Коледа 2012- 3 част

  • 60 042
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 1 080


Аз ги правя наистина много мънички, но си е голяма игра. Достигала съм до 150 бр., но 120-130 бр мисля че е нормално.

Ехааа! Това от една доза ли? Аз правих миналата Коледа и си бяха супер. Мисля си дали не ги правят много тънки и затова да се чупят лесно!?

# 346
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Наталина, аз исках да те питам - кога украсяваш меденките с айсинга? Няколко дни преди хапване или? Искам да приготвя за едно парти коледно, та се чудя ако ги приготвя сега и ги украся, дали ще стават за ядене след 15 дни? Какво ще ме посъветваш?

# 347
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Наталина, аз исках да те питам - кога украсяваш меденките с айсинга? Няколко дни преди хапване или? Искам да приготвя за едно парти коледно, та се чудя ако ги приготвя сега и ги украся, дали ще стават за ядене след 15 дни? Какво ще ме посъветваш?

Да, можеш и сега да ги украсиш, захарта е добър консервант и няма проблем. Аз смятам да пека в петък, че утре имам инвентаризация, а пък събота и неделя съм на работа. След това започвам да украсявам. Тук се раздават на децата на деня Свети Никола, носят в училище, а каквото остане ще украсявам постепенно, когато съм свободна.

# 348
  • Австрия
  • Мнения: 28


Аз ги правя наистина много мънички, но си е голяма игра. Достигала съм до 150 бр., но 120-130 бр мисля че е нормално.

Ехааа! Това от една доза ли? Аз правих миналата Коледа и си бяха супер. Мисля си дали не ги правят много тънки и затова да се чупят лесно!?

m-i, да от една доза, но 120-130бр. е нормално. Аз правя най-много две дози за Коледа и като се има в предвид, че повечето ги подарявам остава и за нас изобилно.  Grinning

# 349
  • Мнения: 69


Преброих ги   Joy

90бр. са, като много съм се старала да са малки   Joy

# 350
  • Мнения: 129
E моите шоколадово портокалови бисквити се получиха. Направих ги обаче с белтъчна глазура, декорирани с цветни топчета. Сега ще чакам да омекват, че са твърди като камък.

Но, линцерите ми са пълен провал. Тестото сигурно го замесих меко, малко ми беше свободни съчинения в грамажите. Предполагам, че маслото беше повече, че го рязах от една половинка. А и ядките/сложих орехови/ ми бяха повече, смелих на око. Като го месих уж стана хубаво. Режеха се лесно. Но като се изпекоха станаха толкова чупливи, че от бройките с дупката почти нямам цяла.
Защо така?
Мисля, че ми е нужна кухненска везна...

# 351
  • Варна
  • Мнения: 12
E моите шоколадово портокалови бисквити се получиха. Направих ги обаче с белтъчна глазура, декорирани с цветни топчета. Сега ще чакам да омекват, че са твърди като камък.

Но, линцерите ми са пълен провал. Тестото сигурно го замесих меко, малко ми беше свободни съчинения в грамажите. Предполагам, че маслото беше повече, че го рязах от една половинка. А и ядките/сложих орехови/ ми бяха повече, смелих на око. Като го месих уж стана хубаво. Режеха се лесно. Но като се изпекоха станаха толкова чупливи, че от бройките с дупката почти нямам цяла.
Защо така?
Мисля, че ми е нужна кухненска везна...

Колко бройки излязоха от шоколадово портокаловите бисквити ?

# 352
  • Мнения: 0
Едно среднощно изпълнение на тема Коледа...

# 353
  • Мнения: 180
Добро утро, момичета   bouquet
Надничам ви редовно и се радвам на прекрасните неща, които показвате!
Denitsa Ivanova, среднощното изпълнение е страхотно, много зимно и Коледно!
Аз снощи направих набързо едни Шоколадови топчета с овесени ядки, за да има с какво да се залъгва детето и да не бърка постоянно в кутиите с меденки и рохлички. Станаха много вкусни и почти веднага омекнаха, аз си мислех, че на овесените ядки ще им трябва време, но хлапето ми ги вземаше почти от ръцете, докато ги овалвах още и казваше, че са "СтраОтни"  Laughing
Рецептата е от тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=510185.msg15674849
Ето ги и тях

Хубав и усмихнат ден!

# 354
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета, сладкарството е с точни мерки, с малки изключения. сами си признавате,че правите свободни съчинения, после защо не ми се получиха сладките? Ако сте начинаещ и не може да преценявате консистенцията на тестото, ползвайте задължително везна. И не се отчайвайте, ще се получи. Труд, четене и постоянство му е майката. Hug Нали съм ви разказвала за първи път на 19 години правих козунак? hahaha

# 355
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
Здравейте!
Ами аз не знам, Джемма, я разкажи за козунака ... Grinning
Аз нямам коледен списък, но от три години всяка година правя сладки и АКК/щолен. Тази година съм решила отново да направя някои нови сладки, ще повторя само рохличките на Наталина и забравените сладки , виенските коледни бисквити. за съжаление нямам време тази година да украсявам, че съм с бебе и друго по-голямо бебе, та си избирам сладки, които не се украсяват. Ще правя меденки с пълнеж, може би Абрачи и някои други сладки. Това обаче, което искам да кажа на момичетата за маслото - момичета, ползвайте само немско масло, в никакъв случай българско. В България истинско масло никой не прави, всички бг масла са с палма, не се лъжете по етикета - сметанено или какво ли не. По принцип съм привърженик на българските производители, но за маслото е категорично важно да си купите вносно. И имам въпрос - в предния брой на Гуд Фуд имаше една рецепта за АКК, много подобна на тази на Джема, само където се варят съставките за кейка, дали някой е правил нещо подобно? Че се чудя дали да не се пробвам с нея този път... newsm78 лек и усмихнат ден и успешно Коледоправене   bouquet  chef

# 356
  • Мнения: 1 080
luba_rizova  на отделен рафт стоят вече маслата и др. продукти с транс мазнини. Дори и само 5%примес да има пак е отделно от другото масло, просто трябва да се чете.

пп Джема и аз не знам за козунака.

# 357
  • Мнения: 1
  Не мога да намеря как се прави маслено тесто, а нямам опит. Гледах на първа страница, но нищо не открих, моля ви, кажете къде точно е обяснено, просто не го намирам.

Там е написано, че съветите са за украсяване само, но са и за месене:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20268941#msg20268941

Ако нещо не е ясно, по-добре питай!

Ееее......много благодаря за ттози линк  Hug явно и аз не съм чела внимателно първа страница  Embarassed
Тук пише страхотни неща, още веднъж - благодаря   bouquet
Относно спазването на рецептите - спазвам всичко много точно, че един път какъв кекс направих ..... отвън беше супер, а вътре суров  Mr. Green ..... ми то не може....чакай още малко да сложа брашно.....ееее, ама и малко захар....не не, още малко захар.....ужаааас  Mr. Green Mr. Green

# 358
  • Мнения: 2 654
Момичета дайте изпитана рецепта за Коледен шолен моля.

Кои са сладките които се правят доста от по рано за да омекнат до Коледа.

# 359
  • Мнения: 234
Хей момичета не мога да ви смогна Simple Smile толкова сте бързи тази неделя  и аз ще направя шолен и АКК да видим кое как ще стане  Embarassed

а за сега едно Панетоне и фъстъчени бисквити





ето и рецептата за бисквитите Бисквити с фъстъчено масло

ако няма рецепта в темата за фъстъчени може да я качите наистина много хубави, вкусни ох идеални са хахахах преди да ги снимам изядох сума бисквити  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт