Коледа 2012- 3 част

  • 59 825
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
За  пръв път съм си наумила да украсявам меденки, та то човек може ли да устои на вашите красоти. Вчера си купих нови формички, та исках да ви попитам следното:
- когато използвате фондан, отгоре му може ли да рисувате с айсинг ?
- тези цветните шрифтове на доктора, бързо ли съхнат, мога ли да ги използвам върху  фондан?
- украсените меденки прибираме в кутия да омекнат или първо омекват, после оцветяваме?
( трябват ми за след 10 дни)

# 511
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Шрифтовете много бавно съхнат и сладките трябва да се нареждат на един ред. Меденките украсяваш и прибираш да омекват. А върху фондана може да рисуваш с айсинг без проблем.

# 512
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Шрифтовете много бавно съхнат и сладките трябва да се нареждат на един ред. Меденките украсяваш и прибираш да омекват. А върху фондана може да рисуваш с айсинг без проблем.

   bouquet Отново благодаря!

# 513
  • Мнения: 150
Момичета, предварително се извинявам, че се повтарям с въпроса, но не си спомням къде го бъяхте коментирали: как да се сдобия с портокалови и лимонени корички за Дрезденския щолен на Джемма. Обиколих де що се сетих магазини, а като цяло няма да имам време да правя... Посъветваха ме да ги заместя с лимонови резанки, но нещо не ми се иска да рискувам....Какво ще кажете?

За първи път тази година ще се пробвам на щолен много се вълнувам   chef

# 514
  • Мнения: 311
Момичета, предварително се извинявам, че се повтарям с въпроса, но не си спомням къде го бъяхте коментирали: как да се сдобия с портокалови и лимонени корички за Дрезденския щолен на Джемма. Обиколих де що се сетих магазини, а като цяло няма да имам време да правя... Посъветваха ме да ги заместя с лимонови резанки, но нещо не ми се иска да рискувам....Какво ще кажете?

За първи път тази година ще се пробвам на щолен много се вълнувам   chef

И аз сега приготвям продуктите, ще правя утре. А корички си направих сама. Стават бързо.

# 515
  • Norge
  • Мнения: 2 311
А аз съхранявам всички дребни сладки във фризера.  Heart Eyes Абсолютно всичко, което е с чисто масло, стои замразено, с изключение на меденките, които започват с гореща обработка. Кокосовите - също замразени. След изваждане, за минутки стават годни за ядене и са винаги съвсем пресни.

# 516
  • София-Младост
  • Мнения: 24 056
Мога ли едновременно да захаросам лимонови и портокалови корички....ароматите нали  няма да се объркат?

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 12:45 от Ала-Бала

# 517
  • Мнения: 1 243
Мога ли едновременно да захаросам лимонови и портокалови корички....ароматите нали  няма да се объркат?

И да се объркат малко, изобщо не е зле. Аз винаги ги правя заедно и, според мен, са си идеални.
Wink

# 518
  • София-Младост
  • Мнения: 24 056
Мога ли едновременно да захаросам лимонови и портокалови корички....ароматите нали  няма да се объркат?

И да се объркат малко, изобщо не е зле. Аз винаги ги правя заедно и, според мен, са си идеални.
Wink
Метнах и лимоновите Simple Smile Така или иначе утре в щолена ще са на едно място.

# 519
  • Мнения: 21
Малко коледно настроение Simple Smile

# 520
  • Мнения: 1 545
Моля за извинение, но нямам време да чета назад. Бъркам в момента меденките на Джемма. Къде трябва да ги пека - на среден рафт или долу и на колко градуса? На хартия ли или на намаслена и брашнена тава? Помагайте, моля!

# 521
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета, предварително се извинявам, че се повтарям с въпроса, но не си спомням къде го бъяхте коментирали: как да се сдобия с портокалови и лимонени корички за Дрезденския щолен на Джемма. Обиколих де що се сетих магазини, а като цяло няма да имам време да правя... Посъветваха ме да ги заместя с лимонови резанки, но нещо не ми се иска да рискувам....Какво ще кажете?

За първи път тази година ще се пробвам на щолен много се вълнувам   chef

Коричките си направи сама , купешките нямат хубав аромат. Бързо става- нарежи ги на ситно и извари в 3 води (завира, изхвърляш водата и така 3 пъти), да се махне горчивината, остави да поизстинат и са готови за бърза употреба. Ако ти останат - в буркан посипани със захар се съхраняват чудесно. Peace

Меденките пека на първи ниво на фурната, може и на второ, върху пекарска хартия,ако нямаш намасли тавата.

# 522
  • Мнения: 1 545
Джемма на хартия ли?

# 523
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Редактирах, да на хартия. Peace

# 524
  • Мнения: 1 545
Благодаря, после ще докладвам. Златна си!

Общи условия

Активация на акаунт