Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 206
  • 709
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Като четох за тази бактерия си спомних, че по едно време излизаше и при нас една бактерия постоянно - и аз давам, давам антибиотици. Веднъж ДжПиТо каза, че ако съм искала, можело да го заведа детето в Пирогов да му вземат напълно стерилна урина с катетър, но аз отказах и си давах антибиотик.

Моят изкара варицелата на вече започнал антибиотик, не му го спрях, нямахме усложнения.
Успех

# 346
  • София
Съжалявам че е уроинфекция. Какво ще пиете, каква бактерия се оказа?

Стерилната урина излезе чиста.  Shocked Направо не знам какво да мисля. Иначе отново Панцеф.

# 347
Браво, Ендира! Глътка свеж въздух  Peace

# 348
  • Бургас
Моите благодарности на svetlastaikova, днес получих пиелосептила-  bouquet.Имам един въпрос - понеже е на капсули от 50мг, а нашата профилактична доза е 25 мг/24 часа, как може да се разделя? Мислех си нещо за отваряне на капсулата и разделяне визуално на две, но не ми се вижда точно.На работа имам достъп до аналитични везни и за съвсем точно мога да го разделя там, но възниква въпроса как да го давам.И втори въпрос, тъй като имам роднини в Италия и могат да ми пращат, там има ли аналогично на пиелосептила със активна съставка nitrofurantoin и дали е удачно от там да си го набавям, ако го продават там изобщо.

# 349
  • София
Аз ще включа със съвет за капсулите:
отваряш-разделяш съдържимото и после сглобяваш пак капсулата с половината съдържание, а другото изхвърляш.
Може и да пробваш без капсулата, но моят повръщаше така.

# 350
  • София
Сега се сещам за преди години как братовчедка ми разделяше такъв вид лекарства. Отваря капсулата, разделя съдържанието в двете половини и ги затапва с малко срединка от хляб.

# 351
  • София
Сега се сещам за преди години как братовчедка ми разделяше такъв вид лекарства. Отваря капсулата, разделя съдържанието в двете половини и ги затапва с малко срединка от хляб.
Много хитро  Peace

# 352
Здравейте. Дълго време бяхме добре и сега пак сме наново пациенти. Имам питане към майките на деца с урологични проблеми в училищна възраст. Как стои въпроса със свободния достъп до тоалетната на децата във вашето училище?
При нас проблемът се възобнови след началото на учебната година, когато са чели заповед /от инспектората ли?, от директорката ли?/, че се забранява излизането от час по какъвто и да е повод, вкл. и особено- до тоалетна. Разваляла се дисциплината. И ученикът е изпълнявал заповедта, стискал е колкото може, недоизпикавал се е с месеци и наново сме с проблем и пак се лекуваме. Ходих в училище да споделя за ситуацията, срещах се със една зам. директорка, която ме посрещна на нож и въобще  ме изкара, че съм агресивна и изтрещяла ненормалница. Уж са разглеждали нещата на съвет, но на моменти отново не го пускат до тоалетна колкото смеят. При вас как е решен този въпрос? Срещате ли разбиране към здравословното състояние на детето и неговите специфични нужди?
п.с. не бях видяла, че има и нова тема, та писах и в старата

# 353
Ра, аз имах същият проблем с Мария, когато една учителка не я беше пуснала до тоалената и тя се беше понапикала. Ами първо без да стигам до скандал, но доста остро ги предупредих, че тя НЕ МОЖЕ да стиска и че е след операция. И след това нашият лекар написа медицинско заключение до училището. Аз ходих и му се оплаках и човека сам предпожи да го напише.  Вече нямаме никаквъ проблем с ходенето до тоалетна. Така, че вземи си медицинско от уролог или нефролог и директно при директорката като имкажеш че ако се наложи ще пуснеш жалба и до РИО.

# 354
Меричери, точно това ми беше опита- да се срещна с директорката. Попаднахме на една секретарка, с която не искахме да споделяме проблема, който искаме да дискутираме. Срещнахме отявлена враждебност - "и защо я търсите" "и как така я търсите" и като попитахме за приемно време, изригна, че нямало такова. Оттука още работата тръгна чепато. Чакахме каквото чакахме, уж всеки момент щяла да дойде, докато в един момент ни се каза, че или се срещаме с наличната зам. директорка, или да си ходим. Приехме, все пак имаме проблем за решаване. Г-жа зам. директорката не счете за необходимо да се представи, седна на един висок стол и надвисна над нас, с гръб към прозореца, така че да виждаме само силуета й. Носех цялата папка с изследвания на детето от 3 г възраст, написана за целта молба до директорката за разрешение за допускане до тоалетна и бележка от лекар. Опитах се да я накарам да погледне медицинската документация и бележката от лекар- не пожела. Взе само написания текст с молбата. Опитах се да обясня естеството на заболяването, причината за рецидива и потенциалните последици при прогресиране. Това тя сметна за агресия, като всъщност агресивната беше тя, като се опитваше непрекъснато да ме прекъсва и да ми прилага даскалски номера - да й изреждам поименно кои учители и в кои часове не са го пускали и пр. подобни. Не съм й държала тон, бях много развълнувана и притеснена, а тя на всяка втора дума ми казваше, че съм агресивна. Тя била учителка по биология, разбирала ги била тия работи. Опитах се да й обясня, че проблемът е изключително специфичен, но не- тя излезе по-компетентна от уролози и от всички.  Опитах се да пледирам за всички други деца, при които подобни проблеми съществуват, но нито децата смеят, нито родителите знаят какво точно се случва, та да вземат мерки, но тя ме отряза. Както и да е, изключително кисело каза, че ще разгледат случая на съвет и ще видят какво ще последва, без да ми дава никакви обещания и гаранции. Класната каза, че ще напише бележка в дневника да го пускат при поискване. И на тоя фон понякога  го пускат трудно, като се налага да напомня пред целия клас, че има проблеми. Той сънува, че е в училище и му се пикае, и няма тоалетна никъде, и обикаля и няма и няма.
Исках да споделя проблема с родители и деца в същото положение, да споделим опит и ако някой има идея как да подходим за информиране на училищни власти и инспекторат /ако наистина подобна заповед е издадена от инспекторат/, за да не се борим всеки отделно и "на парче" за позволение да спазваме предписан от лекар режим. В техния клас имало и други деца, които пишкали често, и до едно време са ги пускали, но ВЕЧЕ НЕ. Не съм заплашвала, за РИО дума не съм обелвала, но нещата засега не преминават и ако след ваканцията трябва пак да се разправям, просто не знам как. Мина ми на ум дори и да го местя, но каква е гаранцията, че и другаде няма същата заповед и няма да е същото? Извинявам се за дългото писание, но съм много емоционално ангажирана с това. Детето беше добре 2 години, без оплаквания, без никакви проблеми, докато "дисциплината" не ни създаде нов рецидив.

# 355
ra2, това което пишеш е ужасно. Твоята история ми дойде като капак, след една друга, която прочетох. Дано се оправя бързо детето!

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 16:39 от red shoe

# 356
Това,което споделя ra2е чудовищно. Няма такава наредба! Не знам какво животно трябва да ди,за да не пуснеш дете с уро проблем до тоалетна. Търсете си правата,може и в РИО-ще ги отвеят.

# 357
Здравейте,
Бих искала да попитам, телефона посочен на първа страница на доцент Буева дали е актуален?

# 358
Здравейте отново. Припомням набързо - през м. март, след близо 3 седмици субфебрилна /макар понякога до 38.5/ Т и чисти изследвания, ЛЛ ни изпрати на коремна ехография, при която констатираха Хидронефроза 1 ст. Влязохме в клиника Лисичкова във Варна, където видяха, че е с хидронефроза 1-2 ст и хидроуретер с размер 0.78, венозен антибиотик и спадане на Т. След 1 м бяхме на контролен преглед - увеличение на хидроуретера до 0.85. Лисичкова предложи при нея да направим цветните снимки с контрастно в-во, но ЛЛ заяви, че няма да си правим експерименти с детето, а ще даде направление да отидем в София, защото от това изследване зависи и лечението нататък. Ок, но според Лисичкова трябвало още да се изчака, за да се види има ли прогрес. И в петък, на 31 май д-р Пандаров от Пирогов преглежда във Варна и успяхме да минем при него. Човекът ни прегледа и беше така добър да се ангажира лично да ни запише дата за прием и изследвания в Пирогов. Моля за актуално мнение!

# 359
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам, телефона посочен на първа страница на доцент Буева дали е актуален?

Да, актуален е.

ra2, много се натъжих от вашата история. В каква държава живеем, думи нямам. Какви са тези хора, те деца нямат ли ?!?!

Общи условия

Активация на акаунт