Търсим най-стария работещ уред AEG!

• 65 206
  • 271
  •   1
Отговори
# 240
Поздравявам Ви за прекрасната инициатива. Притежатели сме на работещи пералня и хладилник AEG.
Уредите са закупени около 1975 г.
Изпращам Ви снимки и Ви уверявам, че през всичките тези години, не съм срещала трудности с използването им.
Досега никога не ме е посещавал техник и никога не ми се е налагало да търся помощ от сервиза.
Знаете добре, че пералнята се използва много често и ако трябва да пресметна колко пъти съм я ползвала, това са около 6840 пъти - минимум.

Цветана Гигова, София

# 241
AEG Gefrierschrank ARCTIS 142, година на закупуване: 1978
AEG Kuehlschrank SANTO 182; година на закупуване: 1978
AEG Geschirrspueler FAVORIT 144; година на закупуване: 1978
AEG HEISSLUFTHERD REGENT; година на закупуване 1978

Александър Междоуретчки

# 242
Здравейте,
едва вчера случайно попаднах на конкурса и реших да кандидатствам в него. Надявам се, че не съм закъсняла.
В къщи имаме една пералня, която моите родители закупиха през 1983 година от тогавашните Корекоми. Спомням си този момент въпреки, че тогава бях на 10 години. Тази пералня работи безпроблемно вече 30 години и до днес. Нямам спомени да се е чупила или да и е правен някакъв ремонт, но все пак по-това време съм била дете и не съм обръщала внимание на тези неща. Не мога да попитам баща си, защото той вече не е между живите, а майка ми не си спомня. Тази пералня в момента я ползвам аз и мога да кажа, че това е един невероятен уред.
Модел AEG LAVAMAT 400 F
С поздрави: Анелия Иванова

# 243
Здравейте,

честита  125- та  годишнина на AEG.

Пиша Ви за да присъединя към участниците в конкурса и моите родители,
Кина и Иван Иванови от гр. Павликени.Те са собственици на грил AEG - модел 613 120 000  и фабричен номер 2823.Грилът е закупен от Кореком на 25август 1976 година и фактура от покупката №10703.Той е подарък на семейството от наши роднини живеещи в Австралия. Грилът в началото стана атракцията на нашият дом, защото както сигурно се досещате в онези години,         когато пиле  на грил можеше да се намери само в ресторантите,а в нас можехме да си похапваме когато си поискаме. Заповядайте да споделите удоволствието с нас.

Изпращам снимки на грила.Видяхме,че има и по стари уреди от нашия, но това не пречи да се присъединим към почитателите на AEG. Да пожелаем на фирмата още дълги години да радва домакините с практичните си уреди.

Поздрави семейство Иванови

# 244
Искам да ви покажа моят хладилни AEG който е зкупен от кореком през 1977 или 1979 незная точно тъй като е закупен от вуйчото на майка ми. Хладилникът се ползва и до днес до колкото знам не са му правени ремонти. Само съм го боядисъл в оранжево за да се впише в интериора на кухнята ми.

# 245
Здравейте,
Бих искала да ви представя най-стария работещ електроуред в България Simple Smile
Това е една конвекторна печка, която е толкова стара, че си няма сериен номер или година на производство.
Винаги ми е ставало смешно, когато някое дете посочи някой стар електроуред и попита: "Какво е това?" и се оказва, че това е например грамофон или магнетофон или видео... уреди, които преди време са били изключително модерни и актуални, а днес почти никой не използва и малко деца познават.
Наскоро придружих баща си до тавана ни - място, което винаги ми е било изключително интересно, но на което никога не съм се осмелявала да се кача сама. Там, като на всеки таван, имаше складирани всякакви предмети - детска количка за кукли; ръждясало колело; стари тапети прибрани там, защото "все някога ще се наложи да ги използваме", както и куп други изключително "прашлясали" чудесии. Там беше и тази печка и аз зададох същия този смешен въпрос на своя баща - "Тате, а това какво е?!". След като ми обясни, че това е "пра-бабата" на сегашните "духалки" и модерни конвекторни печки, той ми разказа и как сме се сдобили с нея. Оказа се, че когато сме купили къщата си преди повече от 10 години, дядото, който е бил предишния й собственик и който тогава е бил на около 70 годни, ни я е подарил. Тъй като е нямал камина или стара печка на дърва, дядото се е отоплявал с този уред. Баща ми твърдеше, че уредът все още работи, но аз бях на противоположното мнение, за това решихме да се хванем на бас. Който загубеше трябваше да прави палачинки за другия, всяка събота и неделя в продължение на един месец. Естествено, баща ми спечели баса, а аз станах професионалист по палачинките Simple Smile Докато се чудех как толкова бързо загрява тази толкова стара печка, баща ми ми показа как действат четирите реотана, които се регулират от две копчета от двете страни на печката. Обясни ми, че могат да работят и четирите едновременно или само горните два, или само долните два. И ми разясни за малките дупчици отгоре и отдолу на печката, през които да влиза студения и да излиза топлия въздух. Последните му думи бяха, че ако не успеем да се сгреем с вино при следващия си снежен купон, то печката ще ни влезе в изключителна употреба Simple Smile
За съжаление никъде не успяхме да намерим сериен номер или година на производство на уреда. Разбрахме само, че моделът е FURNICULUS и, че се е произвждал през 40-те години на 20ти век.

Здравейте!
Великолепен уред! Поздравления за находката!
Моля ви да огледате още веднъж уреда за какъвто и да било номер по неговия корпус. Невъзможно е да няма такъв! Навярно от части ръжата го е прикрила.
Този номер ни е необходим, за да можем да проследим уреда и до докажем неговата автентичност. И тъй като очевидно е едни от финалистите, наистина е важно да разполагаме с неговия сериен номер.

Поздрави!

С много усилия го намерихме:
L. Nr. 245120
140/165V
2000W

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 20:41 от hrischo

# 246
С радост виждаме, че тази печка AEG е в перфектна форма и все още е използвана от домакинството на Иван Маринкьов от София.
Поздравления за грижите, които това семейство полага за този наистина великолепен уред!

Здравейте,
Изпращам ви снимки на готварска печка AEG, закупена преди 1940 година от моите баба и дядо /по спомените на леля ми печката е купена през 1934 г.
Предполагам, че точната дата на производство може да се установи от фабричния номер.

Поздрави
Иван Маринкьов

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 12:25 от AEG Bulgaria

# 247
Честит юбилей,AEG!   

Наистина Годишнината 125 е достойна за уважение!

Две са причините,които ме накараха да Ви пиша.   
1. Това,че ние притежаваме хладилник AEG,който още работи (макар че, признавам си,ТОЙ изпълнява вярно своята "служба" незабелязанo)     
2. Около празниците уредите в нашия дом (печка и миялна на фирма от новите, завладели пазара) ни създадоха доста неудобства, заради дефекти, които показаха само след 10 години работа с тях.

Истината е,че човек се съблазнява от изобилието на пазара, но Вашата публикация и случките в къщи ни напомниха за това, че трябва да ценим и да бъдем верни на една фирма, която е доказала достойнствата на продуктите си в годините.

А нашата история е за един хладилник AEG,който закупиха моите родители в далечната 1970 от тогавашния КОРЕКОМ. Всичко стана благодарение на това,че баща ми беше на работа в Либия по това време и имаше "правото" да пазарува с долари. Семейството ни действително се гордееше с този грамаден за времето си хладилник. ТОЙ вярно ни служи през годините, в които и аз създадох семейство. Както се случва в живота ,"новото" измества "остарялото" и "овехтялото"- купихме нов хладилник. Но,ние не се разделихме с нашия  "верен" AEG, а както в анимационните филми ТОЙ продължи да "живее" в офиса на съпруга ми. Сега работи с достойнство в склада на фирмата, като верен стар "служител".

Не зная дали нашия хладилник е точно Вашия герой, но Ви благодаря,че ни напомнихте за него-ДОСТОЙНИЯТ И ВЕРЕН AEG. Това напомняне за него със сигурност ще ни повлияе за избор на следващ уред за вкъщи!       

Катерина Борова     

# 248
Здравейте,
пиша Ви относно конкурса за най-стар работещ уред АЕГ.
През 1978г. моят дядо купи автоматична пералня машина АЕГ, която за онези времена се превърна в атракция за всички роднини и познати. През годините тази пералня добре си попътува, тъй като се местехме доста, и въпреки всичко си работи. Най-смешното е, че пералнята е с 1 година по-стара от брат ми, но се справя по-добре от него с доста неща. Сега тя е при него, дет се вика наследство от дядо му.
А, имаме и документ за покупката,който може да сложа някой ден в рамка над пералнята:)

Милена Игнатова

# 249
Здравеите,нашето семейство разполага с такъв електроуред.Става въпрос за хладилни напално автентичен запазен и работещ. Закупен е от бащами от корекома на софийската аерогара през далечната 1986г. За сега ви прикачам само снимки и продалжавам да тарся документите.

Спас Стамболийски

# 250
Уважаеми дами и господа от AEG/Electrolux-България, Поздравявам Ви за Вашето решение да организирате този конкурс и с особена радост участвувам в него. С Вашата фирма имам емоционална връзка, тъй като по времето когато бях студент (1972-1977г.) и когато баща ми купи уредите, за които пиша, AEG беше най-авторитетния производител на домакинска техника в Европа. За съжаление българските граждани имаха достъп до тази техника само чрез "Кореком".
Притежавам два електрически уреда с марката AEG:
1.Готварска електрическа печка AEG, модел "De Luxe" с четири котлона (два - бързонагряващи) и фурна с грил и електромеханичен програматор с часовник за фурната и два от котлоните. Печката е купена през 1973г. от "Кореком" и работи до днес безупречно при ежедневна експлоатация. Сменени са два котлона, два ел. ключа и реле-регулаторът за температурата на фурната - всички с оригинални резервни части; 2.Автоматична перална машина AEG Lavamat 400F. Пералната е купена от "Кореком" през 1977г. и от тогава до сега работи безупречно без никакви оплаквания и ремонти. Ползува се редовно 5/6 пъти седмично.
Изпращам Ви снимки на двата уреда.

С уважение,
Людмил Спиров

# 251
Здравейте!

Изпращам ви в последния момент снимки от нашата печка AEG, тъй като не бях в България.
Печката е купена преди или около моето раждане, т.е. тя е на повече от 50 години и все още ни служи много добре. По принцип сме почитатели на тази марка и вкъщи има доста уреди от нея, но тази печка е истински ветеран. В момента я употребяваме на вилата и двата й котлона и фурната работят безотказно.
Имаше куриозен случай с тази печка. При едно от нашествията на крадците през късна есен, печката е мъкната до средата на вилното място и след това изоставена.  Снегът я покрил и съседите мислели, че е заспала мечка. Вилата ни е в подножието на Стара планина - гр. Златица. Напролет, когато ни съобщиха за обира, отидохме, върнахме печката на мястото й и тя не показа никакъв дефект, въпреки дъждовете и снеговете . Това е нашата история.

Аз съм Иво Панов, роден съм на 05.10.1958 г. Доцент съм по персийска литература и култура в СУ "Св. Климент Охридски". Член съм на три творчески съюза - Съюза на българските писатели, Съза на преводачите в Бълтария и на Съюза на българските журналисти.

Ще се радвам, ако нашият уред е от най-старите в България от тази марка.
С пожелания за успешна 2013 година.

Иво Панов

# 252

Здравейте!
Казвам се Диана Милованска. Изпращам ви снимка на пералнята ми AEG Lavamat 539, произведена 1985 година. Закупен е 1992 година, втора употреба и все още работи.

# 253

Ние сме семейство, което от дълги години употребява различни електроуреди на Вашата фирма.

Майка ми – Нейка Стефанова Радославова, която този месец ще навърши 86 г., притежава два хладилника от марката АЕG. Първият е закупен през 1970 г. от Германия, а вторият (по-голям) в средата на 70-те години на миналия век от Кореком. И двата великолепни домакински електроуреда работят безотказно до днес, като първият не е спирал да функционира нито за един ден. Той дори не е бил на сервиз. Вторият също работи и днес.

Поради факта, че късно разбрахме, че се изискват снимки, не мога да Ви предоставя до 10 януари, защото зимно време майка ми живее при нас в София, я най-рано на 13 януари. Сами разбирате, сложността на ситуацията, която е свързана с пътуване до Русе.

Като нейна дъщеря, която вече познаваше качествата на Вашата фирма и аз притежавам хладилник на АЕG, но той е закупен през 1984 г. Днес реших да участвам с моя хладилник, независимо че е 14 години по-късно закупен от първия  електроуред АЕG на майка ми. По тази причина Ви пише нейната голяма дъщеря Антоанета Ив. Радославова-Дойчева. Прилагам три снимки.

С уважение
А. Радославова-Дойчева

# 254
Получихме снимка на един наистина интересен уред.
Тази прахосмукачка носи името Progress 7 на своя корпус и табелка с продуктова информация: TYP P7; № 158 98 23.

Имаме съмнения, че производителят на този уред не е AEG, тъй като прахосмукачките на AEG, произвеждани в този период са известни под името на модел Vampyr.

Ще проверим автентичността на този уред, който според неговия собственик Васил Стефанов, е закупен преди 1940-та година и работи до ден днешен.

Общи условия

Активация на акаунт