Коледа 2012- 3 част

• 59 778
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
 Здравейте  Simple Smile
 Може ли някой да ми помогне в намирането на формички за линцерови сладки и формички за украса на капучино? От първите съм намирала само единична бройка с форма на звезда и се чудех дали няма комплекти с повече форми.
 Търся за София и онлайн магазини в България. Тъй като е за подарък, няма да имам време за поръчка от извън страната  Sad
 Благодаря за всички отговори предварително   bouquet

# 586
Здравейте  Simple Smile
 Може ли някой да ми помогне в намирането на формички за линцерови сладки и формички за украса на капучино? От първите съм намирала само единична бройка с форма на звезда и се чудех дали няма комплекти с повече форми.
 Търся за София и онлайн магазини в България. Тъй като е за подарък, няма да имам време за поръчка от извън страната  Sad

В онлайн магазините от първа страница има всичко, което ти трябва.

# 587
  • София
Здравейте  Simple Smile

Провери за тези белите комплекти формички в Кауфланд, Хит. Иначе в Аромасхаус има за линцерови сладки, но мисля, че бяха на Уилтън и са малко по-скъпички.

# 588
Щоленът втасва.... и аз покрай него Simple Smile Довечера ще се отчитам със снимки Simple Smile

# 589
Fortuna Сърдечно благодаря! Hug
Момичета вие с маргарин ли работите? Аз не го харесвам и предпочитам масло, но четох в някои рецепти че се ползва маргарин.

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 14:21 от vela

# 590
vela , тъй като не смогнах да си купя специално формички за линцери , моите вчера ги направих с капачка от червило, така добре ми се върза големината на дупчицата и ми беше удобно за хващане.
Джема , искренни благодарности за рецептата за меденките, опекох една доза сега, напълних трите кутии ат Кауфланд и мисля и коледните елхички да си направя пак с това тесто. Много е приятно за работа и станаха превъзходни. Ще се опитам да кача снимки, дано да успея.

# 591
Оо, ще взема аз тази вечер да омеся още една доза рохлички, искам и аз мънички  Joy .
От вчера коледен кейк и половината щолени.
Крайният малко се поопърли, ама не мисля, че му е голям дерт : ) .

# 592
  • София
Аз декорирах меденките на Джули, другата събота и неделя ще декорирам и тези от моето детство и продължавам с пълна пара с другите сладки.  Grinning

меденки by petia_tag, on Flickr

# 593
  • Балчик
Готови са ми и портокаловите звездички с кардамон, много приятни на вкус, благодаря за рецептата:

# 594
Аз декорирах меденките на Джули, другата събота и неделя ще декорирам и тези от моето детство и продължавам с пълна пара с другите сладки.  Grinning

Петя меденките с фондан ли са украсени.Ще могат ли така да издържат /няма ли да станат тварди/ newsm78 аз мислех 2-3дни преди празника да ги украся.Твоите много хубави са станали

# 595
  • Австрия
Ето пък моите връхчета Килиманджаро.

Килиманджаро
225гр масло
100гр пудра захар
1 ванилия
200гр нишесте ( царевично )
125 гр брашно
30 гр какао на прах
75бр цели лешници ( който иска изпечени без сол )
бял шоколад
От всички съставки се прави тесто. Оставя се добре да се охлади. Правят се топчета ( около 2см), като посредата се слага по един лешник. След това едната страна се оформя като връх, за да се наподоби връх на планина.
Пече се на 175°С 15 мин. Оставят се да истинат и върховете се потапят в стопения шоколад.

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 21:19 от nudel33

# 596
  • София
petia_tag страхотни са. Аз също исках да попитам от какво е украсата? Цветовете са толкова наситени и красиви.

# 597
Здравейте.Искам да приготвя медената коледна къщичка. Четох, че частите се слепват с разтопен карамел.Може ли някой да ми обясни как точно да си го приготвя?  Embarassed Другият ми въпрос е ако къщичката ми трябва за 25-ти декември кога най-рано мога да я приготвя, за да не изсъхне и да не се разпадне? Другият ми проблем е, че ще ми се наложи да пътувам и да я пренасям с кола.Ще издържи ли?

# 598
Здравейте, с айсинг ли се лепят къщичките? Дали се приготвя по по-специален начин за да държи по-здраво?

Тази вечер мисля да правя дрезденският щолен, дали ще стане добре ако го намажа с разтопен шоколад?

Благодаря предварително!

Сега видях, че в предният пост се пита, същият въпрос  Embarassed.

# 599
  • Benelux / Varna
Много искам да пробвам меденките на Джемма, но ме спира факта, че трябва да преценя брашното, много ми е трудно да преценявам колко точно да сложа. Можете ли да ми помогнете ориентировъчно?

Общи условия

Активация на акаунт