Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 520
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Това "щом е изписано от лекар" при мен /поне/ вече не важи  Tired Медицината /ОПЛ-тата/ лекуват симптоми а не болести. Малко на сляпо и на хвърляне на боб. Вече приемам изписани лекарства от личната само след микробиология с антибиограма и кръвни изследвания. При положение, че 8 лекаря в детско отделения в окръжна болница не успяха да разберат, че Тея не е с пневмония а с алергична астма, вече не вярвам на много лекари покрай мен.
За кашлицата и сополите. Само едно съм разбрала за 3г. - сополи без причина няма. Последния път, когато Тея имаше сополи , ако не знаех че е с астма, щях да си помисля, че са стандартни сополи - бистри, слязоха надолу, започна да кашля, и ако не беше на лечение, съм сигурна че отново щяхме да стигнем до болница с "пневмония".
Това, което искам да кажа е, че винаги трябва да имате едно на ум и да не се доверявате сляпо.

# 91
Честит рожден ден на Ели на Галя1982! Да ти е здраво и щастливо момиченцето!!!

За болестите и градините. Май само в БГ си "пазим" децата, при това доста нереално. Моя дружка в Холандия каза, че там болни-здрави си ходят от 3 годишни и не ги спират. Носят лекарствата на учителката да им ги дава. В Испания е същото, дори спят на дюшеци по земята, в стаята, в която играят и хапват.  Тук много ги мислим, пак "уж". Болни не ги водим, спят на креватчета, в отделна стая .... но какво става вътре не знаем. Просто достъпа на родителя е забранен. Карат ли им се, наказват ли ги  newsm78

# 92
  • София
В нашето ОДЗ, гледам на входа на градинските групи стои всяка сутрин една сестра и на всяко дете, което доведат му свети с фенерче в гърлото  Shocked
Те някои реват, разстроени са, че ги оставят - но "нема лабаво" - свети каката с фенерчето и туй то. То пищи, дърпа се - няма значение!
Да не говорим, че изобщо не допускат родителите дори до шкафчето на децата от градинските групи. Тва няма значение - може ли само да се събуе, обуе, какво има, какво няма в това шкафче... Направо казармен режим!
Добре, че поне в яслените групи имаме някакви права. Дават ни информация. Но от догодина какво ще е - нямам идея!

Аз също нямам доверие на лекари. Затова сме ходили на поне 4 УНГ. Секрети, антибиограми - всичко е правено. И няма и няма спиране на хремата, просто вече ми се реве  Sad

# 93
Като става въпрос за болести и аз да се оплача  Cry ,днес се върнахме от болницата с пневмония!Сега е с абокат на ръчичката и ще го водя сутрин и вечер да му бият антибиотик + инхалации,капки в нослето и сироп за кашлица.Всичко започна още преди 2 седмици.Първо със запушено носле и чат-пат покашляне вечер преди сън или сутрин като стане и педиатърката каза,че било задна хрема и затова кашля,а гърдите чисти и гърлото нормално,но след смяна на два вида сироп за кашлица и капки за нос положението се влоши и се сдобихме с пневмония Confused В последствие разбрах ,че имало няколко деца в групата на Тонката с бронхит и пневмония и май там сме лепнали някой вирус.Сега ще го спра от яслата и чак до година като се върнем от почивката.Хем е добре яслата за децата да се социализират и стават малки човечета,но пък тези болести край нямат.На всичкото от горе покрай висенето пред кабинетите и а нещо се разболявам.Тече ми носа и съм отпаднала  Twisted Evil
Оплаках ви се  Laughing ,но да не забравя да честитя рождения ден на патерици на нашите малки декемврийчета "ноемврийчета"  Joy

# 94
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Честит рожден ден на малката красавица Ели! Много радост да носи на мама, тати и бати Wink bouquet  
Честит празник и на всички мъници, на които пропуснах да честитя тези дни!

Благодаря от сърце на всички, за пожеланията, които получих в събота  Hug Heart Eyes

Иве, за отделянето здрав/болен - няма човек, който да ме убеди в каквато и да е полза от това действие. Убедена съм точно в обратното - наистина голяма беля може да докарате на детето, когато го запратите болно при баби и т.п.

