Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 474
  • 795
  •   1
Отговори
# 525
...
Но си мислех за магазин , защото е по лесно човек който се занимава с това да продава и да приема поръчки от клиенти, от колкото човек който няма представа от това , аз знам какво се предлага като материали и като видя едно моделче дали ще мога да го изработя , колко време ще ми е нужно спрямо даденият момент и дали изобщо всички материали може да се намерят или има нужда от малко промяна.
Май работата отива към ателие, защото сама ще вземаш поръчките, и ще ти трябва време за работа и за обикаляне по магазини и складове за материали. Ако имаш магазин, в него винаги ще трябва да има продавачка, и дори ти да си заета с поредната поръчка или разговор по някоя поръчка, някой ще трябва да обслужва останалите клиенти, които си влизат...

# 526
Моля, отзиви за програмите за заетост - лица до 29 години. Някой възползвал ли се е и наистина ли те скъсват от проверки? Кога изплащат парите за работещите  и колко? Питам за Ново начало-моля, споделете.

# 527
За първи път съм съгласна с гост22... Иначе идеята за магазин само от тези неща...Сметни разходите за осигуровки, счетоводител,касов апарат, данъци и каквото се сетиш още и ги разхвърляй на работните дни-това са  си много плетива на ден, а не е нещо, което отиваш в склада и си го зареждаш. Моята идея е подобна-ателие с търговска площ, където ще се предлагат и услуги като шев, репарация, машинна бродерия..., за да си помагат търговията и услугите.Ама няма да е скоро. Интересно ми е какъв среден дневен оборот залагаш, и то за две заплати? Поздравления за смелостта  bouquet.
 Върнах се да прочета отново-ако туристите ще са твоите хора, комбинацията на твоите неща с текстилни дрешки и прежда не ми се струва подходяща. Във всички случай, каквото и да решиш, успех!

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 20:56 от Луди Пеперуди

# 528
Здравейте, от известно време обмислям идеята за собствен бизнес,  не знам дали ще се престраша изобщо, но имам някои идеи. Ще се радвам за съвети и напътствия или каквито и мнения да са, все ще ми са полезни. Едната ми идея е нещо будка за фрешове  от типа take away - взимаш фреша и заминаваш, няма да има маси и столове за сядане. Като това трябва да е на главната улица, където минават най-много хора. В града ни няма нещо такова, но от друга страна града ни е малък, и не знам хората  дали ще го купуват изобщо.
  А другата ми идея е магазин за мед, имаме един гараж, който мисля да го превърна в магазин, съответно наем там няма да плащам, и за начало ще работя аз, та там май е по-малко рискова работата. От друга страна, гаража е в квартал, не е на центъра, ще има по - малък човекопоток. Разчитам на по-ниски цени, които мога да си ги позволя, при положение, че няма да плащам наем. Не знам дали изобщо разсъжденията са ми правилни, моля за предложения, съвети, коментари, критики и каквото решите друго! Благодаря предварително на всеки, който ще ми отговори.

Наистина не съм чела с подробности другите теми, попрехвърлих първите три, но с двете зверчета, нямам никакво време. Затова, ако повтарям нещата, или някои неща са коментирани, моля да ме извините, и ако може да ме насочите в кои теми горе-долу да чета.

# 529
Привет !

Видях , че по-горе сте обсъждали идеята за ателиета. Моята майка остана без работа , а е шивачка. Иска да започне да прави поправки или да шие по поръчка. Интересува ме какъв е легалният начин за това ? Някой знае ли дали може това да се извършва у дома , или трябва задължително да има наето ателие? Трябва ли да има регистрирана фирма? А, ако се наема ателие , какви разрешителни са необходими? Защото бегло четох в нета, че трябвали много разрешителни за ателието, но не можах да открия какви.  Ще съм благодарна / може и на лични/ , да споделите кой каквото знае. Всичко ще е от полза !

# 530
Vivina на мен също ще ми е полезна тази информация, така че ще помоля да споделяте тук.
Луди Пеперуди аз точно заради всичките разходи за момента се въздържам .Относно съчетанието , няма да е плетиво и дрешки и прежда , а или плетиво и дрешки или плетиво и прежда.А точно за да се ориентирам в правилната насока реших да пиша тук.А аз се пооборудвам постепенно , взех си плетачна и шевна машина, но не всичко може да се направи на плетачната,една голяма част е на ръка.С времето се опитвам да вкарвам малко по малко неща които се изработват на машината.А как стоят нещата за производство , заплати, осигоровки , данъци и наем на помещението ли?Аз също залагам на по ниски цени ,предпочитам да имам повече работа с по малко печалба , от колкото да имам 1-2 поръчки месечно.

