Търсим най-стария работещ уред AEG!

• 65 244
  • 271
  •   1
Отговори
# 165
Тази Lavamat 400 F е собственост на Илиян Маринов и е закупена на 20.11.1977 от КОРЕКОМ София.

# 166
Здравейте.

Това е пералнята AEG Lavamat 400 F, която ползваме от трийсет и няколко години и досега работи нормално.

Поздрави,
Милена Димитрова

# 167
Здравейте,
Дядо ми Павел Божерянов тридесетте и четиридесетте години на миналия век е бил финансов директор на представителството на AEG в България и работейки в тази компания е закупувал различни електроуреди на марката. В къщи имахме и понастоящем имаме различни уреди на марката AEG, но аз в конкретния случай искам да Ви представя сешоар AEG PLNr247353, 150V, 530 W, производство 1938 година, закупен като подарък за най-любимата му жена - баба ми Лидия Божерянова. Сешоарът е работещ и до момента моята майка Виолета Божерянова го използва по предназначение. Адаптерът, който е може би е връстник на сешоара използваме всяка Коледа за свързване на свещичките (лампичките) марка Osram (произведени по същото време) за украсяване на елхата. Прикачени изпращам снимки на уреда.

Поздрави и честити 125 години,

Михаил Божерянов

# 168
Здравейте,
пиша Ви за участие в конкурса за най-стар работещ уред AEG. Представям Ви нашатa пералня AEG Lavamat 400 f с номера. Пералнята е закупена на 8 ноември 1982 г.

# 169
Здравейте! Бих искал да се запиша във Вашия конкурс. Изпращам Ви снимка на пералнията си, която вече 34 год. работи без нито едно оплакване. И все още пере нашите дрехи чудесно, и все още има живот в нея. Модел: AEG Lavamat carat 852.

# 170
Здравейте,
Бих искала да ви представя най-стария работещ електроуред в България Simple Smile
Това е една конвекторна печка, която е толкова стара, че си няма сериен номер или година на производство.
Винаги ми е ставало смешно, когато някое дете посочи някой стар електроуред и попита: "Какво е това?" и се оказва, че това е например грамофон или магнетофон или видео... уреди, които преди време са били изключително модерни и актуални, а днес почти никой не използва и малко деца познават.
Наскоро придружих баща си до тавана ни - място, което винаги ми е било изключително интересно, но на което никога не съм се осмелявала да се кача сама. Там, като на всеки таван, имаше складирани всякакви предмети - детска количка за кукли; ръждясало колело; стари тапети прибрани там, защото "все някога ще се наложи да ги използваме", както и куп други изключително "прашлясали" чудесии. Там беше и тази печка и аз зададох същия този смешен въпрос на своя баща - "Тате, а това какво е?!". След като ми обясни, че това е "пра-бабата" на сегашните "духалки" и модерни конвекторни печки, той ми разказа и как сме се сдобили с нея. Оказа се, че когато сме купили къщата си преди повече от 10 години, дядото, който е бил предишния й собственик и който тогава е бил на около 70 годни, ни я е подарил. Тъй като е нямал камина или стара печка на дърва, дядото се е отоплявал с този уред. Баща ми твърдеше, че уредът все още работи, но аз бях на противоположното мнение, за това решихме да се хванем на бас. Който загубеше трябваше да прави палачинки за другия, всяка събота и неделя в продължение на един месец. Естествено, баща ми спечели баса, а аз станах професионалист по палачинките Simple Smile Докато се чудех как толкова бързо загрява тази толкова стара печка, баща ми ми показа как действат четирите реотана, които се регулират от две копчета от двете страни на печката. Обясни ми, че могат да работят и четирите едновременно или само горните два, или само долните два. И ми разясни за малките дупчици отгоре и отдолу на печката, през които да влиза студения и да излиза топлия въздух. Последните му думи бяха, че ако не успеем да се сгреем с вино при следващия си снежен купон, то печката ще ни влезе в изключителна употреба Simple Smile
За съжаление никъде не успяхме да намерим сериен номер или година на производство на уреда. Разбрахме само, че моделът е FURNICULUS и, че се е произвждал през 40-те години на 20ти век.

