Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 444
  • 795
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, имате ли идея какви са изискванията за магазин за дрехи - втора употреба? Казаха ми, че било задължително да имам химическо чистене... #Crazy
Освен това от няколко месеца обмислям следното - на мен поне много дрехи са ми любими, но си седят в гардероба без да се носят. Други пък са купени ей така - защото им е ден и после не ми харесват. Обаче ако има някъде ателие, което да преправя старите дрехи в нещо ново, нищо, че реално е старо - мисля, че е добра идея... Какво ще кажете? Вие как бихте се отнесли към такава услуга?

# 646
vili, сергия бих изкарала на по-късен етап с работници, но иначе говоря за магазин плод и зеленчук, така да се каже. Мисля да комбинирам с повече продукция от млечен вид, пчелна продукция, ядки, семена, консерви и подправки. Убедена съм, че е мръсна работа, имам поглед над нещата, две поколения пред мен са били в търговията, майка ми още продължава.
Близките ме подкрепят, брат ми е мандраджия, има земи, ентусиазиран е и ще ми окаже подкрепа.
Пазарен ден в града ни е всеки ден. В околните градчета и села се организират така нар. пазарни дни. Бих се включила и в тази иниацитива  Wink С работници естествено.

# 647
 mamakaty,желая ти искрено успех,аз само ти подсказах част от подводните камъни  Hug

# 648
За което много ти благодаря  Hug

artmilena , за дрехи втора ръка знам, че трябва да са почистени и дезинфектирани. Дали трябва да имаш химическо чистене или да ползваш услугите на фирма, не знам с точност. Мисля, че е възможно, но ще ти е необходим документ за извършената обработка и с какъв препарат е направено. С друго за този вид бизнес не съм запозната.

# 649
  • София
Моля ви за повече информация и дори координати на някой, който дава под наем от така наречените клатушки с монети, четрябва да започнем да правим нещо отвън , защото много трудно върви сладкарницата. Но търсим такива с процент от оборота, а не на твърд наем.

А също и други идеи, които може да предложим отвън, защото при хубаво време на никой не му се стои вътре, пък и макар и с детски кът. На пешеходна алея сме, не сме централната част, но въпреки това ме съмнява да ни разрешат да сложим пясъчник - моята идея е клатушки, маси оградени с кашпи зелени цветя и малък пясъчник от готовите с капак.

Ще съм благодарна за всяка помощ.

# 650
  • София
Момичета, имате ли идея какви са изискванията за магазин за дрехи - втора употреба? Казаха ми, че било задължително да имам химическо чистене... #Crazy
Освен това от няколко месеца обмислям следното - на мен поне много дрехи са ми любими, но си седят в гардероба без да се носят. Други пък са купени ей така - защото им е ден и после не ми харесват. Обаче ако има някъде ателие, което да преправя старите дрехи в нещо ново, нищо, че реално е старо - мисля, че е добра идея... Какво ще кажете? Вие как бихте се отнесли към такава услуга?
Моят съвет е на този етап да не се захващаш с магазин за втора употреба.Няма такова нещо ,че трябва да имаш химическо чистене.Дрехите се обработват още преди да се сортират в определения склад.Аз от една година се занимавам с такъв магазин и с всеки изминал месец нещата стават по зле.Миналия месец оборота ми е 147 лв.Трябва да ми  е такъв на ден.Магазина се пръска от стока.
Все пак успех,ако решиш нещо

# 651
  • Варна
Mila, не съм запозната с наемите на клатушките, но днес гледах в Продавалник за по 200лв никак не лоши такива. Ако искаш можеш да провериш. Хубав ден!

