Екзотични почивки

• 116 326
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
@mallkata - точно това, което си цитирала. Моята работа не беше пряко свързана със сайта, но ако нещо засягаше моята област - системата го ловеше и ми го препращаше. Мисълта ми беше по-горе, че това понякога беше удобен повод да не се публикуват отрицателни мнения, като естествено не можеш просто да игнорираш всички. Отделно се сетих, че няколко пъти се правеха "акции", когато на цели отдели беше казвано да се логнат и да пускат позитивни мнения за някой ( обикновено нов) продукт , на който да се създаде бързо положителна оценка - т.е. точно това за което ти самата споменаваш по-горе. Не твърдя, че ебило масова практика, но се е случвало.
@Богиня - в момента за никаде не виждам добри цени - поне за следващите 2-3 месеца - обяснението е просто - точно преди и около Коледа се счита, че е най-активния сезон, в който хората си купуват почивки за следващата година. Отделно празници, после half-term break през Февруари, после Великденска ваканция... и така до...  За Западно Европейския пазар се счита, че "дупките" са Юни и Ноември - ранен Декември. Обикновено тогава са и най-добрите оферти

# 76
В момента има полети с United от Maдрид до Хонолулу (Хавай) за €493 с дати за януари/февруари/март.

Ако някой му се бие път до Испания или пък живее там , цената е много добра (включва само полет)
Може да се направи stopover във Филаделфия.

# 77
Някой посещавал ли е Канкун в началото на февруари?Интересуваме как е като температури на въздуха и на водата. Виждам че е сухия им сезон, но същевременно и тогава са най-ниски Т. Намерих много изгодни билети, благодарение на Малката и се чуда дали да не ги поръчам на Дядо Коледа  newsm78

# 78
Dusty - точно в Канкун не съм ходила, но в Белиз и Козумел в началото на февруари си беше идеално топло, дори горещо с прекрасни температури на водата около 27-28С.

# 79
Dusty - точно в Канкун не съм ходила, но в Белиз и Козумел в началото на февруари си беше идеално топло, дори горещо с прекрасни температури на водата около 27-28С.

Благодаря за бързия отговор  bouquet

# 80
Някой посещавал ли е Канкун в началото на февруари?Интересуваме как е като температури на въздуха и на водата. Виждам че е сухия им сезон, но същевременно и тогава са най-ниски Т. Намерих много изгодни билети, благодарение на Малката и се чуда дали да не ги поръчам на Дядо Коледа  newsm78

Dusty_wind, била съм на 1 час път на юг от Канкун в края на март - жега. Една сутрин станахме рано за конна езда в джунглата и в 7:30ч. така напичаше това слънце... ooooh!

# 81
след Непал отметнахме и Кения. Готино е, доволна съм, въпреки че е малко екстремно за малки деца. Вече мога да напиша наръчник за пътуване с бебета по екзотични дестинации.....

# 82
тити, в кой район точно бяхте в Кения? Може ли повече информация за ваксините, сафарита, екскурзии и т.н.?

# 83
след Непал отметнахме и Кения. Готино е, доволна съм, въпреки че е малко екстремно за малки деца. Вече мога да напиша наръчник за пътуване с бебета по екзотични дестинации.....

И аз тъкмо щях да питам как се справяте с различните потенциални болести особено що се отнася до децата (малария, хепатит, вероятно още един куп други неща)?  newsm78

# 84
phile, Накуру лейк и Масаи мара. Преходите не са никак кратки, а ние не разполагахме с много време. Ползвахме местна агенция, препорачана ни оттук от познати. Стандартен пакет полудневни сафарита - продължават по 4-5 часа.

ваксини не сме слагали и хапчета против малария не сме пили. На летището има голям надпис, че ваксина за жълта треска не се изисква за пристигащи от Европа, Америка и повечето места в света. Май само от африканските държави, не обърнах много внимание. За маларията - не знам да сме хапани, ползвахме репеленти, мрежи на леглата и онези джаджи, които се включват в контактите. В лоджа в Накуру имаше мрежи, но вратата беше с 1 см луфт, всичко може да влезе ... в Масаи мара бяхме на палатки, увериха ни че няма комари/имаше достатъчно други гадини/, там и контакти нямаше в палатките. 
но нейм, на практика всъщност не знам дали сме се справили....надявам се  Rolling Eyes

за децата сме постоянно нащрек какво пипат. Бебето яде бисквити и бурканчета с пюре, които си носим оттук, освен него - хляб и евентуално банани. Аз лично си мих зъбите с вода от чешмата и ядох местни яхнии, пък да видим.

# 85
Много интересна и полезна информация има в темата, а и дава добри идеи за такива като мен, дето искат да пътуват и до Кения, и Виетнам, и Бали, но от толкова много желания само си чета по форумите и блоговете Grinning

Относно Виетнам - май на първите страници някой питаше - моя позната си беше организирала пътуването неорганизирано от тук, но с тур-оператор, т.е. те й бяха направили туристическата програма, всички прекачвания, трансфери, резервации, гидове - ако си спомням добре цената е била около 1500 евро на човек за 11 дни. Не съм на 100% сигурна, но беше нещо такова, това преди 2 г. май, но с изключително богата туристическа програма и по-малко излежаване по плажовете Sunglasses

# 86
Здравейте дами ,
Планирам обиколен тур Сингапур-Куала Лумпур - Тайланд ( Краби или Фи-Фи )-връщане от Бангкок ,през Август. Знам,че не е в сезона но само тогава мога да отделя повечко дни . Били ли сте там по това време ,как е времето ,и подходящо ли е за дете около 3 год ? Благодаря предварително !

# 87
моя позната си беше организирала пътуването неорганизирано от тук, но с тур-оператор, т.е. те й бяха направили туристическата програма, всички прекачвания, трансфери, резервации, гидове

Това е далеч от самостоятелно организирано пътуване , но пък много по-добро от масовките (разбира се и по-скъпо) . Всяка по-читава агенция би била в състояние да предложи подобно нещо.

# 88
моя позната си беше организирала пътуването неорганизирано от тук, но с тур-оператор, т.е. те й бяха направили туристическата програма, всички прекачвания, трансфери, резервации, гидове

Това е далеч от самостоятелно организирано пътуване , но пък много по-добро от масовките (разбира се и по-скъпо) . Всяка по-читава агенция би била в състояние да предложи подобно нещо.

Да, съгласна съм, моята позната е доста ангажирана. Освен това, както тя каза, малко е по-трудно да видиш максимално всичко и да направиш всички местни връзки в такава непозната дестинация, а и при голям или малък избор от местни туристически фирми, как да си сигурен, че ще попаднеш на най-доброто, или поне сигурното. Всъщност, тя е използвала туристическата фирма на една авиокомпания, казала си е основните неща, които иска да види, те са и предложили и други, и така - било е изключително интересно.

Аз също обичам да се ровя в нета и правя нашите програми, съобразявайки се с транспорт, локация, места на интереси, работно време - приятно е, но е много трудоемко. Но Азия, или Африка..... Сега се заглеждам  по оферти от европейски туристически фирми - понякога има много добри попадения, които дори и с полета до началната точка може и да не са чак толкова скъпи, но мъжът ми не си пада по ласт минит или лоу кост, та ще видим. За сега събирам и систематизирам полезна информация  Rolling Eyes

# 89
Малката, ние в последните години всичко си организираме сами - т.е намирам си хотели, места, връзки и тн, които искам да видя - и го поръчвам просто на агенцията да го закупи..(за да си взема фактура)..
И затова с чиста съвест си го водя самоорганизирано.. Wink

Общи условия

Активация на акаунт