Коцето направи сефтето на ясла миналата седмица. Няма признаци, които да ни обнадеждят, че бързо ще свикне  Tired

Josepha, в градината на Ксения имаше такъв "казармен режим" по време на грипната епидемия миналата година, но без фенерите  Sick

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 14:40 от Катёнок

# 95
Честит рожден ден на Ели на Галето!Да е здрава,усмихната,все такава чаровна и много щастлива! HugЧестито и на мама и весел празник!  bouquet

Честит празник и на Емма и Криси!Да растат здрави и щастливи деца,да носят радост на всички близки! Hug

И тази година си спомних смс- на Аугустас..беше толкова умиляващ и зареждащ:)Вдъхна ми тогава много сили и увереност,че скоро и на мен ще се случи нещо прекрасно..а ме гонеше шубето яко по това време вече:)

Аз съм напълно съгласна с мненията,че понякога детето не е заразно,а просро тази хрема е следствие от паднал им унитет и зъби вероятно.Ая изкара първата си хрема наскоро точно заради зъбите,нямам съмнение,че неото се е объркала.А и други симптоми нямаше,освен прекашлянето.Но си признавам,че като родител на едно дете,като чуя някое да буха около нас навън и се оглеждам все..тъпо е ам ей на..Така че Джос,щом са го видяли не е заразен,не се безпокой,но пък си остава как да се излекува тая хрема.Бебеш е права,че май лекуват симптоматично общите лекари..Опитай наистина с Коларгола.Може би наистина сам ще пребори състоянието.Пробвай и Шуслеровите,също хомеопатия бих потърсила.Да ти кажа на Ая й мина,като мина седмица и повече,като й дойде време да й мине просто.Не казвам да не го заведеш пак ако трябва да му вземат секрет.В случая по-скоро може да го спреш от ясла да не лепне друго,защото явно е с паднал имунитет.Покрай зъби,тъпата зима,беше болничък.Дано му отмине това,защото е мъчителна такава хрема..от опит знам. Hug

Дъ Гърл,да се оправяте и вие бързо!Напълно съм за да спреш детето от ясла при това положение! Hug

Добра,аз знам за Швеция,че спят дори навън в студ..наскоро майка ми беше гледала.Но да св водят видимо болни деца на градина..малко в повече ми идва..Дали е добре за детето..да му е кофти и да трябва пак да става рано,да играе сякаш е ОК?Не знам,аз имам спомени от дете,като не ти е добре,ми иска ти се да си вкъщи...Някой да се грижи за теб,да те гушка,да ти цеди сокчета и да ти прави супа...да е пита какво искаш за хапване,какво искаш да правиш..да ти угажда...Та по тази точка не бих казала,че се възхищавам на системата им.

Пламс,вчера з пръв път този номер и направо ме изуми..Малко е изнервящо ама почват номерцата.Днес се измори навън и заспа за секунди пък.Няма два дни еднакви.

Хубав ден на всички!

# 96
Благодаря ви милички за хубавите пожелания  Hug Кали, Кате, Добра, Наде, Роси, Иве, Pipi_mb  Hug

Вярно нямам време и тук да ви следя, но във Фейса ви държа изкъсо  Wink под око.

Снимки на тортата ни с Мечо Пух и от купона в яслата се надявам да получа довечера (оставих им фотоапаратът ми).

Колкото до терзанията на Жозефа от последите и 2 поста и ние с Ели минахме по този път задна хрема, запушен нос в началото на ноември, не може да спи нощем нормално, диша с отворена уста, дави се със секрети, а гърди чисти  Rolling Eyes
Ходихме на УНГ - леко уголемена 3-та сливица - нищо страшно, гърлен секрет -- чист и наизуст ни изписа Олинт за деца и антибиотични капки за очи които слагахме в носа за една седмица. Нещата се поуспокоиха нослето се поотпуши сополите почти спряха и нощната кашлица и давене от секрети също отшумя. Като трябва да отбележа си ходеше на ясла не са ми я връщали и аз запончах да се притеснявам дали не се превръщам в родителите които си водят децата на градина на всяка цена и в случая зависеше изцяло от мен дали да я спра докато изчистим нослето и секретите. За моя радост не се стигна до там лечението помогна.

