24 от manandy

# 687
...Репичките,които продават тук са нетрайни.Листенцата им загниват за ден два в хладилника и една лепкава жълта течност започва да се влачи.И дъх на вкиснало.
Мисля,че най-важното е ще успее ли един производител да приближи времето с купувача.
Капризни сме станали,едни.
Вчера гледах,че и бобови кълнове продават.Оставам с усещането,че листната маса все повече измества на маркета едрите,сладки плодове.Авосет  Hugда се включи по темата с кела,рапини,броколини къдрава цикория.Дребният,бебешки спанак е три пъти по скъп от улегналия.
На Малкото Добричко-здраве и скъсани колена на панталоните пожелавам.
И да не слуша,и да играе с деца на слънце. Laughing
А Вили да ми прати Ира гдето и е мястото.
Гарантирам сняг и заледени езера до края на март.Поне. Sick
Тъжна съм.По-добре сапунка да гледам в България.Там поне,добрият винаги побеждава.
Амико,Амико,благодаря ти за..коразона!Глътка любов в темата.... Blush

# 688
Tikva (zelena), виж това. Надявам се да ти е от полза. Hug
http://www.razsadnik-bg.com/content/category/5/26/235/

Гелика, благодаря, от полза е !:)

# 689
Хм, аз когато имах репички по няколко кила, в хладилника издържаха по седмица-две, два от сортовете даже подминаваха двете седмици и си бяха супер на вкус.

Ох, тоз кейл няма такава издържливост, сериозно. Странно ми е защо толкова скъпо се продава, и той и манголда, аз не забелязах да изискват някакви особени грижи... Сигурно защото са по нетипични за нашия пазар.
След месец и половина ще го видя моето лилаво броколи на какъв хал е, притеснявам се, че може да е преминало докато се прибера, ама нали застудя в България, може да го заваря тамън като за бране.

За аспержите ще пристигна може би седмица по-късно, ама те постоянно изкарват нови свещи, все нещо ще намажа.

Баща ми ми е обещал в неделя да ми сее домати, пипер и патладжан, пък след 8-ми март ще отскочи до село да сее грах и бакла. Нарочно по-късно, да може като се върна началото на юни, да заваря млад грах за бране, а не сухи шушулки.

Общи условия

Активация на акаунт