Отговори
# 675
Момичета, благодаря за пожеланията  Hug ама не бива така точно днес за празника да ме разплаквате по цял ден - с тези разкази за първите трепети от беременноостта, само си гушкам днес Изабела и си поплачквам - много ми стана мило и на мен  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
tayra, ние сме готови с вашия коледен подарък, ако искаш пиши дали ще се видим да ти го предадем лично или да го изпращам  Grinning

# 676
  • София
Вивиен, недей да тъжиш  Hug Ходи ли до мола?
Би-би, ами така ми казаха, аз им обясних и през цялото време казвах "майчинството" и тя (служителката) ме пита колко е голямо детето, аз й казах че е на 3 мес. и тя взе да ми се дърви, че не било майчинство, а болничен, след 1г. става майчинство и реално погледната си е така, защото до първата година е на база заплатата, а майчинството си е еднакво за всички - там по 240лв. май беше Tired А това се води код 15 за временна неработоспособност за отглеждане на дете. Нали тази декларация, която попълваме от службата е направление № 15 и на мен на последната ми молбата за отпуск пише,  че трябва да се явя на работа на 18.08.2013г. , когато ми е бил термина през 2012г  Laughing

# 677
  • София
Аз сега като съм попълнила и предала декларацията кога най-рано мога да чакам да ми дадат пари  newsm78 Аз по болничен имам до 12.11 мисля че беше и след това вече по декларация.Нали освен нея друго не трябва да се попълва  newsm78

# 678
Тайра,
трябва копие на акта за раждане, но вероятно вече си го представяла на работодателя си.

# 679
  • София
Не съм го давала,защото не са ми го искали  newsm78 Само ми се обадиха по телефона,да ме попитат за ЕГН на детето и това е,защото декларацията,която ми бяха дали била от старите,а вече се искало и ЕГН.

# 680
Минаха и нашите последни ваксини за близките 7-8 месеца  Party не плака изобщо, всичко ок. Иначе е 6кг точно и (Бютка  Hug) 63см.  Simple Smile

Върнах две кърмения нощем и едно дневно  Party

КашпиHeart Eyes  bouquet

Малка Тарантулка, благодаря ти, мина от кремчето, сега е ок, но ще го имам предвид, ако се наложи. Чаят си е билка и знам, че помага  Hug

Ивка, честит РД на ММ, на Муки-ния също  Hug

Лудница, че и Камелия яде 7 пъти, какво му е странното?  newsm78 То зависи и от приетото количество, де, ама тя пие по 90мл или кърмене, ама то не е повече  Crazy

Тайра, тъмнозеленото не е добре. Мирише ли?  Thinking Какво мляко даваш сега последно? Май сте за ХА  Thinking

Вивиен, честит имен ден   bouquet

Леле, Васето, 7700  Crazy почти 2кг повече от Камелия, а е по-малък, голям мъж  Hug

Бюти, кво се мориш с картички, мари, давай без  Mr. Green Heart Eyes Кво да й напишеш? Да не й мирише гушката й пожелай  Joy

За онова захранване, Михи беше питала, аз писах тогава - не. Страшно мазало става, просто нямам сили, нерви и време за подобно нещо, а и си ме е страх от задавяне, не ми се връзва да тикна в ръцете на досега само пило мляко бебе пържола от патладжан  Crazy

# 681
  • София
Блонди от Лактаната взе пак много да връща и минахме на Милумил,което уж също е хубаво...Ами тъмнозелено течно а иначе си мирише още откакто сме на Лактана,но доки каза,че било от Лактаната...Не знам сега дали е пак от млякото но си мирише доста гадничко...А иначе и от Милумил си връща,значи явно не е от млякото...

# 682
Тайра,понеже и ние имахме проблем с повръщането,от два месеца давам Аптамил АР-две лъжици от него и три от Милумила и съм много доволна,изобщо не повръща вече Велито.Ако искаш пробвай.