След 2 седмици обаче почна един зъбобол от избиването на последните 4 кътника с темпереатура и си седя у дома близо 5 дена горката. Тогава включих Хамомила 15 Ch + калкарея фосфорика 9ch Дентокинд и Дормикинд  и за 2 дена туширахме всякакви болки и отново си ходи на яслата от средата на миналата седмица. Е не минахме и без Нурофен и Панадол, но основно на хомеопатията разчитах и да ви кажа нослето се изчисти. така че Жозефа пробвай с хамомилата ако не помогне не вреди поне  Wink

Оф аз да благодаря за пожеланията само уж влязох.....а то каква стана сякаш се изнаоплаквах какви сме ги патили напоследък  Crazy Сори отивам да правя баница за рожденничката, а за събота за партито у дома ще има торта с Маша и Мечока (или "маша чока" както му казва Ели  Joy)

# 97
Честито на днешните рожденици:
Емма  на Мама AUGUSTAS
Елена на Мама Галя1982

Кристиян на Мама Djesy

# 98
Честит Рожден Ден на днешните сладурчета!!!

Аз най-накрая намерих време и реших да разкарам бурканите с бъз от перваза на прозореца,че ми омръзна да ги гледам и да се ядосвам,че нищо не се получи . И реших все пак един да пробвам и го прецедих и какво установих ......ми той сиропа си станал и си е много сладък  Crazy ,а иначе смъдреше умопомрачително на вкиснато . Той мъжа ми вика: то и в бурето с виното да миришнеш ,мирише на джибри гадно,ама като наточиш винце си е екстра вкуса. Като сладко от боровинки е и така се точи гъсто гъсто- куснах си ,даже и на Йо дадох малко-хареса го и то много  Rolling Eyes
Добра,ако искаш мога да ти пратя едно бурканче сироп -имам предостатъчно и не съм сигурна ,че ще се справим да го изпиеме ,все пак по една лъжичка се взима. Пиши ми на лс ,ако искаш с удоволствие ще ти пратя .

Йойо ми е днес с кашлица и то отхрачваща,откъде се взе ,не разбрах  ....... Tired

# 99
Благодаря на всички за милите пожелания  bouquet Празникът мина страхотно
Сега е моментът да честитя на всички изминали и настоящи рожденици Heart Eyes
Нека бъдат много здрави,обичани и много да радват своите близки.
Една закъсняла  виртуална почерпка от тортата на Ванко,която той много хареса  Flutter

# 100
puf paf  много свежарска торта  Grinning

ще съм много благодарна ,ако някой от счетоводителите тук ми отговори на един въпрос : За Йо трябва да получавам майчинство до януари . Дадох мин месец болничния за 45 дена преди термин ,сега дадох и болничния от родилното -ТОЗИ МЕСЕЦ НЯМАМ НИкАКвО МАЙЧИНСТВО   Tired - въпросът ми е -след като съм дала тези болнични , прекратява ли ми се старото майчинство ,ще си получа ли оставащите  пари за Йоан  или направо да чакам парите от болничните и новото майчинство?  newsm78 newsm78 newsm78 Много Благодаря предварително !!!!
просто да си знам какво да чакам ........иначе имам такъв код в нои ,с който да си проверявам през сайта как вървят нещата,ама като не разбирам от счетоводство и въобще не знам какво да гледам там  Mr. Green-какво да ви кажа -  проста цветарка съм  Banghead нищо не разбирам от тази  сложна материя наречена счетоводство  Banghead

# 101
Рика, не съм счети но ще ти кажа каквото знам- този втория болничен ще ти го занесат в нои едва др.месец като се подават ведомостите. След това май срока на плащане е до 20дни. Миналомесечния са ти го подали този месец в началото и мисля че ще получиш пари по него най късно др.седмица. За баткото майчинството ти става 120 лв-и на мен още не са ми превели този месец.
В сайта на нои влизаш в справка за представени в нои документи и изплатени обезщетения и помощи от доо" и там ако ти е вкаран болничния вече се вижда, ако не е заведен се обърни към вашия счети защо не е Peace
А ако влезеш в справка за изплатени парични обезщетения и помощи от дои чрез нои по егн-там за съответния месец пише какво вече ти е платено-обикновено един два дни преди да наредят парите -там вече са вкарани с дата към която ще мине плащането.

# 102

newsm81  hbday
Надежда на Mona-Bombona!
Дивна на mzorizaver! 
Щастливо детство на порасналите принцеси! Хубав празник мами! Hug

# 103
Здравейте,

Жозефа   какво стана , върнаха ли ти Фифо? Ей не се тревожи , аз съм на същото мнение като останалите, щом сте прегледани от 2 лекаря и ти е казано ,че няма проблеми го пускай. Ами като тръгнеш на работа как ще е ? А свикнат ли сега ,че за едно сополче могат да те притесняват и карат да си седи в къщи гледай какво ще става после. Дано скоро да е успокои тази пуста хрема...

