Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 098
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,момичета!Имам въпрос...Моя позната има момченце на 10 месеца.Малко преди да направи 3 месеца е диагностицирано със синдром на Уест.В началото е било на 2-3 вида лекарства,но пристъпите да овладяни и сега е само на Конвулекс.От доста време не е правил никакви гърчове.Майката каза,че са и казали,че след няколко години или към пубертета всичко може да изчезне,все едно никога не е било и това да не остави поражения върху детенцето.Възможно ли е това пълно излекуване?Чела съм,че този синдром много често води до изоставане в психомоторното развитие,но при това детенце такова нещо май няма.Малчо е почти на 10 месеца и може много неща-обръща се,изправя се,пълзи,играе си с играчки и ти се смее ужасно чаровно Simple Smile Единствено,още не може да седи дам много добре...Но майка му я е страх да го оставя за по-дълго в седнало положение,че бил дебеличък и да не се изкривял.Но педиатърката им и е направила забележка за това и майката ще се заеме.
Може ли наистина да има пълно излекуване от синдрома на Уест без последствия за умственото развитие на малкия господин?

# 661
Всичко е възможно в медицината. Така, че успех на детенцето

# 662
  • София, Люлин-8
Възможно е разбира се Simple Smile
Някъде бях чела вече не помня къде, че Уест синдрома има 4-5 форми една от които се израства до определена възраст.
Възможно е и да са объркали диагнозата.
Аз лично познавам 2 дечица на които в ранна възраст е поставена диагноза синдром на Уест и с течение на времето се установи че в действителност не е уест, а преходно неврологично заболяване. В момента еднато е прекрасна чаровна госпожица на почти 2 годинки и вече спират Конвулекса (всъщност дори може да са го спрели вече), която по нищо не се отлечава от връстниците си.
Успех желая на детенцето  Heart Eyes

# 663
по тв TlS от четвьртьк в предаването Здравословно хранене представиха кетогенната диета при дете с 20-30 припадька на ден. Припадьците спряха

# 664
по тв TlS от четвьртьк в предаването Здравословно хранене представиха кетогенната диета при дете с 20-30 припадька на ден. Припадьците спряха
.    Tv     TLC, ne TlS                                                                                                                                                                                                                             

# 665
  • гр.Добрич
Здравейте момичета. Искам да ви попитам, водите ли децата си със епилепсия на санаториум и къде точно. В повечето места пише, че е непрепоръчително за болни с епилепсия.

# 666
Аз,също се интересувам.

# 667
За съжаление, тук в Бг, нямаме такъв санаториум, който да приема деца с епилепсия.  Sad

# 668
romanol    Hug

mesalllina, иска ми се да ти се скарам, но в добрият смисъл.
 Първо да те утеша - детето ти не е болно, то е специално! Ако погледнем например в Уикипедия, епилепсията е наричана още Morbus Sacer (от латински: "свещена болест") ще видим, че в миналото е била свещена болест, от която се е смятало, че само Богоизбраните и кралете са  били епилептици. Разбира се, това не звучи логично в наши времена, искам само да те разсея.
В никакъв случай не казвай, че живота ти е свършил. Аз се научих да гледам винаги хубавата страна. Да, знам, че ще кажеш - кое му е хубавото, но мисли винаги, че детето ти е добре, защото започнеш ли да се вкарваш във филми - вредиш съзнателно и подсъзнателно на себе си и на детето. Всеки тук е минал през трудности, за себе си мога да говоря много, но след всички извървяни пътеки аз гледам положително - смятам детето си за здраво, като знам какви много по-болни дечица има, със много по-сериозни заболявания, да не говорим нелечими, човешката мъка е безкрайна и неописуема, сама предполагам знаеш.
 Не бих казала, че съм вярваща, защото винаги съм смятала, че ако има Бог, то Той няма да остави невинни деца да страдат, но пък казват, че Той изпращал трудности на Хора, които иска да награди, защото така ние, обикновените човеци осъзнаваме и оценяваме Живота.
Малко философски подхождам, но понеже и аз съм била като теб, и аз съм мислела какво ли не, но с помощта на приятели най-вече, помогнали ми много с думи, със съвети, мисля че поне в това отношение съм стабилна вече и не се поддавам на терзания.
Ето, до скоро се притеснявах за физическото и психическото му развитие, но вече виждам напредък в някои неща, но и разбрах,  че докато не повярвам в него и не го възприема като здраво дете, то няма как да станат нещата.
Знам, че така отстрани акъл лесно се дава и човек осъзнава нещо когато то му се случи, когато премине през трудният път на себепознаването и Вярата. Малко или много всеки вярва в нещо.
Извини ме, ако приказките ми ти се струват лекомислени, но ми стана мъчно и дано поне малко си се успокоила.

Само знай - винаги идват и добри дни, всичко в природата е кръговрат.

От 1 месец дъщеря ми (на 4.5 год.) е с диагноза Епилепсия. Чета много в темата и назад в предишните. Откривам отговори на въпросите си. А написаното по-горе ми дава сили. БЛАГОДАРЯ!  Hug

# 669
  • Варна/Белгия
Момичета продавам сироп Заронтин (петинимид)имам доста на цена 10лв.

# 670
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета  Heart Eyes

Ние бяхме малко на моренце  Simple Smile
Беше много хубаво малката много се забавляваше.
Но за съжаление с положителните емоции имаше и малко неприятни.
Виктория започна да прави едни пристъпи много наподобяващи на абсанси. Sad
Вчера бяхме при личната за направление и в четвъртък ще сме на преглед при Калева.
Ето на това клипче може да се види точно какво прави. Както си пляска във водата изведнъж спира, втренчва се в една точка и не реагира по никакъв начин.  Sad

Вчера пак го направи на площадката както си играеше с една друга майка бяхме при нея и просто в един момент спря да се движи, гледаше в една точка без да мига. Викахме я потупвах я по рамото и по ръката без никакъв ефект. Това продължава между 10 и 20 секунди след което си продължава все едно нищо не се е случило.
Момичета, кажете при вас така ли изглеждат абсансните пристъпи, че ми е много притеснено и до четвъртък направо ще изперкам?

# 671
Аз не мога да дам мнение, по принцип и малката прави нещо подобно, но при нея се отхвърлиха да са абсанти, но аз не съм съвсем убедена. Дано да не са.

# 672
  • Варна/Белгия
Момичета вече освен Заронтин сироп продавам и Фризиум 10мг капсули.От заронтина имам доста а от Фризиума имам 6 опаковки.

# 673
Здравейте момичета
Дъщеря ми на 04.07.2013год. за първи път направи епилептичен пристъп, бяхме в болница 4 дни и след направени изследвания ЕЕГ и КТ на глава ни изписаха без никакво лечение. На 09.08.2013 год. бяхме на контролен преглед при др. Божидарова. Направихме контролно ЕЕГ и резултатът беше по лош от първото ЕЕГ, но отново ни оставиха без лечение. Сега на 28.08.2013 год ще ходим при д-р. Христова в токуда за второ мнение. Искам да ви питам дали някой се лекува при тази докторка и дали мога да и имам доверие инфото което намирам за нея е от преди няколко години. Предварително ви благодаря

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 15:17 от lili28

# 674
lili28, последно преди месец, някъде д-р Христова работеше в кабинет в кв. ,, Овча купел" по здравна каса. Ето номера за записване: 02/ 9524297
Д-р Христова е утвърден детски невролог епилептолог.

Общи условия

Активация на акаунт