видях темата и реших да споделя и моя случай,като споделя негативното си мнение за един не без-известен лекар,който виждам и в този форум е препоръчан няколко пъти ( няма лошо , явно въпрос на настроение и късмет).
Става въпрос за Д-р Росен Тушев.
Накратко моята история.
На 28 год. съм в момента , а случката се развива някъде преди 2 години ( не помня вече с точност).
Активно спортуващ съм,обикалям фитнес залите , скачам на въже и тн. главно (bodybuilding).Един ден усетих силна болка в слабините,болка която не минаваше с почивка и тн.Стреснах се и си помислих ,че става въпрос за херния въпреки , че не се бях изсипал.Започнах да се интересувам доста за видовете хернии.Стигнах до извода ,че моята е някаква спортна херния.Тъй като само предполагах , а болките бяха много кофти , реших да си потърся даден специалист , който наистина си разбира от работата.След доста търсене и гледане в нета , намерих въпросния Д-р Росен Тушев.Видях ,че работи в частна болница, която на мен не ми е по джоба , но след като видях ,че предлагат безплатен преглед , исках да получа най-професионалното мнение и отидох в болницата.
Влязох в кабинета на доктора и му обясних за проблема който имам.Той ми каза да се съблека и да легна да ме прегледа.Каза ми следните думи цитирам : "Ммм да имаш херния , и то от двете страни не само от едната.Трябва да се оперираш.Между-временно когато ходиш да тренираш прави само лежанка."
Попитах го колко струва при тях операцията.Каза ми че безкръвно е 2000 лв.Веднага попитах от стресовата сума , колко е кръвната операция ? Каза ми 1500 лева , след което благодарих на доктора и си тръгнах.Бях доста притеснен и преди да предприема каквито и да е по-нататъчни действия реших да отида във Военна Болница , за мнение и от там.Първо личният ми лекар ме изпрати в спешното , където явно хирурга беше свободен в момента.Той ме прегледа и ми каза , че нямам херния.Вече бях доста объркан, имам ли ? нямам ли ? Затова помолих личният ми лекар да ме изпрати при 3-ти хирург за мнение.Изпрати ме при друг хирург във Военна Болница , който споделяше един кабинет с ортопед-травматолога.Доктора ме извика в една от стайте в кабинета, и ме прегледа.Обясни ми ясно и коректно следното цитирам: " Момче нямаш никаква херния, каналите са ти по-широки (от нормалното) , но нямаш херния определено.Става въпрос за някакво възпаление.." Страшно много ми олекна , след като чух мнението му и след предписаните хапчета болките изчезнаха.Тук искам да спомена Д-р Росен Тушев , що за лекар е този човек?Какви клетви е дал и за какво са му всичките там тапии и сертификати , образования и тн. след като е готов да разпори човек и да го зашие за едната премия.Щях да бъда разрязан и зашит без да ми има нищо , а и какво пък един белег , голяма работа нали ? То жените се кефят на мъже с белези и татуси, колко му е.......Аз ако съм бих си хвърлил всичките документи в кофата на негово място.Бог да ни пази от такива лекари.За жалост това е положението...
ДОКТОР ВАЛЕНТИНА РАЧЕВА И
. Да кажа само че разтройството продължи половин ден само два пъти се изходи по рядко и толкова. Пусна му кокошка Рачева кръв в лаборатория Рамус и помоли като отиваме пак да му нося и урина-ок. Нося аз урината на детето и пред мен сложи един лакмус и каза че белтъка му е малко нисък но всичко ще се нормализира като започне да яде месо. Добрееееееееееее. Рачева дава направление за Крумова (стая срещу стая) да го гледат на ехограф. После Крумова дава напралвение за Рачева, абе мятаха едни направления страхотия
. Накрая ни изписаха два антибиотика, синбиотик, панадол, ентерол, смекта, за обезводняването, витамини и за колики, а той от както се е родил е нямал колики и тя беше твърде убедена че колики щял да има-да, ама не. Надраска поредното направление и ни каза след 8 дена да отидем да дадем урина която да я била пратила в София за изследване. Не отидох, защото исках да го изследвам в др лаборатория за моя сигурност защото нещо не ми изглеждаше както трябва. И средата на август ми се обажда ЛЛ на детето и ми казва че има проблем с урината на детето. Обаждам се на Рачева и тя ми казва че има сериозна бактерия клебсиела пневмония която задължително трябва да се лекува с антибиотик. Попитах госпожата най учтиво кога е изследвана СТЕРИЛНА урина тъй като направлението си е още в мен и тя започна да плете езика. Започна да ми обеснява, че трябва да го изследвала тя и да ходя с детето да му изписва антибиотици. Реших да отида да направя тези изследвания в лаборатория която аз избрах и те ми казаха, че направлението което имам било за изследване на диабет-паднах. Помолих ги на частно да го изследват за бактерии и резултата беше отрицателен-детето ми няма никакви бактерии
. И какъв е извода-никакво доверие на лекарите, по добре сами да си вършим работата от колкото да им се доверяваме.
Доста съм си изпатила от аг-та в София и ако мога да съм полезна за да не си патят като мен и други пациентки ще се радвам. Има много добри специалисти в София, но при тези лекари съм попадала абсолютно случайно без да правя никаво проучване за тях.