Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 89 953
  • 795
  •   1
Отговори
# 180
Октопод с рокля какво стана с твоя проект. Пусна ли го в действие?

Не. Както говорихме и с теб идеята за НПО, което се издържа със собствена стопанска дейност е легална, но трудно приложима. Всички счетоводители, с които се консултирах ми казват да регистрирам ЮЛ и чрез него да действам, а дейността на фондацията да се издържа само от дарения. Затова сега магазина е изключен, а стоката стои на топло докато аз още обмислям как точно да постъпя. Знаеш, че целта ми не е личен бизнес, а да създам начин фондацията да се издържа сама. Дала съм си срок до края на месеца да съм взела решение.

# 181
Знаеш, че целта ми не е личен бизнес, а да създам начин фондацията да се издържа сама.

Не си спомням точно, но май варианта фирмата да е собственост на фондацията тогава не го обсъждахме. Така се избягва онзи проблем с исканията върху собствеността, защото тя няма да е твоя, а на фондацията, а ти ще си само управител. Паричният поток ще е легален в размер на цялата печалба разпределена като дивидент от фондацията към фирмата. Може би ще излезе малко по-скъпо откъм данъци и осигуровки обаче.

# 182
Да, така също става обаче други неща ме притесняват, които не искам да коментирам. Накрая ще бъде варианта с отделно ЮЛ или всичко отива на еднократен благотворителен базар, с което ще се откажа от идеята. Не съм решила още, мисля го.

# 183

ЧНГ! Имате ли планове и цели за годината вече?

ЧНГ! Искам да успея да запазя позициите си на един от най-успешние магазини в града и през тази година, много ме сърбят ръцете за още един, но ще го отложа поради хубави семейни причини.

Отдавна открих силата на фб, през февруари мисля да направя още един експеримент, може да го правя "онлайн", споделяйки го тук или ако правилата не позволяват, по някакъв друг начин. Изпитвам огромно удоволствие от търговията на дребно, от сравнително скоро /4 г./ се занимавам с това и ми доставя невероятни преживявания в положителен аспект, макар, че професията ми е много далеч от този бранш и също много си я харесвам.

# 184
  • Балчик

ЧНГ! Имате ли планове и цели за годината вече?

ЧНГ! Искам да успея да запазя позициите си на един от най-успешние магазини в града и през тази година, много ме сърбят ръцете за още един, но ще го отложа поради хубави семейни причини.

Отдавна открих силата на фб, през февруари мисля да направя още един експеримент, може да го правя "онлайн", споделяйки го тук или ако правилата не позволяват, по някакъв друг начин. Изпитвам огромно удоволствие от търговията на дребно, от сравнително скоро /4 г./ се занимавам с това и ми доставя невероятни преживявания в положителен аспект, макар, че професията ми е много далеч от този бранш и също много си я харесвам.

Поздравления  Lady Marchell@ за хубавият пост , далеч далеч от всеобщият негативизъм. Успехи ти желая! Peace

# 185
  • Далече, далече...
Запис  Simple Smile

# 186
Момичета, няма лошо просто да се записвате, но все пак ще е интересно да разберем в каква насока са ви идеитe(ако имате такива) или от какво се интересувате - нали за това е темата Simple Smile

# 187
Здравейте и от мен. Чета ви от известно време и реших, че е крайно време да се включа активно и аз. Щом съм в темата-значи имам идея за бизнес Laughing, но тъй като съм още само на идеята и проучванията имам нужда от помощ. От прочетеното останах с впечатления, че имате много добри и конкретни предложения и се надявам да бъдете така отзивчиви и към мен. Решила съм да открия детски център-от тези, в които има детски кът и кафе за родителите Simple Smile, нещо малко-квартално. Не мога да си позволя да направя кът като в моловете, но честно казано и не мисля, че мога да се хвърля в такива дълбоки води за сега.  Имам доста въпроси и се надявам, след като ги задам да не ме "благославяте" за незнанието ми. Въпросите ми са: 1. има ли изисквания относно почистването на самите съоръжения(детското кътче) и играчките в него?    ; 2. колко деца могат да бъдат в това помещение за игра се определя от мен или има някакви норми?  ; 3. Ще ми се да мога да предлагам и сандвичи и картофки, не само кафе и сок-трябва ли за това да имам готвач или това може да свърши и барман?  ; 3.а има ли някакви изисквания за самите сандвичи-кога мога аз да ги приготвям и кога трябва да ги получавам готови?  ;  В тази връзка мога още да питам, но мисля да се спра-не искам да ви плаша от първия път  Wink. Иначе , това, което най-много ме плаши е как да си намеря помещение, което да наема за поне 5 години-иначе не мисля, че ще има смисъл-нали все пак ще се прави кътче, ще се боядисват стени и каквото трябва. Искрено се надявам някой да ми помогне с конкретни отговори или предложения, или  ако нещо съм пропуснала-да ме осветлите.   newsm51

# 188
След третия пореден "запис" в една страница, бих искала да уведомя новодошлите, че темата първо не е отчетна. А след това, че идеята е да се участва с опит, знания, съвети и т.н. Четете внимателно, идеи и бизнеси тук не извират. Вие трябва да си ги генерирате сами затова, моля спрете да се записвате! Участвайте в дискусията или използвайте бутона "извести".

