Репатриране на автомобил и последствия

• 12 198
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Паяците работят ли ноща?
Виждала съм ги да щъкат по тъмно,но наистина не знам.
И нищо от документите не запазих,смятайки,че случаят е приключен.Мъжът ми се върна с колата бесен,тегли не една и запрати книжата в коша.Нито е изискал снимката,нито е разпитал за цени,последствия,свидетели.
Този път ще се явя спонсор на общината.
За в бъдеще ще внимаваме повече,дори когато мястото изглежда съвсем невинно и се освобождава от друг автомобил.
А случи ли се нещо подобно,вече научих реда и ги мятам по устав на момента.

# 16
Tова е основен урок.
Сега, по принцип, че паяците не са многУ легални, е едно.Надявам се не си се обидила на забележката ми, че Иначе, когато има глоба, то следва да е леко непосилна, за да е рестрикция, за да не се повтаря, иначе губи смисъла си.Също и със спирането по места, които ограничават пряко видимостта.В случая голбата е действително за някои-половин резервоар-т.е. на фона на това е даже малко.Глобите за това са глоби-за да ти стане неприятно, че я даваш тази сума.Разбирам, че не оспорваш, че сте били на пешеходна и си поемаш вината, а пък защо пешеходната не се вижда-тук можем да се намесим като общество.В една друга тема, където се вихриха страсти в стил-пешеходци срещу шофьори спореха с мен, че няма неадекватно сложена пешеходна.Аз твърдях, че има-на завои, скрити знаци зад храсти, неосветени и ако не знаеш по принцип, че там има такова нещо-абсурд да реагираш.Твоята тема само потвърждава наличието на такива.

# 17

,задължително води до попълване на хазната.Всичко е взаимосвързано,на практика едно и също.

Еми точно затова измислиха тези ненормални за нашият стандарт  глоби,защото няма как да пълнят хазната.Влезеш ли в Бг,вече си в нарушение. TiredНито да караш,нито да паркираш.Колко нарушения ги измислиха, няма начин да ги запомниш.Т.е. винаги си в крачка.Ако живееш в чужбина и се прибираш,винаги има нещо ново,което си пропуснал да научиш. ooooh!Никога не се разминаваме без глоба или рушвет.
Още като влезеш през Кулата все едно влизаш в джунгла.Тесен път,маркировката нощно време едвам се вижда,неокастрени дървета и храсти.Тир след тир се влачат,до Сф може да си откараш 4-5 часа,ако спазваш всички ограничения.Защото някъде има ограничения и с 40 км..Патрулка през 10-20 км.Но на границата задължително си плащаш винетка.То за такова приключение,наистина трябва да си платиш. ooooh!И чужденците се възмущават на тези винетки,за които ги карат да плащат и се чудят за какво аджеба е това.
Разликата докато шофираш в гръцко и влезеш в Бг е като Земята и Луната.Много хора пътуват през там и знаят за какво говоря.Но там винетки няма.Гърците ако става въпрос,също карат много бързо.Но там пътищата са широки и катастрофи стават много рядко.Но ние сме на първо място по брой катастрофи и загинали на пътя.На всякъде тръбят,че се кара бързо ,та затова.И айде все по големи глоби,защото така им изнася.Големият брой катастрофи при нас стават най-вече заради тесните пътища.Другото е оправдание за вземане на пари.

# 18
Аз го писала този случай, но ще го повторя.

Подхода за подземните ни гаражи постоянно се запушва от паркарали МПС-та.
Не мога да вляза и започвам да издирвам собствениците им и да звъня на паяка.
Спряла съм неправилно на тротоар / на около 50 м, където са гаражите /, докато се разчисти подхода и не съм в МПС-то си.
Е, паяка дошъл и вдигнал моето!  Mr. Green

Оправиха се нещата, понеже аз съм подала сигнала. Върнаха моето и натовариха другото МПС.

# 19
Глобите са даже ниски, не са ненормални и непосилни.А бензина ви е по силите, мдам...
аз рушвети нито съм давала, нито глоби имам, та...не знам кои сте тези вие, които никога не се разминавате без глоба или рушвет.Съпругът ми е глобяван-за превишена скорост и му е вдигана колата от паяк и без да е на пешеходна-просто на забранено за спиране място.И без рушвети е минал и не е фалирал от това.Тези, които системно нарушават и им идва свръх-ами да се замислят.
Катастрофите стават заради несъобразени от водача условия. Peace
Няма такова нещо като да съм в нарушение в БГ като влизаме.Не съм спирана нито веднъж, а за последните две години патрул ни спря, за да ни нарави забележка, че по невнимание сме останали на дълги светлини, което е опасно за околните.Съпругът ми шофира доста извън Бг, в култивирани условия, с правила и в пъти солени глоби.В пъти.Като дойде и се качи тук винаги си личи, че идва от такова място-поне 10 дена кара най-малкото бавно в града. Laughing

# 20
Глобите са даже ниски, не са ненормални и непосилни.А бензина ви е по силите, мдам...
аз рушвети нито съм давала, нито глоби имам,

