Коледа 2012- 3 част

• 59 832
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Да попитам ще правя меденки , още си избирам рецепта. Имам едно питане може ли белтъчената глазура да се оцветява и къде в София се продават сладкарски бои?

Искам и къщичка да направя но да е украсена освен с белтъчена глазура и с шоколад. Ако някой е правил такава моля да сподели. Къщичката искам да я направя преди коледа 22-23 примерно, но ще може ли после да се яде толкова скоро?
Гледах в нета няколко рецепти ,но ако може изпитана.
Благодаря!

# 376
  • София
Да попитам ще правя меденки , още си избирам рецепта. Имам едно питане може ли белтъчената глазура да се оцветява и къде в София се продават сладкарски бои?

Искам и къщичка да направя но да е украсена освен с белтъчена глазура и с шоколад. Ако някой е правил такава моля да сподели. Къщичката искам да я направя преди коледа 22-23 примерно, но ще може ли после да се яде толкова скоро?
Благодаря!

МОже да се оцветява, боички има в магазинчето на Три уши, в Аромас Хаус. Според мен ще може да се яде за Коледа, но не очаквай да е мекичка. Аз ще ползвам тази година рецептата на Джема за къщичките, миналата година правих с тази на Джули (наталина). Урасявала съм само с белтъчна глазура (плюс цветни бонбони, шарени и шоколоадови пръчици и разни други украски), за шоколад не знам (липсва ми въображение на мен, аз разглеждам много снимки, за да се вдъхновя, но накрая се включва мъжа ми, че той е по-творческа натура от мен).

# 377
страхотни неща споделяте тук, чета ви редовно, още не съм избрала рецепти които да пробвам
има прекалено голям избор и много трудно ще избера май Rolling Eyes
за меденките не си притеснявам за печенето и слепването и друга година съм правила различни рецепти
но сега съм решила да направя и украса, според вас кое ще бъде най-подходящо:
с роял айсинг или с обикновена белтъчна глазура ?
кое ще е по-добре и да го оцветя ?

# 378

Благодаря!

МОже да се оцветява, боички има в магазинчето на Три уши, в Аромас Хаус. Според мен ще може да се яде за Коледа, но не очаквай да е мекичка. Аз ще ползвам тази година рецептата на Джема за къщичките, миналата година правих с тази на Джули (наталина). Урасявала съм само с белтъчна глазура (плюс цветни бонбони, шарени и шоколоадови пръчици и разни други украски), за шоколад не знам (липсва ми въображение на мен, аз разглеждам много снимки, за да се вдъхновя, но накрая се включва мъжа ми, че той е по-творческа натура от мен).
Мерси, а в Метро дали има бои? Приготвям си списък с нещатата и ще ходя там да пазарувам.
Важното за мен е да е вкусна къщата ,че моите много и се точат и не знам колко ще издържи в готов вид.Мисля покрива да го направя с бял шоколад или кафяв и отгоре кокосови стърготини, но не знам как ще се върже вкуса на  кокос с медения вкус на къщичката.Или да посипя с пудра захар върхе шоколада.
Уф, много държат да има шоколад мойте.

# 379
  • Балчик
Не издържах до събота, преди малко започнах щолена, очаквайте снимки стъпка по стъпка. Simple Smile

# 380
  • София
Тя, в Метро по принцип имаше преди от тези гел боички, 4-те цвята, май на Швартау бяха. Но последния път като ходих и търсих нямаше нито от гел боичките, нито от шрифтовете, н ито марципан, нито украси. Принципно стоят над рафта с шоколадовия кувертюр, до ванилии и други сладки подправки.

Меденка с шоколад е супер, но с кокос, не знам... Аз ръся на покрива над белтъчната глазура пудра захар.

# 381
Тя, в Метро по принцип имаше преди от тези гел боички, 4-те цвята, май на Швартау бяха. Но последния път като ходих и търсих нямаше нито от гел боичките, нито от шрифтовете, н ито марципан, нито украси. Принципно стоят над рафта с шоколадовия кувертюр, до ванилии и други сладки подправки.

Меденка с шоколад е супер, но с кокос, не знам... Аз ръся на покрива над белтъчната глазура пудра захар.

Вече няма  Sad и аз търсих преди седмица, казаха, че нещо не ги внасяли и няма  Sad

# 382
  • София
В Кауфланд отново има метални кутии по 3 бр. в комплект - 6,99 лв. - червени с топки и зелени с Дядо Коледа и чорапчета..
Хм, това е супер. Лидълските ми се видяха малки, имам от миналата година от тези с топките и съм много доволна. Дали ги има във всички Кауфланд-и, че ми се ще да си купя още един комплект?  Rolling Eyes

# 383
  • София-Младост
В Кауфланд отново има метални кутии по 3 бр. в комплект - 6,99 лв. - червени с топки и зелени с Дядо Коледа и чорапчета..
Хм, това е супер. Лидълските ми се видяха малки, имам от миналата година от тези с топките и съм много доволна. Дали ги има във всички Кауфланд-и, че ми се ще да си купя още един комплект?  Rolling Eyes
Вчера си взех от Кауфланд-Х.Димитър, но бяха останали единични бройки, 3 бройки кръгли кутиr, а имаше и едни пак по три в комплект, но различни форми, но бми се видяха по-малки. Ето ги снимани:

Да използвам да си покажа малко меденки, доволно изядени вече неукрасени Simple Smile Рецептата е на Ванчето от Гответе с мен, но като гледам тази на Джемма е същата Simple Smile В момента точно дояждам една;) Те обаче са си меки още след изпичане и вече  4 дни след това нищо им няма Simple Smile

# 384
Трябват ми идеи. Разбърках 4 яйца за сладкиш, но съм сипала сол вместо захар около 2-3 с.л. и сега дилемата е може ли да влязат в работа или да ги засилвам? Нямам предвид дали да си правя сладкиша с тях, въпроса е за нещо солено стават ли?

# 385
  • София-Младост
Трябват ми идеи. Разбърках 4 яйца за сладкиш, но съм сипала сол вместо захар около 2-3 с.л. и сега дилемата е може ли да влязат в работа или да ги засилвам? Нямам предвид дали да си правя сладкиша с тях, въпроса е за нещо солено стават ли?
Миш-маш беше на прима виста, но после видях количеството сол... някакъв солен кекс евентуално.

# 386
2-3 с.л  са си серизно количество дори и за солен кекс- но може един бърз, бъркан кекс- чаша кисело мляко с ч.л сода за хляб вътре, брашно да стане с гъстотата на боза и може би кашкавал, шунка на ситно
Simple Smile аз го правя със сирене, но при това количество сол, не бих добавила солен продукт Simple Smile

счупи ми се лидл-ския пищов за шприц сладки  Cry Rolling Eyes сега се чудя в мен ли е проблема, или си е откровен боклук- още не бях направила и една с него

# 387
  • Варна - Черна гора

счупи ми се лидл-ския пищов за шприц сладки  Cry Rolling Eyes сега се чудя в мен ли е проблема, или си е откровен боклук- още не бях направила и една с него

Шприца от Лидл коментирахме в Лидлълската тема. Някои от купилите го са доволни. Моя излезе от строя при второто ползване. Отчупи се част от детайла, с който се закрепват шаблоните. Сега стругар ще се опита да направи от метал счупената част.

# 388
  • София-Младост
2-3 с.л  са си серизно количество дори и за солен кекс- но може един бърз, бъркан к

АЗ бих направила рекламация на твое място.

# 389
Бягай да го връщаш - и аз случих на калпав и ми върнаха без проблеми парите

Общи условия

Активация на акаунт