# 531
  • Балчик
Vivina и plamak_ за вашите дейности може да се pегистpиpате в
камаpта на занаятчиите или да си направите ЕТ  , което ще е на патент - той се
плаща към общината по местонахождение на обект . Също така на месец ще
имате осиг.вноски за собственика , които в момента върху  най - ниската сума за
осигуряване е 123.06 лв., като собственика ако е пенсионер си има и една лека
тънкост - тъй като държавата го осигурява , той ще плаща само своите зов , които
на месец са му 33.60лв. Не е задължително да се извършват услугите в ателие,
разрешителни няма. Задължителен ще е обаче касовият апарат. Peace

# 532
Благодаря ти спондж боб .
Интересува ме обаче , дали могат да се шият и неща , които да дава на магазини да се продават ? Защото при тези условия  които си посочила май може само да се прави ремонт на дрехи и дрехи по поръчка, нали ?

# 533
  • Балчик
Благодаря ти спондж боб .
Интересува ме обаче , дали могат да се шият и неща , които да дава на магазини да се продават ? Защото при тези условия  които си посочила май може само да се прави ремонт на дрехи и дрехи по поръчка, нали ?
Не, не само pемонт на дpехи , затова и посочих и камаpата на занаятчиите ,
пpоизвеждаш твоя си продукция и я продаваш - също като земеделски производител  Peace
Всичко тук е само пояснения и насоки по - общи , хубаво е със счетоводител на живо
да си обсъдите всички подробности. Peace

# 534
Вчера в подлеза на метрото видях вендинг машина, която прави фреш от портокал. Нямах време да я разгледам, но ако представлява интерес за някого, ще я снимам и огледам подробно.

# 535
plamak_, тъкмо щях да ти пиша и видях, че са ти отговорили (спондж боб). Това са основните неща, необходими ти за собствен магазин, що се касае до счетоводно-юридическия въпрос.
Нещата ти са хубави, харесаха ми, а аз не съм от тези, които си падат по този тип изделия.
Другото, което се сещам - ако имаш познат с магазин в Слънчев бряг, давай и там готови неща. Моя приятелка 3 години подред взима под наем магазин в курорта, ако и тази година решат, ще ви свържа за евентуална съвместна работа.

# 536
спондж боб -отново благодаря   bouquet
Ще говоря с позната счетоводителка и ще посетя тази камара на занаятчиите , за да получа повече яснота по въпроса.

# 537
 Вчера при Венета даваха един (може би бивш) български милионер - Александър Найденов.
Той сподели, че на времето А. Луканов му е споделил, че куфарчетата с пари не са раздавани на хора с много голямо IQ. Гледали са да дават пари не на много умните.  ooooh! То за това бизнесът и икономиката у нас са на това ниво.
 Ех, няма ли някой да почне наистина да спонсорира интелигентни и добри стартиращи идеи и проекти?!

# 538
Той сподели, че на времето А. Луканов му е споделил, че куфарчетата с пари не са раздавани на хора с много голямо IQ. Гледали са да дават пари не на много умните.  ooooh! То за това бизнесът и икономиката у нас са на това ниво.

То и сега е така, парите са в хора с много ниско  IQ - за огромно съжаление  Rolling Eyes

# 539
  • София
Привет,

Става дума за инцидентни услуги (1-2 в месеца, нямам представа как ще потръгне).

1. Искам да намеря работа за камиона, поне да избия таксите по него.
Кой е най-икономичния вариант за легализацията на услугата - превоз на материали и др.?

Освен чрез фирма на приятел, който да го "наеме" не виждам друг вариант Rolling Eyes

Разбрах, че дори с рег-я на фирма на името на пенсионер/управител - не може да стане.

2. За довършителни ремонти обаче става, ще се наемат "майсторите" само при поява на работа (на граждански договор), в този случай, освен 33лв/мес за управителя - за гражд. договори - колко излизат данъците, осигоровките на ден?

Нашите са пенсионери, майка ми е и земеделски производител.
 bowuu

Общи условия

Активация на акаунт