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 14:15 от hrischo

# 171
Здравейте,
Бих искала да ви представя най-стария работещ електроуред в България Simple Smile
Това е една конвекторна печка, която е толкова стара, че си няма сериен номер или година на производство.
Винаги ми е ставало смешно, когато някое дете посочи някой стар електроуред и попита: "Какво е това?" и се оказва, че това е например грамофон или магнетофон или видео... уреди, които преди време са били изключително модерни и актуални, а днес почти никой не използва и малко деца познават.
Наскоро придружих баща си до тавана ни - място, което винаги ми е било изключително интересно, но на което никога не съм се осмелявала да се кача сама. Там, като на всеки таван, имаше складирани всякакви предмети - детска количка за кукли; ръждясало колело; стари тапети прибрани там, защото "все някога ще се наложи да ги използваме", както и куп други изключително "прашлясали" чудесии. Там беше и тази печка и аз зададох същия този смешен въпрос на своя баща - "Тате, а това какво е?!". След като ми обясни, че това е "пра-бабата" на сегашните "духалки" и модерни конвекторни печки, той ми разказа и как сме се сдобили с нея. Оказа се, че когато сме купили къщата си преди повече от 10 години, дядото, който е бил предишния й собственик и който тогава е бил на около 70 годни, ни я е подарил. Тъй като е нямал камина или стара печка на дърва, дядото се е отоплявал с този уред. Баща ми твърдеше, че уредът все още работи, но аз бях на противоположното мнение, за това решихме да се хванем на бас. Който загубеше трябваше да прави палачинки за другия, всяка събота и неделя в продължение на един месец. Естествено, баща ми спечели баса, а аз станах професионалист по палачинките Simple Smile Докато се чудех как толкова бързо загрява тази толкова стара печка, баща ми ми показа как действат четирите реотана, които се регулират от две копчета от двете страни на печката. Обясни ми, че могат да работят и четирите едновременно или само горните два, или само долните два. И ми разясни за малките дупчици отгоре и отдолу на печката, през които да влиза студения и да излиза топлия въздух. Последните му думи бяха, че ако не успеем да се сгреем с вино при следващия си снежен купон, то печката ще ни влезе в изключителна употреба Simple Smile
За съжаление никъде не успяхме да намерим сериен номер или година на производство на уреда. Разбрахме само, че моделът е FURNICULUS и, че се е произвждал през 40-те години на 20ти век.

Здравейте!
Великолепен уред! Поздравления за находката!
Моля ви да огледате още веднъж уреда за какъвто и да било номер по неговия корпус. Невъзможно е да няма такъв! Навярно от части ръжата го е прикрила.
Този номер ни е необходим, за да можем да проследим уреда и до докажем неговата автентичност. И тъй като очевидно е едни от финалистите, наистина е важно да разполагаме с неговия сериен номер.

Поздрави!

# 172
Историята на едно семейство през историята
                         на един хладилник

Някога някъде в края на 60-те, началото на 70-те, се запознали двама млади – Ангел и Александра, млади, амбициозни, животът е пред тях. Живеели на общежитие, даже ведомствено, тя на горния, той на долния етаж. Решили да заживеят заедно и се събрали. Работили много и се обичали. Така се появило детето – т.е. Аз. Тук се получи така, че мога да разсажа цялата история на семейството си през историята на този хладилник AEG. Младият баща пренесъл от ергенската си стая наследствения хладилник Мраз, заради мен – бебето. Само че по-голямата му сестра казала „не – където мама, там е и хладилника”. И така той се отказва от него. Дали?! След време семейство Влайчеви са в панелка в кв. Дружба и си имат всякакви там неща, покъщнина, също и Мраз. Дали обаче тази схема е удовлетворяваща, вдъхновяваща, такава е тя за повечето български семейства от онова време. Не и за моя баща. Какъв е полезният ход в началото на 80-те, все още строим и очакваме „Светлото бъдеще”. Вече не Комунизъм, а Социализъм. Не че някой днес, а и тогава знае каква е разликата. Така че, без протекции, единственото, което може да направи в тази ситуация – заминава на гурбет. Аз съм вече в първи клас, баща ми е в чужбина. В 1984, при завръщането му, първото което придобива семейството е какво? Хладилвик – вече  AEG

Eдинственият начин – Кореком. Такава е свободата тогава – свободен избор, само че той минава през Кореком.. Така за нас AEG  беше не просто ALLGEMEINE ELEKTRISITATS GEZELLSCHAFT, символ на немското качество, а парченце СВОБОДА

Днес в 2013-та, живеем в демокрация, много неща са се променили, но нашия 28-годишен AEG, работи и пази жив спомена за баща ми.

