Екзотични почивки

• 116 491
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Изобщо не се бяха замислила за южна Африка, първото, което ми хрумна беше Кения и Танзания. Много благодаря за идеята, ще проуча   bouquet

# 226
Самата Южна Африка има невероятна природа - обожавам я  Heart Eyes
В провинция Mpumalngа може да отидете едновременно на сафари - дали в Крюгер, дали в някой от по-малките паркове ( примерно Sabi-Sabi) и едновременно с това да обиколите красивите каньони и луксозните лоджове край реките  Wink

# 227
си мисля, че детето може да се изплаши .... з

ние ходихме с трите деца, най-малкият беше на 8 месеца. Средният на 4 и половина. Няма нищо опасно по отношение на сафарито, само оценявам като много удачно да си вземем столче за колата - прекарвахме в един бус по 6-7 часа и бебето си спеше там.

в Кения ни увериха че на тази височина няма маларични комари. Не сме се ваксинирали, спахме в палатки и бунгала.

# 228
Възможно е просто аз да съм параноична относно децата Mr. Green Аз за съжаление нямам деца. Съответно на темата гледам екстра предпазливо и малко егоистично - не искам непрекъснато да гледам няма ли да се заиграят с някоя маймуна, няма ли да се наранят от нещо, какво ако ми потрябва болница и т.н. и къде ще ги оставя докато вършея из "фабриките".

За мене проблем няма, не съм родена във Версай, но има хора, които се скандализират дори само че на бензиностанцията казанчето за вода всъщност е човек, който седи пред тоалетната и след всеки влиза да полива с вода. И Кения, и Танзания, и Занзибар са в един регион, така че е въпрос на избор и едва ли има правилно и грешно. ЮАР също предполагам, че е прекрасен. Най-хубаво всички.

poporopo, относно цените.... няма по-субективна тема. Това, че при мен е съотношение 2:1 като единствено престоят е съизмерим показател, не значи нищо. Примерно приятели са недоволни от Занзибар (северната част в тип all inclusive), ти говориш за централната за all-inclusive, а аз за по-надолу, където не мога да ти препоръчам, тъй като е място за купон и каране на кайт, а не почивка с дете. Просто покрай бара някой сглобил и няколко бунгала да преспиват купонджиите.  Голям купон е, но трябва да си занижиш критериите за качество и има малко повечко буболечки. В същото време за хотелите наоколо не мога да се изкажа доколко са си почистили буболечките. За Кения мога да препоръчам хотел, но е над два пъти по-скъп от хипарщината в Занзибар. Съответно и човекът те чака 4 часа да се появиш отнякъде, за да те пита точно как желаеш да ти бъде изпрана шапката, защото се страхува да не бъде повредена, но това не значи, че някой хотел в Занзибар не е по-хубав и толкова скъп, че и по-скъп, а само, че аз не го знам. Чаршафите се сменят всеки ден (макар че други казаха, че при тях не се сменят всеки ден), храната е превъзходна, каквото поискаш, ти угаждат, та дори и било да посадиш дръвче. Всички винаги са усмихнати и за тях мисията в живота  е да те обслужат добре. Е, малко и бакшиши трябват, но те се радват и на $1, в Занзибар са по-нахалнички, някои директно рекетьори. Една крачка извън хотела и светът става много по-различен. Някакси доста по-отрязано е. А прерията е тотален контрапункт. Сафарито е истинското приключение, но винаги можеш да си го направиш като отделна ваканция, ако имаш възможност, или от Занзибар да прелетиш то Танзания или Кения за Сафари и да хванеш пътя обратно от някое удобно летище. Аз лично в един lodge съм влюбена, ваканция специално до там бих си организирала, макар естествено да има още милион хубави из Африка. Той просто е като излязъл от мечтите ми. Но за други хора не е интересно - предпочитат да плуват в басейна на покрива на някой небостъргач в Банкок за тази цена.

Diani beach е на юг от Момбаса, сигурно е хубаво из хотелите, плажовете наистина са рай, доста неща излязоха на много различни цени.... мястото, за което говоря е в северна посока.

