Коледа 2012- 3 част

• 59 790
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
avocett, момиче, шапка ти свалям за ентусиазма. Доколкото си спомням ти тази година беше абитуриентка, сега учиш в чужбина, нали така? Там правиш промишлени количества, че ще ги носиш и насам. Е, това е повече от геройство.    bouquet  bouquet  bouquet
А и колко зимнина направи това лятооо,  Wink
Да, точно така, ех, благодаря ти за милите думи!

Окупирала съм студентската кухня, пуста теснотия, на полагащият ми се 1/2 рафт в хладилника само редувам кое тесто да сложа  Laughing .

Ето ги и моите рохлички, не мога да ги опитам, ама ми се струват …  се да поомекнат.
Първите ми се напукаха малко, ама другите две тави преди да изека ги сложих за 15-тина минути в хладилника и си запазиха формата идеално.
Оказа се, че в магазините наоколо няма ванилена захар, та това са ми безваниловите ванилени рохлички, ама чакам да ми пратят ванилии от България, ако не - като си дойда ще ги наръся по-обилно с ванилия.

За днес останаха само щолените, линцерови сладки и още един коледен кейк на alia, че от първия не съм много доволна.
Държа го в хладилника и е станал на камък, според вас като го извадя ще се отпусне ли?
Това, и всичкия материал по ботаника, понеже ако не ми личи, аз се готвя за Коледа, кхм, изпити Simple Smile .

Джемма, тамън щях да те похваля колко еднакви си ги направила твоите рохлички и видят тавичката Simple Smile) . Супер изглеждат!

# 541
  • UK/София

Джемма, би ли ми казала къде е рецептата за ванилените рогчета които си направила?Няколко пъти прегледах първата страница, но не ги намирам.

# 542

Джемма, би ли ми казала къде е рецептата за ванилените рогчета които си направила?Няколко пъти прегледах първата страница, но не ги намирам.

(ванилени) рогчета = (ванилени) рохлички = ванилени кравайчета Simple Smile

(Да отменя Джемма веднъж и аз! Wink )

k a t r i n, благодаря! Рецептата е тази, само глазурата направих малко по-гъста отколкото е в оригинала и вместо да 'залея' сладките с нея, я оформих на нещо като рози с лъжичка.
Simple Smile

# 543
  • UK/София

(ванилени) рогчета = (ванилени) рохлички = ванилени кравайчета Simple Smile

Simple SmileМерси, но не ми приличаш на Джемма. WinkНадявах се на различна рецепта от тази на Натлина на първата страница.

P.S. Сега ми се избистри погледа от толкова много редове и видях две рецепти.

# 544
Е, аз съм пояснила, че не съм Джемма (за да не вземе някой да се заблуди!), но така или иначе нейните рохлички са именно по въпросната рецепта. Wink Има още една рецепта, тази на nudel33, която също може да се намери на първа страница.

# 545
  • Варна
Цитат
........
k a t r i n, благодаря! Рецептата е тази, само глазурата направих малко по-гъста отколкото е в оригинала и вместо да 'залея' сладките с нея, я оформих на нещо като рози с лъжичка.
Simple Smile
Благодаря, много интересни подправки. Представям си какъв аромат се носи. Ще се пробват.

# 546
  • Балчик
На Наталина рецептата е, много ни харесват. Peace Ако искаш, ще потърся рецептата към тавичката.  Peace

Готова съм и с локумките

Наред са портокаловите звездички с кардамон.

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 15:29 от Джемма

# 547
Разсипахме Джемма с въпроси. Аз за първи път правя някакви приготовления за Коледа. Не знам меденките дали ще оцелеят до тогава. Ама ще ги вардя и ще предлагам други сладки. Голяма мъка с това тесто признавам си. Формата я правих с чаша. Различни формички не съм правила. Много ми залепваха на плота тия медени и като ги отлепвах, за да сложа в тавата и ги прецаквах. Със сигурност ще ги изядем, но ми се искаше да се бях справила по-добре. Имам 10 броя натопени наполовина в шоколад. Другите ще ги слепя по някое време. Благодаря за бързите отговори.

# 548
  • Балчик
bimbaaa, трябва да ръсиш обилно с брашно под тестото или да правиш като мен- разточвам направо на хартията за печене, изрязвам, отстранявам излишното тесто, пренасяш хартията със сладките на тавичка и печеш. Иначе как си представяш например ей тия сложни ажури да запазят формата си,ако ги пренасям без хартията:

# 549
  • на последния етаж
А приблизително колко време се пекат меденките?

# 550
  • UK/София

Благодаря, Джемма , аз също харесвам много нейните рохли, но исках тази година да опитам нещо друго.Причината е, че много лесно се чупят и стават на прах, в плик за сладки не се разбира какво се подарява.Не търси рецептата от тавата, благодаря! HugЛокумките ти съм се зарекла да ги правя тази година, но гледайки тестото мисля, че няма проблем и малко преди Коледа да ги направя.Просто защото трябва да открия локум в магазините. Confused

# 551
Никой не каза за маята,така че отлагам за утре щолените!

# 552
Момичета, вие сте моето вдъхновение   bouquet С редовно четене на темата, миналата година открих прекрасните линцерови сладки на Наталина. Днес направих ето това:

Вчера взех кутиите от Кауфланд. Напълних ги със сладки и ги скрих. Laughing В момента тук си играят на "топло-студено". Вероятността да ги дам на малките гладни дяволчета е голяма. Simple Smile

# 553
bimbaaa, трябва да ръсиш обилно с брашно под тестото или да правиш като мен- разточвам направо на хартията за печене, изрязвам, отстранявам излишното тесто, пренасяш хартията със сладките на тавичка и печеш. Иначе как си представяш например ей тия сложни ажури да запазят формата си,ако ги пренасям без хартията:

Ами ако знаех щях така да направя. Нищо здраве да е. Това с ръсенето на брашното го установих. Всичките тези неща ще си ги запиша за другия път. Иначе наистана ми се развалиха формите. Ама ще се науча. Няма как. Опит му е майката.

# 554
Никой не каза за маята,така че отлагам за утре щолените!
Мисля, че не е проблем със суха мая, дори на мен ми се получават по-добре. По принцип 2 сухи маи на Др Йоткер ми се равняват на 1 кубче от 40г, така че 3 сухи трябва да правят 60г, което е половинката на дозата на щолена.

Общи условия

Активация на акаунт