Коледа 2012- 3 част

• 59 781
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
И моите линцерови сладки са готови. Прибрах ги в кутия и се надявам да оцелеят, Май ще направя още една дозичка то тях.Сега се чудя какво да е последователността на приготвяне на останалите сладки.
Меденки
Щолен бисквитки
Джинджифилови сладки
Капучинови звезди
Лешникови сладки
Дайте съвет , кое може и е по-добре да седи повече? Джинджифиловите сладки ще омекнат ли само с парченца ябълки в кутията, седмица преди Коледа?

# 556
Никой не каза за маята,така че отлагам за утре щолените!

Доколкото знам пропорцията е 3:1 жива към суха, т.е. на 3 гр. жива мая се равнява 1 гр.суха.

Утре ще правя меденките на Джема. Засилих се миналата неделя, но ми свършиха яйцата. За другата неделя съм планувала ванилените кравайчета и забравените сладки. Щолен няма да мога да направя и ще купя готов.

# 557
Момичета днес в кауфланд гледах чопъри по 24 лв. Малко са и който няма възможност за робот, нито място вършат перфектна работа Laughing

# 558
Благодаря ви!Добре ,че отложих за утре!Щерката като чу "сушени плодове"каза:"блякс".
Направо е грехота да го правя само за себе си.Освен да намаля дозата на 1/4.

# 559
GraGra можеш да използваш каквито пожелаеш сушени и / или захаросани плодове, само трябва да ги нарежеш на парченца. Аз за моите щолени тази година позвах следните : черни и бели стафиди, манго, пъпеш, папая, смокини, кайсии, фурми, ананас.

Ето и днешните ми сладки:

Базелски медени сладки

Утре ще бъркам линцери. А ето и едно сладкишче с карамелизирани круши от вчера:

# 560
Аз правя сега 2 дози щолен със суха мая, ама малко шантава работа, един и същи грамаж мая - единият още малко и от тавата щеше да излезе, другият още го чакам на първото втасване. Втасва си и той, ама по-бавно. Интересно ми е от къде е разликата, при положение, че са при едни и същи условия.

Впрочем, щях само 1 доза щолен да правя, ама си викам - че защо една, кога може две  Laughing .
Вкъщи майка ми е на ОСМА доза меденки, като това й е направо загрявката.
Подарява на приятели и на клиентите, които влизат в магазина ни.
Баща ми вече като чуе "купи масло" и пита колко да купи, ама в килограми  Laughing .

# 561
Имам питане за украсите с фондан. От какво се получава бляскавият ефект- от боя, с която се оцветява фонданът или после се пръскат с нещо?

# 562
  • Австрия
Ето ги и моите ванилени кравайчета за тази година. Само една се счупи при ваденето от тавата. При овалването жертви няма освен изядените  Joy Излязоха 152 бр.

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 20:46 от nudel33

# 563
  • София
Благодаря ви!Добре ,че отложих за утре!Щерката като чу "сушени плодове"каза:"блякс".
Направо е грехота да го правя само за себе си.Освен да намаля дозата на 1/4.

Хахаха, и моят син така реагира като гледа смеската за АКК и все "бляк" повтаряше, ама после му хареса  Mr. Green

Днес направих чарковете за 2 къщички от една доза от меденките на Джема, остана малко тесто за 1-тина меденки, които вече са изядени  Mr. Green
Ще забъркам по-късно и 2 дози ванилени кравайчета, утре сутрин да ги изпека.

# 564
Ето ги и моите ванилени кравайчета за тази година. Само една се счупи при ваденето от тавата. При овалването жертви няма освен изядените  Joy Излязоха 152 бр.
https://lh6.googleusercontent.com/--nMZdnqEUdE/ULpMIwuMvlI/AAAAA … s400/IMG_0605.JPG

не вярвам, че си успяла с тази малка топка която става да направиш толкова!Браво!!!

# 565
  • на последния етаж
Чудя се къде съхранявате всичките тези сладки до Коледа? Аз днес направих първата си доза меденки на Джема и напълних трите кутии от Кауфланд...
А съм запланувала ванилени кравайчета, линцери, локумки, портокалово-шоколадови бисквити и бисквити за отшелници, ама къде ще го дяна цялото това нещо?!

# 566
Привет, Дами!

От утре започвам и аз. Все още не съм рещила какви сладки ще правя тази година. Започвам да чета първа страничка за новости Simple Smile

# 567
  • пак на Рив Гош
Привет, нямате изчитане! Simple Smile

Минавам само да ви пусна един вкусен предколеден календар от списание Saveur - http://www.saveur.com/cookie-advent-calendar-2012/?cmpid=fb

Вече направих 2 дози коледни бисквити - едни джинджифилови и едни шоколадови, които пуснах на свободно изяждане  Mr. Green. Сега остава да обработя снимките и да напиша рецептите  ooooh!.
Другата седмица ще направя меденките на Джули и ще ги украсявам сигурно към 15ти.

# 568
  • Австрия
https://lh6.googleusercontent.com/--nMZdnqEUdE/ULpMIwuMvlI/AAAAA … s400/IMG_0605.JPG

не вярвам, че си успяла с тази малка топка която става да направиш толкова!Браво!!!

tinki_15 , за теб лъжа, за мен е истина.  Wink Вярвай, вярвай. Правят се мънички и имат голямо връткане. Най-добре си пусни един хубав филм докато ги правиш, за да ти минава по-добре времето докато ги оформяш. Може да пресметнеш 280гр масло + 280 гр брашно + 100гр бадеми + 70гр пудра захар. Това всичко прави 730гр. Едно кравайче тежи около 5 гр. излизат  146 бр.

# 569
  • Балчик
На мен от 2 дози на Наталина ми излязоха 178 рогчета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт