Екзотични почивки

• 116 511
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
Бебето беше на шест месеца, когато го заведохме в Тайнад, всяка зима стоим по два месеца, вече е на 4г,  до този момент не сме имали проблеми, нито с полети, нито с друго. Болницата в курорта, в който отсядаме е100 класи нагоре, от тази в града ни. Там изкара Варицела, толкова бързо и леко, че не ми се вярваше.
Адаптира се към часово време и климат за нула време, по- бързо от нас. Не искам и не мога да пътувам без нея. Е, когато сме на обиколна екскурзия, за 5-6 дни, с цел разглеждане, не я водим. Но за далечни и дълги с нас.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 15:19 от JACKLIN*

# 586
  • София
Аз имам голям син на 8 и малък на 2. Големият е воден с нас навсякъде из Европа от 3 г възраст натам. Малкото излиза от миналата година с нас до Турция. Тази година пак сме в тази посока. Като порасне още малко, ще го взимаме и на по-разнообразни места.

Но, засега нямам никакво намерение да взимам нито голямото, нито малкото на далечни екскурзии. Под екскурзия имам в предвид обикаляне, а не печене на 50кв.м. остров на Малдивите. Аз съм мъкната по целия свят като малка от родителите си и не си спомням почти нищо. Отделни моменти, запечатани като картини. Осъзнатите ми спомени са от 12 години натам. Най-ярките - как повръщам нон стоп в Тайланд и как не мога да заспя от 101 комарени пъпки.  По онова време репелентите срещу комари не бяха одобено популярни. Joy

Иначе, всеки родител влиза и усеща отглеждането на детето си по различен начин. Докато за някои да се занимава с детето си нон-стоп е удоволстие, за други е просто изморително. Особено за възрастта под 3, 4г.

# 587
  • София
Aз просто вече няма на кой да оставям децата като пътуваме и ни се налага да ходим с тях.
То зависи и от самото дете дали понася лесно пътуването или не. Голямото ни дете пътува по далечни и екзотични места с нас от преди на навърши 6 год. Имам предвид екскурзии с обикаляне и ходене пеша. И ги понася сравнително лесно, без мрънкане, без особена умора, без да му става лошо по време на път. Докато малкият е друга бира - лесно се изморява, става му лошо, боли го глава, не обича да обикаля, скучно му е. Въобще за него пътуването в по-голямата си част е мъчение, а не удоволствие. Ако имаше на кого да го оставя с удоволствие бих го направила.

# 588
Здравейте на всички от любимата ми тема. Да ви попитам, кога е най-подходящия период за Ко Самуи, Тайланд, че срещам противоречива информация?

# 589
Еее, защо никой не пише, натъжавам се така.

Аз ще споделя, макар дестинацията не е екзотична. Връщам се от Санкт Петербург. Трябва да се види този град непременно. То няма такова богатство и разкош. Съвет от мен - по-добре е да се отиде там организирано или с круиз, защото иначе опашките за дворците са огромни, говоря за по 2 - 3 часа чакане, отделно и разстоянията са големи. Белите нощи с вдигането на мостовете е уникално красиво, светлини и отблясъци в всякакви цветове. Летяхме и с вертолет над града - също голяма емоции и не беше непоносимо скъпо - 120 лв. Дворците им Петерхоф и Царское село са ненадминати. В Петерхоф се преоблякох в рокля от 18 в., от ония които те стягат с корсет и широки надолу, направих си невероятна фотосесия на фона на фонтаните и градините на двореца.
Ами това от мен.

Пишетееее!!!

# 590
Де, да можех да споделя нещо екзотично.  Hug
Ние сме по ивицата на Барселона лятото и пет дни в Пловдив. До коледната ваканция няма май нищо, извън Европа. Гледам иначе едно филмче за Кения и въздишам.

# 591
  • София
Ноември месец ще ходим с бебето на Сейшелите. Пуснали са полет от Истанбул, та няма да има голям престой. другата седмица вероятно ще купим билетите. С него обаче до последния момент пътуването ще бъде под въпрос.

# 592
За Кения и аз продължавам да си въздишам.

Супер са тези полети до Сейшелите, ама нали бях в Занзибар, все си мисля, че ще е много подобно, но не бих отказала разбира се Simple Smile

# 593

гала, с коя агенция беше в Санкт Петербург?

# 594
Сами си организирахме екскурзията, но пак ще кажа, че според мен там е по-добре да се отиде с ТА.

# 595
О, Питер ми е много любим.. Heart Eyes

П.С - аз имам билети за Малдивите за 02.2017 ..приемам предложения за хотел..Wink

# 596
  • София
По - добре разгледай темата за Малдивите.  Peace
Взехме билетите за Сейшелите -  от 9 до 21.11 с Турските авиолинии. дано няма неприятни изненади. Букнахме и вила под наем. Това е. ММ ще се гмурка, а аз и бебето ще сме си вкъщи до обяд. следобед ще обикляме всички заедно. Rolling Eyes

# 597
А, има време..
 Hug

# 598
  • Sofia
О, Питер ми е много любим.. Heart Eyes

П.С - аз имам билети за Малдивите за 02.2017 ..приемам предложения за хотел..Wink

В темата за малдиви горещо препоръчват http://lcc-citycenter.com/lang/bg/index за резервации и по - конкретно Вили Огнянова.
Вече два пъти ползвам услугите и и съм с прекрасни впечатления.  Не успях сама да намеря по - добри цени, от тези, които тя ми даде.

На Малдивите спахме тук.

# 599
Shantal, "Сити Сентъра" за всичко ли го ползвахте, или само за билети, трансфери? Моя позната си е организирала чрез тях няколко пътувания - Виетнам, Бали и още нещо и беше много доволна от услугите им. Но, тъй като е много заета личност - просто е оставяла всичко те да организират - хотели, местни гидове /но това е било преди 4-5 г., затова питам дали все още работят така/.

Гала, вие на място местни ТА ли ползвахте, или сами си организирахте придвижването из града?
Била съм преди много, много години, но организирано, за самостоятелно ми се струва изморително. Какви са по принцип цените за храна, напитки, ресторанти, таксита?

Общи условия

Активация на акаунт