В крайна сметка, хвърляш се на нещо и ако съм аз, ще избера най-евтиния полет. Летището в Найроби може да в палатка докато намерят пари да го оправят, но е охранявано като военна зона. Провери си добре изходните такси, защото са непредвидими и е добре да имаш по $30-50 на човек готови за всеки случаи.

Ваксината срещу жълта треска вече не задължителна. За маларията - не боли човек да си вземе таблетките.

# 229
Летището в Найроби може да в палатка докато намерят пари да го оправят, но е охранявано като военна зона.

Жалко, че при такива мерки за сигурност не успяха да предотвратят трагедията в търговския център на Найорби миналата есен. Cry
От малка съм влюбена в книгите за Серенгети, гепардите и лъвовете на Джой Адамсън, но определено се страхувам да пътувам в тази държава. Още повече, че се наслушах на какви ли не истории с туристи, докато живеех в ЮАР. По същата причина едва ли някога ще тръгна за Египет.

Вярно е, че човек много, много ако се замисля, трябва да си стои само вкъщи Wink, но определено Кения е рискова дестинация Thinking

# 230
нали знаеш, че охраната се затяга след като стане нещо Wink те и кулите гръмнаха, рейса в Сарафово взривиха.... тероризмът е тероризъм навсякъде

странно, щом нищо не ти е станало в ЮАР, където само съм чувала, че престъпността е много висока.... защо да не можеш да оцелееш на друго място в Африка?

Туристите ги охраняват. И в същото време риск винаги има не само в Кения. Ама и пълно щастие няма.

# 231
# 232
Искам да подчертая, че на kiwenga има доста сериозни отливи. Един ден нямахме въобще океан! Такова чудо никъде не съм виждала Shocked Относното цените в Занзибар смятам, че са напълно ОК- вода литър и половина - 2$ , кола - 3$, еспресо -2 $ , коктейл 5-6 $.
Скъпоценните камъчета също са на много добри цени Mr. Green Mr. Green

# 233
Аз искам да попитам тези от Вас, които са били в Занзибар: в кои хотели сте били, по кое време от годината е най-подходящо да се ходи, доволни ли сте? Четох оплаквания от храната в доста от хотелите - как е Ол инклузива там? Как се лети до там - сигурно пътят е доста  Sad
Аз гледах следния хотел: http://www.goldzanzibar.com/ Някой бил ли е в него?
И въобще заслужава ли си Занзибар като дестинация, че изскачат доста изгодни оферти?  Simple Smile

# 234
Аз искам да попитам тези от Вас, които са били в Занзибар: в кои хотели сте били, по кое време от годината е най-подходящо да се ходи, доволни ли сте? Четох оплаквания от храната в доста от хотелите - как е Ол инклузива там? Как се лети до там - сигурно пътят е доста  Sad
И въобще заслужава ли си Занзибар като дестинация, че изскачат доста изгодни оферти?  Simple Smile

lly, мога да ти кажа подробности като се върна чак  Laughing, едва ли сега ще съм ти много от помощ...
Наистина трябва при избора на хотел доста добре да погледнеш според месеца колко е голям отлива на плажа на хотела
Най-удобно за пътуване и най-евтино дори мисля е през Истанбул ( или от /до Истанбул ) и после с Turkish Airlines до Танзания ( Дар ес Салаам ). Полета Истанбул - Дар ес Салаам е около 7 часа. От там с ферибот 30-40 мин. до о.Занзибар. Може и с Емирейтс през Дубай, или с Катар през Доха, дори с КЛМ през Амстердам, но часовете не са много ок и пътуването се удължава доста, а цените са близки.

