КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 40 594
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Цитат
Значи според теб Малинарке, ти предлагаш на хората спокойно да си режат тъмните бенки.
Отговорна съм само за това, което пиша, не което ти разбираш. Shocked Впрочем няма и как да ме разбереш предвид това, че за пореден път показваш липса на елементарни познания относно революционни, еволюционни миазми и пътя на индивидуацията.
Никъде не съм казала такова нещо. Обяснявам ти, че хал хабер си нямаш от миазмична теория, което е основно и изключително важно в хомеопатията и отстраняването на бенка не води  до раков миазъм. Никой не оспорва потискането при премахване!!! Стига си плашил хората. Вече съм казала, че хомеопатичното лечение е най-добрият вариант, ама това не ти изнася да го прочетеш.

По-нормално казано. Оперативното отстраняване на третата сливица е отстраняване на нещо, което има всеки един от нас. Потискане е и още как. Това обаче не означава, че се явява премахване на заместителен симптом на сикотичен миазъм, защото сливицата е своеобразен "орган" със своя функция. Съвсем друго нещо са миоми, фиброаденоми, кондиломи, брадавици, бенки и сифилитичния шанкър, защото те не са нещо задължително за всички хора да ги имат! Тоест като си махнеш сливиците, няма да влезеш задължително в рак или каквото и да било. Божа работа е къде ще избие като проблем това отстраняване.

И ако реално вярваш, че прекалено многото бенки са изтласкване на рака на повърхността в периферията...Понякога ти се чудя какво си правил десет години.....съвсем честно.

Има си прелестни лекции за симптомите на всеки един от миазмите, белезите и т.н. И те съветвам да си ги преговориш, ако изобщо някога си ги учил...

# 256
Мерси за коментарите ви   bouquet

''Бенките са заместителен симптом на сикозата'' - Ме4ка, може ли превод на това изре4ение, моля. Ако е възможен, де  Mr. Green

# 257
Не е възможен. Сложно е.
Впрочем има и разлики между симптоми на сикоза, заместителни симптоми на сикоза. Бенката не е така ясен заместителен симптом като кондиломите и брадавиците в самата сикоза. Това е достатъчно. При нас миазмите се изучават с месеци, невъзможно е да се обясни, дори в повече постове така, че да стане ясно, защото нещата са навързани. Няма как да се говори за сикотичен миазъм като самата дума миазъм и т.н. не са казани. Няма и смисъл да ровите толкова дълбоко.
Но е факт, че непознаването на миазмите е основен проблем на много хомеопати ( говоря класическите, щото боаронските това изобщо не ги вълнува). И понеже съвкупността от главни и най-важни симптоми понякога се покрива от две или повече лекарства, именно миазмът може да определи изборът на лекарство. А като се събудят неправилно спящите зверчета, може да се получи като в случая на Шайн (като не изключвам и други да са причините, разбира се).
...все едно да даваш карцинозин при активен раков процес в момента в организма....

# 258
И молА ви се стига с тоя рак, щото всички миазми правят тумори. Е, да, има разлика в самите тумори, ама така като гледам, всички си мислят, че само раковият миазъм може да ги провокира.

# 259
Оня ден на интервюто споменах на хомеопата, че съм си махала една бенка, и той рече: "C'est la vie."  Mr. Green

# 260
Като се откъсне някоя брадавичка заради дрехите и дай да легнем да мрем, де.... Mr. Green

# 261
А, миазма на 4овек променя ли се както конституцията или с какъвто се родиш, с такъв ще си умреш?
Пример, ако аз съм в миазъм сикоза и съм недовер4ива и подозрителна, зна4и ли, 4е според Ханеман това е постоянна и непроменлива вели4ина?
И още  Mr. Green ако 4овек има такава онаследена бенка гигантка 100% сигурно ли е, 4е е със сикоти4ен миазъм?  Laughing  Laughing

# 262
Човек носи черти от всички миазми. Въпросът е дали и в кой преобладава за дълго време, така че да започне да има проблеми от това.
Вземете изследвайте тази бенка и идете и на хомеопат, и на хирург за консултация. Сигурно е, щом е на едно и също място, че е наследственост. Това например, че един човек е имал майка, починала от рак и баща алкохолик не значи, че ще умре от рак или от сифилитичен разпад. Това значи само, че има наследственост откъм миазъм, ама в кой точно е в момента и дали е зациклил в някой, може само да се изследва чрез подрооообно интервю. Както и не се знае всяка стресова ситуация или повтарящи се ситуации какво ще отключат. Аз като имам бенки, що съм в сифилис? Или преди като имах бенки, що бях в сикоза? Тези, които имат брадавици, що са в активна псора, или що са в сикоза, или в сифилис, или в псевдо-то? НЕ може така да се опростяват нещата. Едно сложно раждане носи отпечатък в детето на всички миазми почти... Е да де, ама кой е наред, това може да каже само хомеопат. Щото най-лесно е като видим, че едно дете се дрънка за щяло и нещяло, да решим, че е псора, щото псората е недостиг....Да, ама не...
Точка по въпроса с миазмите от мен. Изобщо е добре да се абстрахирате от физическите белези и да насочите енергията си към другите по-важни проблеми и въпроси.  bouquet

# 263
Бенката е от доброка4ествените, неопасните или както там се казват. Никога не е създавала проблеми на никой от носителите. Вси4ки все здрави хора, някой ве4е и дълголетници  Simple Smile на мен ли4но ми пре4и, щото се зака4а и след всяко нараняване пораства. НО тук си говорим в момента принципно за миазми..аз разпитвам от любопитство. И много ти благодаря, 4е пишеш !

# 264
  • Варна
Извинете ме, но искам да попитам нещо.Кой от потребителите в темата има някакво медицинско образование или поне курс? Защото гледам съвети доста се раздават насам натам за хомеопатията, а и за други неща, но е добре да знам чие мнение има някакво покритие.

# 265
Извинете ме, но искам да попитам нещо.Кой от потребителите в темата има някакво медицинско образование или поне курс? Защото гледам съвети доста се раздават насам натам за хомеопатията, а и за други неща, но е добре да знам чие мнение има някакво покритие.

Абсолютно не е необходимо добрият хомеопат да бъде лекар. Иде реч за съвсем различен подход към цялостното здраве на човека.

# 266
  • Варна

Абсолютно не е необходимо добрият хомеопат да бъде лекар. Иде реч за съвсем различен подход към цялостното здраве на човека.

Добре, ще си перефразирам въпроса. Кой от темата е хомеопат? За Александър знам, но гледам и други се изявяват като специалисти, а не знам на какво основание.

# 267
Точно в тази тема не бих казала, че "съвети доста се раздават насам натам". Всъщност най-честият съвет, който даваме, е хората да не се самолекуват с хомеопатия и да не разчитат на съвети от форуми.

Кой от пишещите тук хомеопати има медицинско образование аз лично не знам и не ме вълнува. Мисля, че няма отношение към темата.

само за малко е хомеопат, а Мечка Малинарка е обучаващ се такъв.

# 268
  • Варна

само за малко е хомеопат, а Мечка Малинарка е обучаващ се такъв.

Благодаря , само това ме интересуваше.

# 269
Лека корекция. Работя също. Но не се захващам с неща, с които няма да се справя...

Кой от съветите ви притеснява вас, Пуканка?

Общи условия

Активация на акаунт