Е че ти излизаш ли от форума,та да се случи нещо такова Mr. GreenНе можеш да ме убедиш,че има човек,който да не е давал подкуп на някого!Не визирам само за полиция.
Оф,като почнете така,все сте най-идеални,никога не бъркащи,децата ви най-възпитани(кога идва ред да им обръщате внимание,като нон стоп висите тук).Имам чувството че живота ви се състои само от форума и нищо друго.Аз не мога да проумея,как 24 часа се виси тук,пише се и чете навсякъде и имате друг живот.Само чакате да се пусне тема и да захапете веднага.Ми излезте малко навън,да видите за какво става на въпрос.Или важното е да сме винаги в опозиция,да говорим на инат..Живеете си в измислен свят,от постоянно блеене с години по темите,че сте идеални,взехте че си повярвахте.
П.п.Извинявам се на авторката на темата за спама,ама не можах да се въздържа.
Отивам да си видя къщата,детето,мъжа и после навън.Т.е. да вляза в реалността

# 21

Впрочем,ако не се плати таксата какво следва,освен лихви,предполагам, като пладнешки обир.Излиза ли после като тежест при справки и т.н.?

Не, никъде не излиза.Даже губи давност, но не знам след колко години.Това е от личен опит, работата ми е свързана с чести справки за това дали имам задължения към Държавата и тези актовете на КАТ и общината никога не са излизали.След проверка в КАТ разбрах, че от 1200 лв. актове са ми останали 250 за плащане.

# 22
аз рушвети нито съм давала, нито глоби имам,

Е че ти излизаш ли от форума,та да се случи нещо такова Mr. GreenНе можеш да ме убедиш,че има човек,който да не е давал подкуп на някого!Не визирам само за полиция.

да, излизам.Мобилна съм просто.Преди час изминах 40-ина километра.Не дадох подкуп на никой. Laughing
Темата не е аз дали съм велика или ти.Глобите са ни ниски, да.Също е малка санкцията и за родителите, които не пускат децата си на училище.Но и това е друга тема. Mr. Green
Шофирам ежедневно сумарно около 3 часа.Не е много, да, но не е и нищо.Досега бях в реала, гледам ти си вършала, па си се сетила да поизлезнеш.Аз се прибрах и така. Wink

# 23
Даже губи давност, но не знам след колко години.Това е от личен опит, работата ми е свързана с чести справки за това дали имам задължения към Държавата и тези актовете на КАТ и общината никога не са излизали.След проверка в КАТ разбрах, че от 1200 лв. актове са ми останали 250 за плащане.
  Съгласно чл.82 ал2 от ЗАНН давността започва да тече от влизането в сила на акта и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето за събиране на вземанията.
Ал.3 на чл.82 от ЗАНН визира. че административното наказание на се изпълнява, независимо от спирането или прекъсването на давността, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.1 / 3 години/
Обаче, когато се образува изпълнително дело се прилагат нормите на ДОПК, уреждащи давността.
чл.171 от ДОПК ал.1 - публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считно от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение. Съгласно ал.2 с изтичането на 10-годишен давностен срок
...
НАП чрез публичен изпълнител си търси сумите до 10 години и ви спретва ПОСТАНОВЛЕНИЕ за обезпечителни мерки, налагайки някакъ запор
/ имущество, заплата.../.
1200лв - 250лв = 950лв ще ги търси НАП , а не КАТ  / освен, ако в 3г давностен срок са пропуснали да образуват изпълнително дело /

# 24
LilaC, провери за допуснати грешки в акта. Всеки може да бъде глобен неправилно, дори ако наистина е сгрешил Wink

Истината не е важна, когато в актовете на администрацията са допуснати такива пропуски и грешки (а това се случва често), при които наказването на глобения е невъзможно, без значение дали е извършил нарушението...

# 25

PAV1, през няколко месеца имам нужда от Декларация за липса на задължения към Държавата и я получавам от НАП, не от КАТ.Нали трябва да се покажат тези задължения, ако не губеха давност?

# 26
Чудо на чудесата,

"Удостоверение за наличие или липса на задължение" е на основание на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс – чл. 87, ал.6 , т.е. за данъчни и осигурителни задължения.
http://nap.bg/page?id=195

Тези задължения по Наказателните постановления са публични.

# 27
Дори да са загубили давност задължение към НАП то те пак излизат в справката. Трябва да се даде молба, да се занимаваш няколко месеца с глупости и тогава ги махат. Щом не излизат в справката въобще не са стигнали до системата на нап (това може да го тълкувате и като не са стигнали до системата на НАП все още!). Нищо не се трие от НАП автоматично след минаването на давностния срок.

# 28
Богиня:)))  Peace
Ето обратен случай:
Предният месец се занимавах с НАП относно обжалвани НП /КАТ/, на които към момента не бяха насрочени съдебни заседания. Бяха "влезни" в системата на НАП като дължими суми, че и автомобил запорирали! / Това са на синът ми дела!/
След като се жалвах с/у това Постановление, то пък се получиха и призовките за насрочени съдебни заседания. Хамалогия.

Давностен срок при наложени глоби по наказателни постановления
http://pravoconsult.blog.bg/drugi/2010/04/12/davnosten-srok-pri- … ostanovlen.527397

Общи условия

Активация на акаунт