Ние сме готови  newsm52 newsm52
престой 7 нощувки: 02.05 - 09.05
хотел: Royal Zanzibar Beach Resort, North Coast, Nungwi  - All Inclusive
Нямам търпение, както винаги  Joy

# 235
В Ocean paradise бяхме в Занзибар, на HB изхранване. Ол инклузив при нас не се предлагаше. Бяхме през началото на април и определено бяхме малко извън сезона.  ConfusedТам силните/сухи сезони са 2 от декември до март и от юни до юли. За 9 дни имахме един цял дъждовен ден, а през останалите преваляваше за по час-два.  Confused
Като дестинация дали си заслужава...хммм като човек, който е пътувал по екзотични бийч дестинации-тази ми е сред фаворитите. Изключително високо и персонално обслужване, прекрасни и чисти плажове. Хубава морска кухня (поне в нашия хотел) Контролът за храната беше много строг. Всяка вечер мениджърът на хотела минаваше на вечеря през всички маси да попита дали всичко с храната е ОК. Недай си боже да не ядеш ... 10 пъти сервитьорът ще те попита има ли проблем.
Poporopo аз не бих си загубила времето с ферибот. Има вътрешни полети- за 15 минс е със самолетче. Разликата в цената не е голяма, особено докато се придвижиш до ферибота и платиш трансфери от и до пристанището, после и на самия остров.  Peace Само не знам дали връзката с полетите ще ви е удобна.

# 236

lly, мога да ти кажа подробности като се върна чак  Laughing, едва ли сега ще съм ти много от помощ...
Наистина трябва при избора на хотел доста добре да погледнеш според месеца колко е голям отлива на плажа на хотела
Най-удобно за пътуване и най-евтино дори мисля е през Истанбул ( или от /до Истанбул ) и после с Turkish Airlines до Танзания ( Дар ес Салаам ). Полета Истанбул - Дар ес Салаам е около 7 часа. От там с ферибот 30-40 мин. до о.Занзибар. Може и с Емирейтс през Дубай, или с Катар през Доха, дори с КЛМ през Амстердам, но часовете не са много ок и пътуването се удължава доста, а цените са близки.

Ние сме готови  newsm52 newsm52
престой 7 нощувки: 02.05 - 09.05
хотел: Royal Zanzibar Beach Resort, North Coast, Nungwi  - All Inclusive
Нямам търпение, както винаги  Joy

бравос!   bouquet после ще разказваш.

През Италия свободни места по чартърите провери ли? Преди две години цените им бяха най-ниски и времето най-кратко.

lly, този Gold Zanzibar e от скъпите. Там кайтисти не приемат Wink
Изглежда луксозно, малко като нашия Оазис го докарва, но само trip advisor или приятели ще ти кажат повече, едва ли в този форум ще се намери някой да ти отговори за конкретен хотел. Има си хас за $460 HB да останеш разочарована. Можеш да кажеш после дали наистина няма отливи.

Аз съм била на място, където акцентът беше върху партито и вятъра, а не лукса. Но пък съм доволна от етно стила и младежката атмосфера.

# 237
Здавейте!Искам да попитам дали имате наблюдения от туристическата агенция Ekvator.bg  newsm78

# 238

Poporopo аз не бих си загубила времето с ферибот. Има вътрешни полети- за 15 минс е със самолетче. Разликата в цената не е голяма, особено докато се придвижиш до ферибота и платиш трансфери от и до пристанището, после и на самия остров.  Peace Само не знам дали връзката с полетите ще ви е удобна.

Мерси,  Dusty_wind   bouquet.
Проверих ги и си права: не оскъпяват чак толкова много, а е по-лесно и удобно, за бързо да не говорим  Wink
Последно май остана да помисля, какво ще правим цяла седмица и може ли да отидем нещо да разгледаме, освен stone town и гмуркане.

# 239
Ние бяхме на Prison Island -на остова отглеждат Оогромни костенурки, има и някакъв псевдо музеи. Ако изключа костенурките, които бяха интересни -не ми хареса. Само където загубихме цял ден, но все пак въпрос на вкус. Докато плавахме към въпросния остров имаше вълни и на няколко пъти мислех, че ще паднем зад борда ooooh! Стоун таун също не е нещо особено. Имаше много магазини за бижута и евтини камъчета Mr. Green ( в частност диаманти и местния им камък Танзанит, които се намира само там и в Шри Ланка). В този ред на мисли, ако си падате (то коя жена не си пада Mr. Green) да знаете, че цените са много по-ниски от тук и си заслужава:peace:
Иначе За мен Занзибар е основно плаж и дайвинг. Нищо друго Peace

Общи условия

Активация на акаунт