Екзотични почивки

• 116 498
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Shantal, "Сити Сентъра" за всичко ли го ползвахте, или само за билети, трансфери? Моя позната си е организирала чрез тях няколко пътувания - Виетнам, Бали и още нещо и беше много доволна от услугите им. Но, тъй като е много заета личност - просто е оставяла всичко те да организират - хотели, местни гидове /но това е било преди 4-5 г., затова питам дали все още работят така/.

Ползвахме ги само за настаняването , но предлагат и сам. билети (които нищо чудно да са също на по - добри цени) и трансфери, предполагам и други неща могат да предложат, но не съм се интересувала.

# 601
Аз съм с тежки претенции и изисквания и затова обикновено сама си правя букванията. Знам я тази агенция, нищо лично, но само стандартни неща предлагат.  Peace

# 602
Гала, вие на място местни ТА ли ползвахте, или сами си организирахте придвижването из града?
Била съм преди много, много години, но организирано, за самостоятелно ми се струва изморително. Какви са по принцип цените за храна, напитки, ресторанти, таксита?
[/quote]

Хотела ни беше в центъра, та за щастие не ни се налагаше много много да ползваме транспорт. До Петерхоф и Царско село ходихме с такси, 30 лв. в едната посока. Иначе бяхме наели една екскурзоводка, рускиня живяла в Бг, но нямаше много полза от нея, не я препоръчвам. Това беше грешка с тази екскурзоводка, защото тя не ни осигуряваше транпспорт и предимство на опашките. По-добре някоя местна агенция, която ще те закара на място. На Невски проспект имаше няколко, които предлагат. Абе изморително си е, не като да си печеш дупето на Карибите Sad

# 603
За цените - такситата са евтини, от летището до града фиксирана цена 900 рубли /22 23 лв./, бензина им е евтин на тях. Кръчмите малко по скъпи от нашите, вечеря с водка и бутилка вино 100 лв., но виното им е скъпо /40 лв./. Като цяло е малко по скъпо от Бг, но по-евтино от Европа.
Купих се много хубав подарък, хем сувенир хем подарък за мен. Яйце на Фаберже, копие на първото пасхално яйце, което Императаор Александър I е подарил на жена си, отваря се вътре има роза, розата се отваря и вътре има висулка със Сваровски. Цялото яйце е инкрустирано със Сваровски, много красиво. Това го спазарих за 150 лв. Внимавайте, защото целия град е заринат с китайски копия на същите цени. Оказа се, че само една фирма може да изработва копия на Фаберже, прилагат специален сертификат. От магазин трябва да се купи, че един на една сейргийка ми вика имам същата кутийка Grinning

Хотела на Малдивите е супер, даже не знаех, че там имат такава зеленина.

# 604
Момичета, нахлувам с ежегодната ни драма " А сега накъде?" Крайно време е да запазваме почивка (края на октомври началото на ноември - 2 седмици). Някой ходил ли е в Австралия на Бариерния риф? Нуждая се от нещо наистина екзотично, много далеч и да има какво да се прави, освен да се лечи на плажа.

# 605
А от Южна Африка някой има ли впечатления?

# 606
Аз ходих в Занзибар, много ми хареса. За жалост не можахме да го съчетаем с Танзания и сафари. Но ако не си била на сафари, ето това е идея. Мога да дам координати на местните момчета, които ни развеждаха насам натам, имаше и оферта за Танзания на мноо добри цени.

# 607
  • София
Момичета, нахлувам с ежегодната ни драма " А сега накъде?" Крайно време е да запазваме почивка (края на октомври началото на ноември - 2 седмици). Някой ходил ли е в Австралия на Бариерния риф? Нуждая се от нещо наистина екзотично, много далеч и да има какво да се прави, освен да се лечи на плажа.

Там не съм била, дано някой ден да стигна. Мога да кажа за следващото по-далечно - Нова Зеландия. Екзотично не мога да кажа, че е, но е прекрасно за обиколки, има невероятни плажове, без опасни животни. Много красота, много нещо.
Ако човек има време и за двата острова - би било невероятно. Ние изкарахме 4 седмици на гости на приятелка само на северния остров, ходихме на различни места на палатки, там това е популярно - къмпинги. Хотелите им не струват. Но такива гледки се разкриват от безкрайните плажове, че направо оставаш без думи. И всеки е красив по своему. Само че там е добре да се ходи по-скоро след средата на януари.

# 608
Malini,

И аз съм чувала невероятни неща за Нова Зеландия, обаче ние имаме само две седмици отпуск и май Австралия/Нова Зеландия трябва да останат за времена, когато ще можем да отидем за поне месец Sad

Там не съм била, дано някой ден да стигна. Мога да кажа за следващото по-далечно - Нова Зеландия. Екзотично не мога да кажа, че е, но е прекрасно за обиколки, има невероятни плажове, без опасни животни. Много красота, много нещо.
Ако човек има време и за двата острова - би било невероятно. Ние изкарахме 4 седмици на гости на приятелка само на северния остров, ходихме на различни места на палатки, там това е популярно - къмпинги. Хотелите им не струват. Но такива гледки се разкриват от безкрайните плажове, че направо оставаш без думи. И всеки е красив по своему. Само че там е добре да се ходи по-скоро след средата на януари.

# 609
  • София

Колкото искаш. Важно е обаче какво ти се прави. За това ако искаш повече информация, кажи изискванията си.
Края на октомври, началото на ноември е много добро време за Ю. Африка.

# 610
Ноември месец ще ходим с бебето на Сейшелите. Пуснали са полет от Истанбул

Само за информация на планиращите почивка на Сейшелите:
Катарците също възобновяват (след няколкогодишно прекъсване) полетите до Сейшелите, като те започват да летят от средата на декември  Simple Smile

# 611
Snow white за секунди ме изпревари с инфото Wink
EXQUISITE  - Луфтханза Сити Център правят доста екзотични места, но са само по запитване а и предполагам на постоянни клиенти Peace Имам приятел, който им изпратих за клиент и знам какви дестинации си избира всяка година:) Но това си е страшно много време да правиш програми с  варианти, дестинации за нещо което я стане я не стане. При положение, че и така са затрупани с работа...
С моите екзотики сама се оправям Crazy
По отношение на билетите не са най-добрите, но зависи с кого се сравняват. Промо цените на Катарците няма как да ги постигнат, мисля!

# 612
Миши, много се радвам да те "видя"!  Hug

Може да го правят - за редовни клиенти само. Peace
Аз веднъж ги пробвах по съвет от тук, но не се справиха и накрая пак сама организирах.
Което не значи, че не са ок. Peace

# 613
Да живеят Катарците  bouquet

А за Филипините, кой е най изгодния вариант и кога трябва да се ходи?

# 614

Колкото искаш. Важно е обаче какво ти се прави. За това ако искаш повече информация, кажи изискванията си.
Края на октомври, началото на ноември е много добро време за Ю. Африка.

Принципно искаме подшивка на плажа, съчетана със съфари и разглеждане. Примерно в съотношение 1:1 - една седмица плаж, една седмица обикаляне. Но май до колкото чета краят на октомври - началото на ноември е по-скоро пролет и няма да е много за плаж Sad Просто не знам КЪДЕ и КАК да ги съчетаем дрете? Опасно ли е човек сам да обикаля из ЮАР? Иса, имаш ли предложение за морски курорт там? и Кой от партковете е най-добре да посетим за сафари?

Общи условия

Активация на акаунт