Mamamoga,

1. Не. По-малко текстил, повече пластмаса и дърво. Има фирми от, които можеш да си закупиш специализирани препарати. От опит знам, че ги почистват с разреден спирт, но не съм сигурна да е разрешено/забранено.

2. Не. Ти решаваш, но все пак оборудването е съобразено с някаква възрастова група.

3. Готвач за картофки ще ти е нужен, но кухня още повече. За да приготвяш храна на място тряба да имаш сериозен потоко от клиенти, чрез които да си покриваш инвестицията и разходите. Има опаковани сандвичи, които само се претоплят.

3.а. Има доста изисквания и наредби, започни да се ориентираш като четеш там.

Срокът на наемане и цената са предмет на договорки. Нито знаем за кой град, нито колко кв, статут на помещението, състояние на обекта и т.н. Всеки съвет би бил "по принцип" докато не си изясниш тези неща.

В сегашната икономическа обстановка не бих посъветвала никого да инвестира в нещо, от което няма солиден опит и познания.

# 189
...
 Иначе , това, което най-много ме плаши е как да си намеря помещение, което да наема за поне 5 години-иначе не мисля, че ще има смисъл-нали все пак ще се прави кътче, ще се боядисват стени и каквото трябва.
...

Наеми си кафене до/срещу детска кухня, и му оправи тоалетната. Не бързай с храната, клиентите ти, сами ще те насочат.

# 190
Mamamoga,
това с помещението, според мен най-малко трябва да те плаши.

Нямам детски център, но реших, докато си пия кафето да видя какво ще на намеря по твоя въпрос.
Ето какво прочетох за 15-тина минути и според мен откъде трябва да започнеш.

1. Изчети всички теми досега.

2. Реши сама какво ще правиш - детски център или кафе-сладкарница  (може и съчетано, доколкото разбирам това е целта ти)

Ако ще правиш и двете, попадаш под изискванията на:
- Наредба № 9 за условията и реда за създаване и поддържане на публичен регистър на обектите с обществено предназначение
- регистрация по реда на ”Закон за храните”. По този закон ще получиш удостоверение за регистрация, където ще имаш вписани например следните групи храни: сандвичи, малотрайни сладкарски изделия, топли напитки (или там каквото искаш ти). За това, трябва да имаш изградена кухненска част, оборудвана съгласно изискванията, вписани в Наредба № 5 за хигиената на храните

Приятно четене!

# 191
 И аз мисля, че е по-добре да се напишат 2-3 изречения вместо просто "запис".
Вярно всеки може да провери какво ли не в google, но на мен лично ми се отщява да ровя в океана от резултати. Дори и  информация напълно ненужна за някого, може да се окаже решаваща и отключваща идеи за друг. Не ви ли се е случвало да подсетите някого за нещо без да искате? Simple Smile
Та да кажа мен сега какво ме вълнува като мащабна идея за бизнес и средства. Как може да се провери къде какви изкопаеми има (в земята) и как става извличането им? Не случайно писах, че това би бил мащабен проект, който сама не мога да осъществя, но може би някой друг, че положението отива на зле. Нали, за да има парички за (online) магазини, детски центрове, заведения и др., парите трябва да извират отнякъде.  Wink 

# 192

Палмичка
според българските закони, подземните богатства са изключителна държавна собственост
и добре, че е така, че иначе Шеврон да са ни разпробили
и за иманярстовото важи, каквото намериш трябва да го предадеш

# 193
  • Пловдив
Аз бях само от записващите се и се извинявам за това. Исках да натрупам малко впечатления от темата  и от предишните теми и тогава да се включа. Идея - още ми е доста мъглява, но май искам да направя частна занималня - в квартала ни няма, а училищата наоколо са 4...в тях има занимални вече и за третокласниците, догодина и четвъртокласниците ще имат, но...децата в тях са по 28-30 - моето дете е втори клас и съм я изстрадала на гърба си тая занималня. Та това е.

# 194

Палмичка
според българските закони, подземните богатства са изключителна държавна собственост
и добре, че е така, че иначе Шеврон да са ни разпробили
и за иманярстовото важи, каквото намериш трябва да го предадеш
Кофти,  Sad  защото май държавата не се занимава с това, освен да обозначат на картата къде какви изкопаеми има по изчисления от едно време. Какво е това Шеврон и да не е нещо като "добре, че нямаме скъпа кола, че ако имаме все ще я мислим"?  Mr. Green
Не трябва ли благата да са на притежателите на земята или нещо като да се разделят 50 на 50 с държавата, за да бъдат поне малко оползотворени. Четох, че някъде в Южна Америка се изхранват предимно от добива на чугун май беше.

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 14:31 от Палмичка

Общи условия

Активация на акаунт