Красимира Влайчева

# 173
Пералня “AEG” , закупена на 03.12.1986 год. от магазин на Кореком в гр. Ловеч
Модел – Lavamat 402 F

Милка Милева

# 174
Илия Трендафилов от Петрич ни изпраща втори уред. Този път печка AEG.

# 175
Здравейте,
Това е нашата пералня AEG, която работи безотказно близо 25 години. Купена е през април, 1988 г. от Кореком и е модел AEG LAVAMAT 509 N.
Тя е прекрасна и сърце не ни дава да я сменим. В нея си перат дрехите три поколения народ и досега няма оплаквания. Никога не ни се е налагал ремонт или смяна на някаква част. Железна е! Благодарим AEG!

Поздрави,
Ана Сенкова

# 176
ЗДРАВЕЙТЕ!

Казвам се Тонка Шенкова и съм на 63 години.
Ползвам пералня AEG от 1980 година, която все още работи без никакъв ремонт до сега.
Поздрави от Кърджали!

# 177
Получихме цяла колекция домакински електроуреди AEG, която случи ввярно на семейство Димитрови повече от 30 години! Поздравления!

Здравейте!
   Казвам се Стефка Димитрова от Кюстендил и ползвам пералня LAVAMAT 400F, която е закупена от родителите ми  на 08,08,1980 година от ВТП “Кореком - София” .
   А те, Виолетка и Димитър Зареви са почитатели на мартата АЕГ и ползват в ежедневието си следните уреди:
1.   Пералня AEG LAVAMAT F - закупена на 17,09,7976г  от Безмитен валутенн магазин при ГКПП  Дунав мост -  гр. Русе
2.   Хладилник AEG- закупена на 01,10,7976г  от Безмитен валутенн магазин при ГКПП  Дунав мост -  гр. Русе
3.   Прахоскмукачка АEG VAMPYR 4004 DELUXE - ВТП “Кореком - София” – 13.05.1978 г.
4.   Кафе машина AEG, модел KF 1500, закупена от Германия 1976 година.
5.   Маша за коса AEG, мод. DF 616  635 000, закупена  80-те години.
6.   Миксер AEG, той е сравнително нов, но не можеше да не го споменем все пак.

С поздрав: Димитрова

# 178
Уважаеми дами и господа !
          Истинско удоволствие е за мен да  предложа на вниманието Ви два домакински уреда произведени от реномираната и вдъхваща респект  фирма  АЕГ . Макар, че предложените от мен навярно няма да са сред най-старите, след запознаването ми с побликуваните предложения засега, държа да ви уведомя за наличието им. Според мен не е най-важното да са най-старите, а това, че все още работят безупречно и отговарят на изискванията към тях. Това е и една добра възможност да ме причислите към многобройните почитатели на продуктите на АЕГ. Продукти с достигната максимално висока степен на удовлетвореност на клиентите, предизвикващи искренна благодарност към създателите и производителите им. Дано не звучат шаблонно да сега изказаните думи, но имам преки наблюдения към организацията на производството и безкомпромисната система на контрол в едно от производствените им звена на електротехническото им апаратостроене. Става дума за производството на токограничаващия  автоматичен прекъсвач - техен тип - Мbs 16/32 в Ной Мюнстер. Там  добих тези впечатления, като специалист от екипа усвояващ закупения лиценз от Електроапаратурен завод гр. Пловдив около 1975 г.

Поздрави за служителите на АЕГ и благодарности за добрата инициатива.
                                                                                         Богомил Радев

Единият от уредите, с които кандидатства г-н Радев - сокоизтисквачка, не покрива изискванията за година на производство, които са зададени в конкурса.
Предлагаме на вашето внимание единствено хладилник AEG Snato 15.

# 179
Здравейте!
Във връзка с конкурса изпращам на вниманието Ви снимки на своите два електроуреда -"ветерани" с любимата марка AEG. Ветерани, защото са закупени през далечната 1973 г. Единият е автоматична пералня AEG, модел LАVALUX FE, a другият е домакинска печка AEG, модел DELUXE.
Както ще видите от снимките, освен че са с много добър външен вид, са напълно в изправност и към момента. Мога да демонстрирам при необходимост.

Това са 40 години експлоатация и безотказна работа! Каква по-добра реклама за марката!
С уважение,

Елена Ангелова, гр. София

Общи условия

Активация на акаунт