# 683
Време беше супер, въобще не духаше и ме е яд, че не излязохме по- рано. Даже според мен не беше за космонавт все още. Рано е да го слагам, какво ще слагам януари и февруари, било то и да отидем само на консултация ?!? Пошляхме се час и половина и вече се прибрахме. Simple Smile

# 684
Ами тъмнозелено течно а иначе си мирише още откакто сме на Лактана,но доки каза,че било от Лактаната...

Глупости, никое мляко не докарва ей така тъмнозелено и миризливо ако, най-малко пък Лактаната. Аз давам Лактана и акото си е жълто, кашаво и почти не мирише. Странно доки имате  Rolling Eyes бих потърсила и друго мнение, според мен Емма има проблем някакъв, не е нормално акото да е постоянно зловонно и тъмнозелено. Проверете за АКБМ, не е шега работа  Rolling Eyes
Повръщане също се появява от АКБМ. Дано не е това, но аз лично бих реагирала по някакъв начин.  Hug

# 685
  • София
Сега Емма се изака.Беше кашесто,а не течно и зелено-жълто,а не вече тъмно зелено.То от Лактаната си беше жълтичко на нея,но си намирисваше.Сега специално го помирисах по-така акито  Sick и не е зловонно,мирише си на...Аки Simple Smile Може нещо стомахчето й да е растроено,щом сега се пооправя положението  newsm78 Все пак ще говоря с доктора за това.Дано не е нещо сериозно...

# 686
Оказа се, че ние не сме с АБКМ, а с лактазна непоносимост. Ще питате как разбрах кое от двете. Simple Smile Докторката ни изписа Ентерол, заради течните изхождания от една седмица. На Ентерол- а, обаче пише, че съдържа лактаза и да не се дава на деца с латазна непоносимост. Дадох аз на Виктор, и ооо, факт, акото се сгъсти, но започна слузта. Така, че... ние не сме с АБКМ, а с лактазна непоносимост, а защо не и двете.  ooooh!

# 687
Леле, Васето, 7700  Crazy почти 2кг повече от Камелия, а е по-малък, голям мъж  Hug

Блонди, направо е чудо - викам на мъжа ми, че като знам как по принцип децата стават по-високи от родителите си, кой знае нашият къв дангалак ще е ... Направо се чудя Марли как се справя с Матейчето,  omm при все че тя е дооооста по-кльощава от мен. Аз едва се изправям с него в ръце от седнало положение - болят ме кръст, колена ... ужас!  Shocked
Уууууу, браво, че няма да ви ваксинират скоро!  Hug Супер е това! А тука на нашите им разказват играта още от самото начало!  #2gunfire

И аз се изнервих днес, като става въпрос за парите - в сайта на НОИ ми пише, че са ми изплатени до 14-ти (от болничния), а днес не са ми ги превели. Да не говорим за остатъка от ноември (с декларацията) ...  #Cussing out

# 688
Ати, и сега какво следва като си разбрала  newsm78 Питам те, защото бебето на една позната е с АБКМ и доколкото знам не слагат даже ваксини, захранването им е било по различна схема, никакви попари, кремчета и пр. Така че май това е по-добре във вашия случай. Дано да ти е здрав Шушкото.
Тайра, бях чела, че при някои АМ акото може да дава зелен и тъмен отенък заради желязото. ХА обикновенно имат повече желязо. Ама ако е рядко и смрадливо не е добре. И да те питам, вие като сте само на АМ по колко кутии месечно изразходвате?
Бюти хубаво заговори за празниците. Снощи с мъжа ми си говорихме, че сърце не ни дава да го оставим на мама например и да идем някъде сами. От друга страна не мисля, че бих могла да се справя някъде навън с него, на гости или на хотел. Много се колебая какво да правим  newsm78

# 689
  • София
Тефита около кутия и поливна отива на седмица на Милумил,на Лактана беше около 2 кутии защото е по-малък грамажа...Горе долу може би 6-7 кутии на месец,зависи колко е ящна малката.
Иначе Емма както не иска да яде в момента една кутия от 800гр си ни стига и за цяла седмица  ooooh!
То иначе лъжичките които прилагат са около 4.5гр.На ядене ние слагаме по 5 лъжички което ще рече че на ядене отиват около 22-23гр. това около 5-6 пъти на ден = 110-138гр.Аз така си го пресмятах веднъж да видя дали наистина ще изкарам толкова колкото мислех и се оказа точно така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт