Търсим най-стария работещ уред AEG!

• 65 277
  • 271
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
Във връзка с конкурса за най-стар работещ уред по повод 125 годишнината на AEG ви изпращам снимки на моята перална машина модел Lavamat 400 F, закупена 1979 г. от Кореком.

Пералната машина получих в завещание от баба ми. Тя казваше, че с пералнята сме връстници, защото я е купила в годината, в която съм роден. Работи безотказно повече от 33 години.

Поздрави,
Христо Христов
София

# 256
Тази пералня е Lavamat Bella SL, красива, също като името което носи!
Собственост е на Куман Златански от гр. Пловдив.

# 257
Изпращам снимка на пералня AEG C 0461 mod. Lavamat F, произведена е в Италия. Точната година на производство не ми е известна, но баба ми и дядо ми твърдят, че може би уредът надхвърля 40 години. Пералнята работи!

# 258
Уважаеми дами и господа, аз съм на 69 г. и притежавам работеща автоматична пералня AEG, която ми е сватбен подарък, който ми направи моят тъст през есента на 1972 г.
Пералнята е AEG - LAVALUX FE, която двамата с него закупихме от CORECOM до х-л Рила в София в края на август 1972 г.

С уважение
Н. Бойчев

# 259
Пералнята е закупена през 1984г. от Кореком гр.Бургас. Тогава с моя съпруг създадохме семейство. Родиха се две деца, които са отгледани само с нейна помощ. Дълги години работи перфектно и безаварийно! Поради износване на покритието ( корозия от влажност в кухнята) в момента се ползва на вилата.
Надяваме се с подобен уред да отгледаме и внуците си!
Мариана и Иван Иванови

# 260
Публикуваме няколко заявки за участие, които сме получили на нашия мейл в последния момент, но в рамките на крайният срок.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 11:45 от AEG Bulgaria

# 261
# 262
# 263
Честно казано, не си заменям старата пералня (на вашата марка) за нова такава. Все ми се струва, че тя ще изкара повече от подарената нова  Wink  А такава имаме (на друга марка), за всеки случай стои в коридора, завита, с изтекла вече гаранция - стои си от 7-8г.
Иначе поздравления за темата, идеята е добра, а аз определно съм фен на марката  bouquet

# 264
Честно казано, не си заменям старата пералня (на вашата марка) за нова такава. Все ми се струва, че тя ще изкара повече от подарената нова  Wink  А такава имаме (на друга марка), за всеки случай стои в коридора, завита, с изтекла вече гаранция - стои си от 7-8г.
Иначе поздравления за темата, идеята е добра, а аз определно съм фен на марката  bouquet

Привет, Женя,
Благодарим ви за поздравленията!
В никакъв случай няма да отнемем стария електроуред на победителя. Никъде в регламента не става дума за замяна "стар за нов уред".

Поздрави!

# 265
Здравейте,
свекърва ми е голяма почитателка на Вашата марка.
Ето няколко уреда, купувани 70те години.
Всички работят, само пералнята е ремонтирана.
Пералня

Печка

Грил

Ютия

И кутията и

Прахосмукачка (работи перфектно, махнат е маркуча, защото не се събира в дрешника)

Simple Smile

# 266
Здравейте, кога можем да очакваме обявяването на победителят? Публикувала съм конкурса ви в сайта си http://vsichkiigri.bg//igra/trsim-naj-stariia-rabotesht-ured-aeg/17388 и постоянно ме питат, а аз нямам информация.

Благодаря предварително.

# 267
Още веднъж благодарим ви за участието в конкурса!

Получихме много писма и безценни история за общо 270 уреда на AEG, кой от кой по-интересен Simple Smile
Искрено се радваме, че тези ветерани са станали неразделна част от ежедневието на толкова много българи и ви благодарим за доверието и милите думи.

Дори след крайния срок, писмата и историите продължаваха да пристигат на нашия имейл и да си признаем, не искахме да спират, но регламентът си е регламент.

От всички участници селектирахме 15 финалисти - собственици на електроуреди, произведени по предварителни данни в периода 1930-1940 година. Серийните номера на тези уреди и техни снимки изпратихме в централата на AEG, за да бъде удостоверена тяхната точна година на производство. Това са изключително стари уреди и ще е необходимо известно време, за да бъде сверена с архивите на AEG.  Затова, молим за вашето търпение.

Веднъж получили тези данни, следва да посетим собствениците на първия в нашия списък с най-стари уреди, за да проверим дали той функционира изправно.

Надяваме се скоро да обявим името на победителя!

До скоро!

# 268
Здравейте!

С гордост обявяваме най-стария уред AEG в конкурса!
Победител в състезанието е кухненското котлонче на пловдивското семейство Славови, излязло от завода на AEG през далечната 1928 година.

Произходът и годината на производство на уреда са потвърдени от централата на AEG в Германия. Осемдесет и пет годишният уред е с диаметър 15 сантиметра и мощност от 650 W. Той функционира напълно изрядно и до ден днешен служи на 20 годишната студентка по Философия Ирина Славова за приготвяне на сутрешното кафе или чай. Котлонът е бил на нейната пра-баба, но никой не знае как точно семейството се е сдобило с него. Преди година, бащата на Ирина случайно открива уреда в таванското помещение на неговата майка. Почиства го и открива гравирани символичните 3 букви на немската марка. Въпреки мнението на своята съпруга, той е твърдо решен да не захвърля на боклука старинното семейно котлонче. Любопитството го кара да потърси в интернет годината на производство на уреда, и така съвсем случайно, за късмет, попада на конкурса на AEG „Най-старият работещ уред“. Ирина ползва котлончето в своята софийска квартира и обещава да го пази за идните поколения. Като победители в конкурса, семейство Славови избраха чисто нов хладилник AEG.

Само за месец, състезанието събра снимки и истории на 270 функциониращи уреди, повечето от които служили вярно на българските домакинства най-малко 30 години. Голяма част от тях са култовите модели перални машини Lavamat 402 и хладилници Santo, закупени от Кореком през 80-те.

Ветераните, които се наредиха в челните 10 позиции са:

1. Котлонче Е  35365, № 4012, произведено 1928 година

2. Ютия модел 20210, № 50 FL от 1930 година

3. Калорифер Fabrikat FURNICULUS, № 245120 от 1932 година

4. Електромер AEG F-17 A0eJ6e, № 10757846 от 1933 година

5. Печка AEG, модел 243315 3N, № 315093 от 1934 година

6. Вентилатор AEG OVE3 150V, №1793653 от 1936 година

7. Сешоар AEG, № 247353 от   1938 година

8. Вентилатор AEG NOVU 3, № 113071/s539 от 1939 година

9. Радио AEG Super Radio, № 4311a - GW от 1941 година

10. Сешоар модел 247342 от 1942 година

Тези уреди на AEG са служили вярно на 4 поколения домакинства и освен сантиментална, всички те имат висока колекционерска стойност. Уредите носят духа на една революционна за продуктовия дизайн епоха. Те са пример за функционалния немски индустриален дизайн, с класически и изчистени форми. Уредите от миналото носят почерка на легендарния Петер Беренс – бащата на индустриалния дизайн и един от създателите на BAUHAUS.

AEG България благодари на всички участници за милите писма! Те ще останат безценен спомен за компанията.

# 269
Здравейте!
Имам нужда от помощ. Някой който използва все още AEG Lavamat 402F би ли ми пратил инструкциите за изпол0зване, някакво ръководство.
Натъкнах се на темата за най-стария работещ уред и си помислих че би могло някой да ми припомни как точно се работеше с тази пералня.
Благодаря предварително!!!

Общи условия

Активация на акаунт