Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 027
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Писето добре дошла в темата, макар и по лош повод. Според мен тия прилошавания, за които пишеш, също са вид пристъпи, макар и не генерализирани. Нормално е да се започне лечение. Чувала съм от други майки, че лекари са им казвали, че е възможно през пубертета да се израсте болестта, но при всеки е различно и зависи от много фактори. Успех в лечението, сега най-важно е да се спрат гърчовете, а ти не мисли, че лекарството е силно, на нас ни го даваха когато беше на 1 месец.

# 16
Не се притеснявай, дори е задължително да се започне лечение при поставена такава диагноза, ние също след два много леки пристъпа и диагноза, започнахме лечение.

# 17
благодаря ви за бързите отговори! ще следя темата

# 18
  • Варна/Белгия
благодаря ви за бързите отговори! ще следя темата
Кой лекар ви лекува?Аз също съм от Варна и разбрах едно тука няма свестен лекар и директно заминах ме за София.Направете и вие един консулт там.

# 19
д-р Ралчева

# 20

Е, разбира се, че ще е тя, няма друг варненски детски невролог, който в момента да работи със ЗК.
А къде правихте ЕЕГто и кой ви го разчита!

# 21
Записвам се в новата тема и влизам да се похваля, че метаболитните ни изследвания излязоха.
Органични, аминоацидурии и митохондриално ДНК са в норма, но в лабораторията са замърсили пробата за аминокиселини и във вторник пак ще даваме кръв за повторно изследване.
Иначе след започването на Трилептала 10 дни бяхме без пристъпи и на 11 ден направи пристъп. Тъкмо си мислех, че всичко се нареди и пак сме на първоначална позиция.

# 22
Здравейте, момичета!
Казвам се Цветослава и съм на 24г. Редовно се допитвам за някой неща в БГ МАМА форума и чета доста, но днес ми се наложи да се регистрирам и да пиша.
Преди да отида на работа днес ми се наложи да потърся нещо в един шкаф, за който трябваше да клекна, за да намеря това което ми трябва. Естествено ми причерня, но това е нещо нормално, когато човек стане рязко... Легнах за 10-на мин. , след това продължих да си се оправям още двайсетина мин. И реших, че бележката, която търся е в гардероба, който е перпендикулярен на огледалото ми в коридора. Спомням си, че отворих вратата му ... и оттам нищо друго. Другото нещо, което си спомням ( но бях в съзнание ) е, че видях в огледалото как бях се хванала отгоре за вратата и я движех напред-назад, но не знаех защо. Тялото ми се движеше по същия начин. Усещах напрежение в мусколите, особенно на ръката. А когато осъзнавах какво правя се изплаших зверски. Имам чувството, че съм изгубила съзнание за кратко, но това с резките движения след като прогледнах, не мога да си го обясня! Беше много старанно, не ми се е случвало никога досега. Явно когато ми е станало зле ( въпреки че аз не си спомням такова нещо ) съм се хванала за вратичката на гардероба... или не знам нямам идея! 10 - ина мин след това си измерих кръвното, което беше 130 / 80, което според мен е нормално. Отидох до спешното в Исул, доктора ми направи кръвни - всичко е ок, направи ми ЕКГ - и там всичко е ок ... пусна ме и ми каза, че е вследствие от преумора. А това хич не ми се вярва, не ми е за първи път да се преуморявам, но ми е за първи път да припадам. 
Какво искам да ви помоля, дайте някои имена на немеркантилен доктор ( аз че ще му дам пари , ще му дам ... ), който си разбира от работата и му пука , че пред него стоят все още живи същества.
П.С. Ако имате някакво мнение дали това е епилепсия, моля Ви пишете.
Благодаря за отделеното време, както и за помощта!

# 23
  • Варна
4708 такива пристъпи може да настъпят не само в следствие на епилепсия. Ами както са ти казали може да се дължи на преуморяване или нервна почна, вълнение, притеснение и така нататък. Ако ставаше въпрос за епилепсия мисля че доста по рано е щяло да се отключи някаква симптоматика. Според мен трябва да си направиш кръвни изследвания, но не кръвна картина ами биохимия с включени магнезии, калции и други такива важни неща за организма. По някога от ниски нива на магнезии може също да се получи такъв тип прилошаване и пристъп. Може да се консултираш и с невролог. Но мисля че в случая не става въпрос за епилепсия!

# 24
Сияна   bouquet

Запис.

# 25
4708, или Цвети, добре те е посъветвала Сияна, пусни, тези изследвания и ако все още имаш питания, ще ти дам координати на невролози занимаващи се с епилепсия.

# 26
  • Ямбол
Сиянка, и аз ти благодаря за новата темичка!  bouquet
Дано само хубави неща споделяме тук  Praynig Praynig Praynig

# 27
Благодаря ви момичета! Значи пускам си пълно  изслядване на кръв, биохимия!

# 28
здравейте момичета,отдавна не съм писала,но за съжаление ние с малкия от 10 дни сме в болнциа с бронхиолит и забелязах,че понякога много се стряска на сън и се притеснявам да няма синдром на уест,та искам да ви питам при този синдром винаги ли има хипсаритмия в ЕЕГ или то може да е чисто

# 29
здравейте  Grinning досега не съм писала в тази тема, но ми се иска да дам надежда на всички с моя случай  Mr. Green

на 27г. съм, 10г се борих с епилепсия, макар и редки припадъци 1 път в годината, пиех лекарства и чак след като ги спрях по собствено желание, тогава се излекувах....просто обясних на лекаря, че 3 години нямам проблеми, направиха ми ЕЕГ, беше ОК и ми ги спряха...е вече 3 години живея без лекарства и припадъци, имам бебе на 3 месеца, родих нормално с епидурална, и никога не съм си и мислила за секцио  Heart Eyes

според мен лекарствата подтискат проблема, но не лекуват...поне при мен беше така...последно бях с трилептал  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт