Коледа 2012- 3 част

  • 60 041
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 678
Код:
Момичета дайте изпитана рецепта за Коледен шолен моля.

Кои са сладките които се правят доста от по рано за да омекнат до Коледа.
Ми и аз търся някоя рецепта за изпитан Шолен,може и дрезденски ,ама няма май  newsm78
А за сладките май никой не казва ,всеки си ги прави за директна консумация,никой не прави от сега за Коледа
Майтапа настрана ,но всичко си пише на първа страница
Мерси Наталина ,очаквам с нетърпение и тазгодишните ти меденки.Далеч съм от твоя метод на декорация ,но това не ми пречи да им се любувам всяка година,надявайки се някога и аз да имам търпението и умението да декорирам така .
Джемма и аз съм изпуснала закозунака

# 361
  • Мнения: 28
Опитай по тази рецепта за щолен http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D0%B5%D0%BD. Опитвала съм го и е доста добър, а и сега вече е опакован за Коледа. Мисля, че много не се различава от дрезденския щолен като начин на направа, но пък него не съм го дегустирала.

# 362
  • Sofia
  • Мнения: 4 822
Защо така нито една от рецептите на Venetta не се зарежда? Дава ми първа страница на bg-mamma  newsm78

lux,
колко време издържат сладките с фъстъчено масло?

# 363
  • Мнения: 129
Джема, аз защото имам самочувствието, че добре се справям в кухнята, затова си позволявам волности. И не се отчайвам. Сега се чудя какво да направя трохите от провалените линцери - дали чийзкейк, или за да не съм със съвсем провалени планове да направя някакви топчета от тези с бисквитеното тесто ... Ще си помисля до довечера.

Шоколадово-портокаловите бисквитки излязоха 33 слепени бр, от които вече може би са останали 29   Laughing   Снимах ги, но не съм прикачила снимки, нещо не се справям със снимковия материал.

Дано оцелеят до понеделник поне 25-26/имаме РД в къщи/

# 364
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Мил@, аа то не е за изпускане просто. Хем съм учила това, хем с какъв акъл съм го приложила на практика, не мога да ти кажа, но.. Млада булка, ще трупам точки пред мъжо, запрятам ръкави. Избирам си чудна рецептичка за шуменски козунак. Да, ама на мен козунаците все не са ми достатъчно сладки и УДВОЯВАМ! захарта от рецептата. Цял ден чакане- а, да втаса, а да втаса. Няма. Късно вечерта вече ги мятам във фурната. Резултатът- тухла четворка, но с подобрен дизайн- със сложна плетка. Ама аз ли съм по-ината или козунакът, как мислиш? Запрятам пак ръкавите и до сутринта имах вкусен пухкав козунак, с увеличение на захарта на 1/3. Laughing
Та упоритост, а не хленчене му е майката.

Хрисима, ще станат чудесни ромови топки или бисквитено руло. Hug

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 09:42 от Джемма

# 365
  • Мнения: 1 092
Момичета помагайте в голяма чуденка съм.Толкова много рецепти сте дали и всичките коя от коя по-вкусна и незнам какво да избера.Иска ми се да направя някакви сладки с формички,но да не са меденки.Тази година ще карам коледните празници със семейството на приятеля ми и трябва направя нещо интересно и конкурентно способно,защото майка му е много добра сладкарка и с нейните меденки не мога да се меря.Чудех се за медените къщички не могат ли да се направят от друго тесто не такова за меденки?

# 366
  • ВАРНА
  • Мнения: 2 811
Аз вчера сътворих набързо едни локумки по рецепта на Джемма от 1-ва страница,много ги харесаха,с бяло вино,но вместо свинска мас сложих масло (Бор Чвор) станаха много хубави,но или локумът ми не беше сладък много ( взех най-обикновен от едновремешния) или много дебело съм разточила тестото - станаха около 2см в диаметър пуричките,та въпросът ми е ,ако разточа по-тънко дали няма да станат по-твърдички при печенето,аз на 180 ги пекох  newsm78

# 367
  • Мнения: 3 450
От днес едни коледни меденки които ще са за едно ранно коледно тържество.Като наближи ще ги украся с фондан.А патенцата за децата.

# 368
  • Мнения: 339
Само да информирам, защото се чудих за украса на къщичката с кувертюр. На мен много ми хареса, разтопих го на водна баня и рисувах частите с пош, после поръсих с кокосови стърготини, като те полепват само върху шоколада, втвърдява се нормално има време за работа преди да стегне, станаха много красиви, като наваляни от сняг. Сега имам един стар айсинг във фризера и с него само ще слепя от вътрешната страна, като няма да го ядем него, защото е от няколко месеца във фризера. Ще покажа когато е готова аматьорската ми къщичка.

# 369
  • Мнения: 921
Няколко дни нямах възможност да вляза и ето..... записвам се на 25 стр  Crazy
Направих АКК, но забравих да го снимам  Blush
И за да не е гол запис, пускам едно Панетоне

 

тези дни започвам сладките  Grinning

# 370
  • Мнения: 12 379
Пак солена идея от мен: Hug


lux, nas, страхотни Панетоне сте показали!

# 371
  • Мнения: 431
Привет!

Нахлувам в тази темичка с въпрос за коледните меденки. Гледах по-напред, че препоръчвате да се направят около месец преди Коледа... на мен обаче ще ми трябват за 15то число, за едно парти. Има ли шанс да останат мекички до тогава? И още нещо, какви са триковете при печенето и съхраняването им -- досега все са ми ставали твърдички Rolling Eyes Sad

Всякаква помощ ще е от огрооомна полза! На мен също ми се иска да ги украся с фондан, перлички и т.н., ще видим дали ще се справя. Сега ще се върна да чета още назад, защото има толкова много информация  Hug

Между другото, мисля, че се спрях на рецептата на Джемма. И ако може да ви попитам още нещичко: по-напред хвалите специалната медена подправка от... Кауфланд? Много ли по-различни и по-хубави се получават с нея, отколкото със смес по избор?  newsm78

# 372
  • Мнения: 3 450
Тези които показах са за 16декември днес ги опекох и след като изстинаха ги прибрах в кутия.Ще ги украся 2-3дена преди датата защото ще са с фондан и ще станат твърди ако ги направя по рано.Ти ако ги слепиш ще омекнат бързо и няма да са твърди.

# 373
  • Мнения: 12 379
В Кауфланд отново има метални кутии по 3 бр. в комплект - 6,99 лв. - червени с топки и зелени с Дядо Коледа и чорапчета..

# 374
  • София
  • Мнения: 6 603
Меичка, меденките след изстиване стават твърдички по принцип. Ако ги слепиш с мармалад (стават чуднички  Crazy), омекват за един ден. Ако ще ги украсяваш само, направи ги по-дебели и почни да слагаш парче ябълка 3-4 дни преди събитието, малко ще се омекотят.

Общи условия

Активация на акаунт