# 652
Здравейте,отваря ми се възможност да взема под наем павилионче за пици ,хамбургери ,хот дог .Работещо е с всички документи и напълно обурудвано,наема ще е само за лятото ,после те пак ще си го работят.Има ли някой представа колко ще ми излезе да изкарам всички документи наново на името на моята фирма(разбрах ,че има такава наредба),да сменя ли паметта на техния касов апарат или не си струва,по добре ли е с мои ,имам такъв който не е свързан към НАП,струва ли си да го преустройвам или е по добре направо нов?Много въпроси имам, страх ме е да не се набутам Embarassed ако има някой запознат моля да се включи!

# 653
  • София
happy - благодаря. Засега не искаме да се хвърляме да купуваме, първо защото толкова разходи направихме, че вече е време за приходи Simple Smile

Аз питам тук, защото извънях около 10 телефона, от които попаднах само на един доставчик за Кюстендил. А ми се иска да имам поне няколко оферти, защото процента ми се вижда висок.

# 654
Моля ви за повече информация и дори координати на някой, който дава под наем от така наречените клатушки с монети, четрябва да започнем да правим нещо отвън , защото много трудно върви сладкарницата. Но търсим такива с процент от оборота, а не на твърд наем.

А също и други идеи, които може да предложим отвън, защото при хубаво време на никой не му се стои вътре, пък и макар и с детски кът. На пешеходна алея сме, не сме централната част, но въпреки това ме съмнява да ни разрешат да сложим пясъчник - моята идея е клатушки, маси оградени с кашпи зелени цветя и малък пясъчник от готовите с капак.

Ще съм благодарна за всяка помощ.
В подобна ситуация едно кафене в парк имаше надувен замък и клатушки. Децата скачаха в замъка по 15-20 минути за левче, като същите пари клатушката глътваше за три игри. Заради това, почти нямаше деца на клатушките, но за замъка се чакаше (беше по-малък и събираше по-малко деца).... Което беше добре дошло за кафенето, защото почти  всеки родител, поръчваше кафе/кола + вода/сокче за да не стои 20-30 минути на празна маса. Peace

# 655
  • София
да, разбирам, но ние сме на алея и няма никаква възможност за това....поради тази причина   мислим за клатушки и нещо подобно, което не заема много място.

# 656

Не зная кой ти го е казал, но няма такова изискване.

# 657
Октопод, благодаря за милите думи в онази измислена тема за безплатните пропуски за семинара Simple Smile))))) Тая сутрин исках да пиша там, за да си изразя гражданската позиция, опитах и тази вечер, ама нещо не мога да публикувам мнения. Та, ето един урок как да си планираме добре промоционалните събития Simple Smile)) И още един - как да комуникираме с целевата си аудитория.

Сори за спама. Съжалявам и че не мога да ви чета напоследък, но ми станаха много дините под мишницата! Но понеже в тази тема се славим с добри организационни умения, предполагам скоро ще наваксам!

# 658
  • Балчик
Здравейте,отваря ми се възможност да взема под наем павилионче за пици ,хамбургери ,хот дог .Работещо е с всички документи и напълно обурудвано,наема ще е само за лятото ,после те пак ще си го работят.Има ли някой представа колко ще ми излезе да изкарам всички документи наново на името на моята фирма(разбрах ,че има такава наредба),да сменя ли паметта на техния касов апарат или не си струва,по добре ли е с мои ,имам такъв който не е свързан към НАП,струва ли си да го преустройвам или е по добре направо нов?Много въпроси имам, страх ме е да не се набутам Embarassed ако има някой запознат моля да се включи!
документите на такъв тип заведения не са много - щом ще бъдеш под наем - сигуpно договоp за наем ще имаш , на базата на него няма нужда прехвърлях партиди за ток и вода. Само от Агенцията по храните ще трябва да си извадиш ново разрешително на името на работещата фирма. За касовият апарат - задължително свързан с НАП, препоръчвам ти да си събереш оферти от фирмите поддържащи касови апарати и ще си направиш сметка , кое ти е по - изгодно нов или преработка на стария.

# 659
Харесва ми идеята за биоземеделие. Някой ден ще си имам собствено производство.

Общи условия

Активация на акаунт