Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 519
  • 795
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Здравейте, имам един въпрос. Искам да питам за разходите за счетоводител на едно ЕООД, на магазин за детски играчки. Питам, освен държавните такси какво се плаща след това към самата фирма - счетоводна? Не знам дали се разбра... newsm78

# 496
Здравейте, имам един въпрос. Искам да питам за разходите за счетоводител на едно ЕООД, на магазин за детски играчки. Питам, освен държавните такси какво се плаща след това към самата фирма - счетоводна? Не знам дали се разбра... newsm78
Каквото се договориш със съответното счетоводство за извършване на услугата Simple Smile 100-300-500 лв.. зависи обем на работа, изисквания на кантората и т.н. Simple Smile

# 497
Люлин,магазина няма да е в БГ, а на място дето идея си нямат от италянски стил и дизайн....имам предвид и помещение и квадратура за да се покаже максимално добре и да се събере количество стока...
Shamsina,права си за идеите,но аз това правя около десет години...каквото и да измисля,няма да съм по-добра  Peace

# 498
  • Бургас
Каквото се договориш със съответното счетоводство за извършване на услугата Simple Smile 100-300-500 лв.. зависи обем на работа, изисквания на кантората и т.н. Simple Smile

Благодаря, мислих, че има такса за това, такса за онова, нещо което да е еднакво за повечето фирми... ще говоря със счетоводител.

# 499
  • Ню Йорк
Счетоводните къщи сами си определят цените. Аз плащам за фирма регистрирана по ДДС с обем на документация над 300 документа на месец и с 5 служителя 300лв. на месец.

# 500
Здравейте момичета ,обмислям отварянето на магазин и се чудя дали преди да намеря помещение и  стока и т.н да не отида де се консултирам с някоя счетоводна къща , за да ме ориентира в нещата и ако може да ме ориентирате какво е най важното с което да стартирам разговора?Просто искам да се спра на добър счетоводител.

# 501
Счетоводителите могат да те насочат и да ти дадат доста информация, но зависи какво точно очакваш. В общия случай са запознати с необх. док-ти, които ще ти трябват, ще ти разкажат за данъците, осигуровките и прочие задължения към хазната. Но за евентуалната рентабилност на магазина едва ли ще могат да ти отговорят.

# 502
Люлин,магазина няма да е в БГ, а на място дето идея си нямат от италянски стил и дизайн....имам предвид и помещение и квадратура за да се покаже максимално добре и да се събере количество стока...
...
Сигурна ли си, че можеш "да научиш мужиците, да пушат цигари"?
Имаше един филм, в царска Русия, един младеж отива на гурбет в САЩ и като се връща, решава да прави бизнес с американски цигари. Засажда американски тютюн, прави американски цигари и започва да продава. Да, ама мужиците (крепостните селяни), са свикнали да пушат лули и гледат хартиените цигари  Shocked и никой дори не ги пипва, въпреки, че младежа ги предлага безплатно. Най-накрая местния тарикат, купува американския тютюн за жълти копейки и го пласира на същите селяни като "американска махорка" (махорка — долнопробният местен тютюн, който мужиците пушат и СА МУ СВИКНАЛИ)...
В бг, този манталитет го има, и е съчетан с прословутото "първо друг да опита, а аз после"...
Да имаш едно на ум.  Peace

# 503
# 504
...
Сигурна ли си, че можеш "да научиш мужиците, да пушат цигари"?
Имаше един филм, в царска Русия, един младеж отива на гурбет в САЩ и като се връща, решава да прави бизнес с американски цигари. Засажда американски тютюн, прави американски цигари и започва да продава. Да, ама мужиците (крепостните селяни), са свикнали да пушат лули и гледат хартиените цигари  Shocked и никой дори не ги пипва, въпреки, че младежа ги предлага безплатно. Най-накрая местния тарикат, купува американския тютюн за жълти копейки и го пласира на същите селяни като "американска махорка" (махорка — долнопробният местен тютюн, който мужиците пушат и СА МУ СВИКНАЛИ)...
В бг, този манталитет го има, и е съчетан с прословутото "първо друг да опита, а аз после"...
Да имаш едно на ум.  Peace
Ти използваш метафора, а аз бих добавила и икономическото понятие: жизнен цикъл на стоката. Не е лошо и малко такава литеатура да се прочете.

# 505
Здравейте момичета !Аз ви открих скоро и съм доволна .Виждам идеи ,в които виждам смисъл .
Замислям се и аз за собствен бизнес с фирма която е влязла м.г. на пазара.Няма лесно начало ,но смятам да пробвам  Peace

# 506
...
Ти използваш метафора, а аз бих добавила и икономическото понятие: жизнен цикъл на стоката. Не е лошо и малко такава литеатура да се прочете.

Това с жизнения цикъл на стоката, съм го научил по трудния начин.: Стара, корабчийска пералня АЕГ, която работи от 30-тина години и ново АЕГ, което отиде в боклука малко след като му изтече тригодишната гаранция...
Всъщност е много вярно, стоката си има жизнен цикъл, но "стока" е нещо за продаване, което може да се опише и така:
— Ама какво значение има, че панталончето имало три крачола? Ами ти ще го продаваш, няма да го носиш...
Ако искаш бърза печалба, за кратко време може, но ако искаш постоянен доход... ами повечко обмисляне. Вярно е, че някои "стоки" са с кратък живот, ама въпроса е "като издоиш кравата до кокал", "какъв вкус ще остане в устата" на клиентите, от което зависи, дали ще се интересуват от новите продукти на "фермата" ти. Wink

# 507
Под жизнен цикъл на продукта в маркетинга се има и още нещо предвид. Ето тук за неикономисти: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D0%B … D1%83%D0%BA%D1%82
Да се има предвид особено при налагане на нов продукт на нов пазар - в случая във връзка с питането на Hanna

# 508
Обсъждано ли е някъде в темата откриване на заведение за бързо хранене:хамбургери,странджанки  ,хот док,пици  и т.н.?

# 509
Хана, след като магазина няма да е в България защо не помислиш за френчайз на местна наложена верига за бельо? Какъв е смисъла да е позната само у нас? Не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт