Коледа 2012- 3 част

• 60 060
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • на последния етаж
Момичета, а какви кутии да си купя за съхранение на сладките? Този уикенд мисля да започна сладко-правенето.  Grinning

# 301
Благодаря Джемма Grinning,а относно яйцата-със или без,може би си зависи от рецептата.Спрях се на Щолен с марципан на Фукла,защото ми допаднаха количеството продукти -за един брой.

# 302

Такава машинка с бурканче купих и изхвърлих, счупи се на първа употреба.
имам такава от 5 години и си я ползвам много често,нямам никакъв проблем
Аз я купувах от Кауфланд, който има по-стара може и да са по-качествени. Тоя металния резец излиза от леглото и падат едни шайби, после падна ровене и за капак се накривиха резците. Директно в кофата приключи първото ползване.
Моята е от магазин тип левче и съм доволна Peace Предполагам с робот е хиляда пъти по- добре

# 303
  • София
Момичета, а какви кутии да си купя за съхранение на сладките? Този уикенд мисля да започна сладко-правенето.  Grinning

Метални, с коледни мотиви  Mr. Green Има страхотни в Лидл, Айко...

# 304
  • София
Момичета, нормално ли е след като изстине щоленът да стане твърд, ама много твърд? Има ли шанс да омекне или да ги командировам направо в кофата?

# 305
  • Балчик
Нормално е, не се притеснявай. като изстине си е твърд, но после при отлежаването, се овлажнява и си става нормален. Не че омеква, то си е твърд десерт, знаете. Ако обаче не е втасал достатъчно, ще си остане като тухла.

# 306
  • София
Благодаря за бързият отговор  Simple Smile Дано поомекне наистина

# 307

И аз на тези в Лидл съм им хвърлила око
Ето ги

# 308
  • София-Младост

И аз на тези в Лидл съм им хвърлила око
Ето ги
В Кауфланд, но преди седмица също имаше и ме е яд, че не си взех, бяха по три в комплект и май 7 лв, но за цената не съм сигурна. Както и едни много сладки подносчета за сладки с коледни мотиви.

# 309
  • на последния етаж
Благодаря ви!   bouquet
Тези дни имам път и до Икеа - ще проверя и там, ако ли не ще взема Лидълските.

# 310
Нормално е, не се притеснявай. като изстине си е твърд, но после при отлежаването, се овлажнява и си става нормален. Не че омеква, то си е твърд десерт, знаете. Ако обаче не е втасал достатъчно, ще си остане като тухла.
Аз преди споделих, че опитите ми да направя щолен от предишни години са били все неуспешни. Щолените ми ставаха като бетонни блокчета, но аз упорито си ги държах по месец в хладилника да отлежават и чак след това отиваха в кофата  Laughing Сега като видях Джема как ги прави ми стана ясно, че втасването ми е било малко. Аз ги оставях да втасват като питка, а то си е трябвало доста повече като време.

# 311
  • Benelux / Varna
Кутии си взех и аз от Кауфланд ( само, че немски), много красиви - 3 размера в една бяха и доста разновидности имаше, аз си ги взех за 3,5 евро, но предполагам, че и в българските ги има.

# 312

Такава машинка с бурканче купих и изхвърлих, счупи се на първа употреба.
имам такава от 5 години и си я ползвам много често,нямам никакъв проблем
Аз я купувах от Кауфланд, който има по-стара може и да са по-качествени. Тоя металния резец излиза от леглото и падат едни шайби, после падна ровене и за капак се накривиха резците. Директно в кофата приключи първото ползване.
Моята е от магазин тип левче и съм доволна Peace Предполагам с робот е хиляда пъти по- добре

Да, така е, с най-обикновен блендер ядките стават на брашно за 20-30 секунди.
Между другото, аз съм пробвала да ги правя и в хаванче и в ръчна менилничка (имам такава метална), но ми се стори, че и в двата случая цялата мазнина от ядките остана по стените на съда, в който ги чуках/мелих. Може и само на мен така да ми се струва, не знам.

# 313
  • У нас
Момичета,аз ви чета редовно и за сега правя 4 пъти меденките на Джема, защото се сполучливи и вкусни.Малкият не си пада много по домашните сладки,но тези си ги хапва с удоволствие,значи съм успяла  newsm44 .Имам  въпрос,относно един модел формичка  newsm78 .Каката знае майка си каква е "коледна фурия" и ме изненада приятно с поредните коледни резци от Джъмбо. 6 бр. звездички различни размери,става за линцери,1 елха,1 джинджифилово човече,2 семейства мечки и 1 ??????? дядо коледа/най-вероятно/. Всички ги изрисувах подобаващо с ваша помощ от качените снимки в темата,но никъде се намерих примери за този дядо ? Очертанията са ,като ,че ли е на една страна и май е с чувал на гръб,но ........разгледала съм всички снимки на коледни меденки ,за да го открия,но не намирам такава формичка.Дали сте правили такъв??????/Не мога да я снимам ,защото фотоапарата е в колежка/Благодаря Ви предварително

# 314
Благодаря на Наталина за рецептата за кошерчетата. Ще ги направя за Коледа.  Hug
Благодаря и на katrin за координатите на магазина.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт