Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 098
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
момичета, да ви попитам нещо, че пак се притесних: днес за първи път бяхма на рехабилитация и му правиха войта, преди малко ми заспа в ръцете и с дясното краче направи няколко движения, нещо като тикчета през 20-30 секунди. Според вас това миоклонии ли са? Виждала съм го да прави така с ръчичките, питах Христова тя каза, че са миоклонии при заспиване. Вие как мислите? Много ме е страх да не отключи някоя епилепсия под вриянието на Войта

# 106
Напоследък не ми става много време да следя добре какво пишете. Но успявам от тук там да видя какво става.

zai4eto 81 в Кипър няма ли и друг детски невролог с които да се  консултирате или да се свържеш с някой Български и за всеки случай да получиш второ мнение.
Така съм намислила и да направя.взех копие от ЕЕГ-то  и с клипа ще се помъча да го изпратя.Наистина искам още 1 мнение,че даже 2 за да разбера какво става.Даже и като отидохме да направят копието,жената която го прави също го видя и ме пита взима ли детето някакви хапчета за тези пристъпи.Тя ми каза също че няма как да му направят на будно ЕЕГ.Просто ще се принудя да дам 200 евро за преглед и ЕЕГ на частно,нямам друг вариант.Здравето на детето ми е наи важно.

# 107
zai4eto 81 нашето първо ЕЕГ беше на вашата възраст и беше в будно състояние. Ние ЕЕГ в спящо не сме правили  Thinking. В какви случаи се налага такова ЕЕГ?

# 108
момичета, да ви попитам нещо, че пак се притесних: днес за първи път бяхма на рехабилитация и му правиха войта, преди малко ми заспа в ръцете и с дясното краче направи няколко движения, нещо като тикчета през 20-30 секунди. Според вас това миоклонии ли са? Виждала съм го да прави така с ръчичките, питах Христова тя каза, че са миоклонии при заспиване. Вие как мислите? Много ме е страх да не отключи някоя епилепсия под вриянието на Войта
Нади,навярно са миоклонии,както ти е казала лекарката-моето дете също прави така при заспиване и аз питах доцент Божинова и тя ми каза ,че било нормално,но нали пусто приличат на гърч  ако бяха в будно състояние все я побутвам като спи,за да съм сигурна ,че не прави нещо.Колкото за войта не знам каква точно рехабилитация правят,само едно мога да кажа от личен опит -не давай електростимулация  преди да се изясни какво му е на детето!Иначе не пречат масажи и леки намествания както беше при нас в Карин дом-там правят рехабилитация по системата Бобат-нямахме проблем.А за миоклониите още веднъж всички казват ,че са доброкачествени движения при заспиване !!!Бъдете здрави и прави това,което чувстваш с майчиното си сърце,но бъди и по-спокойна !!! Hug Hug Hug Hug

# 109
  • София, Люлин-8
zai4eto 81 нашето първо ЕЕГ беше на вашата възраст и беше в будно състояние. Ние ЕЕГ в спящо не сме правили  Thinking. В какви случаи се налага такова ЕЕГ?

На нас също ни правиха будно ЕЕГ, а Вики тогава беше на 1 г. и 2 месеца, на моя позната са правили такова и на бебе на 4 месеца, не виждам какъв им е проблема. Взимаш малко играчки и занимаваш детето докато тече изследването, то е около 3-4 минути, само трябва да гледаш да не плаче и да не се върти за да не паднат електродите  Hug

# 110
Така ми казаха,защото си прави това което ще обясна по надолу, тогава,когато си присвива очите и според мен е гърч.
 1 въпрос имам,ако може ми отговорете или поне къде да го задам-виждам го че като си върти главата,нещо припуква във вратните му прешлени.в началото беше само няколко пъти да си я завърта и да чува как припуква,но сега е като навита пружина-на ляво,надясно,наляво,надясно.чак му отмалява.като му привлека вниманието спира,след това пак,приема го за игра ли,пречи ли му това,незнам,но днес чак след тези завъртания,потрепера и му стана нервно.

# 111
Зайче, моят син също си върти главата, но аз го приемам като някаква игра. Ако искаш утре ще го снимам и ще ти пратя клипа по фейс бук.

# 112
Ние вчера се върнахме от св.Наум, пуснаха ни и не спахме там, само през деня отивахме. Нямаме промяна в ЕЕГ-то, което ни го правиха отново по-време на сън за 30мин., т.к. нашите пристъпи бяха по време на сън. Следващия път уточниха, че няма нужда да е по-време на сън. Увеличиха ни Депакина, т.к. серумното ниво е в долната граница. Ние също потрепваме по-време на заспиването и аз съм на тръни и аз го побутвам, но сега малко се поуспокоих. Хубав ден на всички!

# 113
Здравейте, момичета и момчета, не само за пишещите, а и за всички четящи.
За всички, които ползват КЕПРА.
От 1ви декември в ЗК от МЗ е влязъл заместител на Кепрата, които е по евтин и се покрива на 100% от здравна каса.
В момента за 1 кутия Кепра от 500мг. например се налага заплащане от около 6лв. #Crazy newsm78
След проверка в МЗ, се установи, че даденият заместител, не е внесен в Бг и следователно, не може да се закупи, а още повече да се издаде протокол за него. Също е с неизвестен състав! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Тези от вас, които могат да изчакат до към вторник, 18ти декември, очаква се до тогава да се оправи поредната неразбория или не ми стига умът, как да нарека, това действие.

Когато разбера, че има движение по този въпрос, ще пиша отново.

# 114
Кепрата е с доплащане, за 3 кутии от 1000 доплатих 39 и нещо...Другия месец трябва да взема 4 кутии, около 50 лева , дано до тогава се оправят нещата.

# 115
Преди малко попаднах на това http://www.dar-center.com/article/?article=627Sad. Тръгнах уж да чета нещо за стоматологичните услуги и епилепсията, че имаме кариес и то сериозен на млечен зъб и прочетох тези неща. Все пак някакви ограничения има ли относно зъболечението- имам в предвид лекарства?

# 116
sveti8 , относно зъболечението, добре е да споделите със стоматолога, ако сте на конвулекс или депакин, поради валпроевата киселина, тя разрежда кръвта и поради това е противопоказен Аспиринът и медикаменти с тази основа.
А за сайта, това е писано от хора нямащи представа за епилепсията, търсещи си последователи на техните унищожаващи човешката душа учения  Cry

# 117
sveti8 , относно зъболечението, добре е да споделите със стоматолога, ако сте на конвулекс или депакин, поради валпроевата киселина, тя разрежда кръвта и поради това е противопоказен Аспиринът и медикаменти с тази основа.
А за сайта, това е писано от хора нямащи представа за епилепсията, търсещи си последователи на техните унищожаващи човешката душа учения  Cry

Определено ще кажа, че пием Депакин, но вече се притеснявам от некадърни лекари, които не са се сблъсквали с по-различни от стандартните случай и да не би да ме успокой,че вс е ОК, а това убеждение да се дължи на некомпетентност.

# 118
Лично на мен написаното в сайта ми се стори #Crazy пълна глупост.А относно зъболечението не разбрах точно какво те притеснява р,точно за какви ограничения имаш впредвид?.Зъбите при нас са доста разрушени и е пломба до пломба в устата му.Само че се правят под упойка ,за съжаление лекарствата доста помогат за тяхното рушене.

# 119
Имах в предвид лекарства, които се слагат на зъба преди пломбирането, да не са противопоказни.

Общи условия

Активация на акаунт