Аз мислех да не споделям и да не ви пиша , но ще пиша при това положение ... вчера много ме ядоса нашата сестра от яслата. Направо ми вдигна кръвното и дори видях Цвети и Гоги на излизане и не успях да реагирам адекватно... Още в понеделник като го взимах същата ми каза ,че детето имало сополи да взема мерки. Но беше мила и така един вид тихичко ми го прошепна ... под секрет. Не й обърнах внимание защото същата сутрин бяхме ходили на лекар, всичко е наред , грам сополче нямаше,нищо. А пък той се разсополяви ,защото като го взимам реве сърцераздирателно и е нормално освен сълзи и от носа да потече нещо. Да ама вчера отивам и пак същата беше следобед ( незнам защо )и с излизането взе нервно да ми говори ,че детето имало хрема и кашлица и да го водя на педиатър, без бележка блабла да не им го водя. Казвам й ,че ще го заведа ,но предния ден е бил и всичко е било нормално, а тя ми вика: То бележка всеки може да вземе, но вашето дете е болно и го лекувайте ,защото само го мъчите. И то с такъв тон, имаше 2 майки те ме гледат накриво, ще каже човек ,че Алекс ходи вече 3 месеца кашлящ, кихащ и сополив ,а аз си правя углушки. Пак се опитах да обясня ,че ще го заведа и ако има нужда ще давам лекарства , но има и вариант да е няма нужда и тогава какво предлага, а тя пак си знае неговото... не детето кашля и го лекувайте.Много,много се нервирах, сега докато пиша също много се ядосвам пак. Още повече се нервирам ,че така говори безразлично за "детето" все едно е ей там някое дете. Алекс седи между нас , тя ще ми вика ... детето. никога не е имала някакво отношение към него, излиза ,водейки го за ръка , изпее си стандаттната реплика как е ял , спал и т.н. и се обърне и влезе. А Алекс седи гледа ,маха с ръка ,няма внимание кой да му обърне. Не че искам нещо , но нали са големите възпитателки, поне довиждане да му казва ... ох нещо много се отклоних ... та разбира се ходихме при педи и той ме гледа вече странно, защото седим по сума ти време на опашка сред наистина болни деца ...  каза ,че ще ми даде бележка ,че е здрав и нищо няма ми изпише на детето ,защото неможе за едно сополче и прокашляне да давам лекарства. За него има някакъв зъбен процес, но едва ли в близките месеци ще му пробие кътник, т.е. може да е така и месец -два ... А от както съм го взела Алекс докато си легне , въпреки че нещо се сърди и плака, сопол не е потекъл, носа му е супер чист , може би никога не е бил толкова сух, за калица също не бих казала ,че има някаква . Прокалял се е 1-2 пъти ,но и най-необразования и нечувал детска кашлица човек ще разбере ,че нищо му няма. Сега незнам какво да го правя , решила съм ,че няма да го водя. Сигурно ще сбъркам , но ако я видя тази сутрин пак тази и ми направи пак някой фасон, няма да се виждържа ище спретна скандал ,че сигурно и диркеторката ще трябва да се намеси, а не ми се иска. Много сме нови още... Но само си представям ,че съм тръгнала на работа и нещо такова да ми спретнат... тогава вече ще се вихря, а и ММ и той е готов директно при директорката да ходи... съжалявам ,че ви занимавам ,ама се ядосвам много.
Иначе за казармения режим , който Жозефа е описала е масово по градинските групи, нещо като изискване е . Само че е абсолютно безсмислено това и наистина доста стресира децата. Фенерчето е добро попадение, аз също ползвам фенерче като гледам на баткото гърлото Wink Но като цяло е пълно безумие, какво ли пък ще разберат с това гърло, но е най-бързо и лесно и да си измият ръцете.

Ох ,забравих
Честит втори рожден ден на Надето на Mona-Bombona. Много здраве и много весели игри.

# 104
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ НИ РОЖДЕННИЧЕТА:-) весел празник!

Вилкони, мернах те в четящите Hug

Иве, нашите още преди да го пусна моя си пееха това-вземат си бележки родителите и ни водят болни децата!! Явно са си с тая идея по дефолт! Тъй че не се връзвай и си го води!
За безчувствието-едната от нашите е като сфинкс-въобще дори не идва да го доведе, лелята излиза. Веднъж сутрин го посрещна.. И му обърка името Mr. Greenпознай за отношението!

Общи условия

Активация на акаунт