Коледа 2012- 3 част

• 59 825
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • Benelux / Varna
За  пръв път съм си наумила да украсявам меденки, та то човек може ли да устои на вашите красоти. Вчера си купих нови формички, та исках да ви попитам следното:
- когато използвате фондан, отгоре му може ли да рисувате с айсинг ?
- тези цветните шрифтове на доктора, бързо ли съхнат, мога ли да ги използвам върху  фондан?
- украсените меденки прибираме в кутия да омекнат или първо омекват, после оцветяваме?
( трябват ми за след 10 дни)

# 511
  • Балчик
Шрифтовете много бавно съхнат и сладките трябва да се нареждат на един ред. Меденките украсяваш и прибираш да омекват. А върху фондана може да рисуваш с айсинг без проблем.

# 512
  • Benelux / Varna
Шрифтовете много бавно съхнат и сладките трябва да се нареждат на един ред. Меденките украсяваш и прибираш да омекват. А върху фондана може да рисуваш с айсинг без проблем.

bouquet Отново благодаря!

# 513
Момичета, предварително се извинявам, че се повтарям с въпроса, но не си спомням къде го бъяхте коментирали: как да се сдобия с портокалови и лимонени корички за Дрезденския щолен на Джемма. Обиколих де що се сетих магазини, а като цяло няма да имам време да правя... Посъветваха ме да ги заместя с лимонови резанки, но нещо не ми се иска да рискувам....Какво ще кажете?

За първи път тази година ще се пробвам на щолен много се вълнувам   chef

# 514
Момичета, предварително се извинявам, че се повтарям с въпроса, но не си спомням къде го бъяхте коментирали: как да се сдобия с портокалови и лимонени корички за Дрезденския щолен на Джемма. Обиколих де що се сетих магазини, а като цяло няма да имам време да правя... Посъветваха ме да ги заместя с лимонови резанки, но нещо не ми се иска да рискувам....Какво ще кажете?

За първи път тази година ще се пробвам на щолен много се вълнувам   chef

И аз сега приготвям продуктите, ще правя утре. А корички си направих сама. Стават бързо.

# 515
  • Norge
А аз съхранявам всички дребни сладки във фризера.  Heart Eyes Абсолютно всичко, което е с чисто масло, стои замразено, с изключение на меденките, които започват с гореща обработка. Кокосовите - също замразени. След изваждане, за минутки стават годни за ядене и са винаги съвсем пресни.

# 516
  • София-Младост
Мога ли едновременно да захаросам лимонови и портокалови корички....ароматите нали  няма да се объркат?

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 12:45 от Ала-Бала

# 517
Мога ли едновременно да захаросам лимонови и портокалови корички....ароматите нали  няма да се объркат?

И да се объркат малко, изобщо не е зле. Аз винаги ги правя заедно и, според мен, са си идеални.
Wink

# 518
  • София-Младост

И да се объркат малко, изобщо не е зле. Аз винаги ги правя заедно и, според мен, са си идеални.
Wink
Метнах и лимоновите Simple Smile Така или иначе утре в щолена ще са на едно място.

# 519
Малко коледно настроение Simple Smile

# 520
Моля за извинение, но нямам време да чета назад. Бъркам в момента меденките на Джемма. Къде трябва да ги пека - на среден рафт или долу и на колко градуса? На хартия ли или на намаслена и брашнена тава? Помагайте, моля!

# 521
  • Балчик

За първи път тази година ще се пробвам на щолен много се вълнувам   chef

Коричките си направи сама , купешките нямат хубав аромат. Бързо става- нарежи ги на ситно и извари в 3 води (завира, изхвърляш водата и така 3 пъти), да се махне горчивината, остави да поизстинат и са готови за бърза употреба. Ако ти останат - в буркан посипани със захар се съхраняват чудесно. Peace

Меденките пека на първи ниво на фурната, може и на второ, върху пекарска хартия,ако нямаш намасли тавата.

# 522
Джемма на хартия ли?

# 523
  • Балчик
Редактирах, да на хартия. Peace

# 524
Благодаря, после ще докладвам. Златна си!

Общи условия

Активация на акаунт