Отговори
# 705
 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha И най-вече онуй, за което всички са тръгнали от т. А към т. Б.

Аз правя хартиени снежинки.

Може ли общата снимка да я закарфичим някъде?

# 706
  • Ænima/Albuquerque
Познах се на общата снимка! Първото най-горе.  Mr. Green

# 707
  • София
Аз защо съм на тая обща снимка?
Вчера забраних фотоапаратите!  Crossing Arms

# 708

Скъпи езиковедки, може ли да ме просветите като по-компетентни от мен, доколко този начин на изразяване е правилен и различава ли се смислово примерно "биха били манипулирали...", от " биха манипулирали"? Искам да си сверя часовника. После ще ви черпя набързо по едно по желание, че след малко отлитам.   bouquet

...у нас биха могли да регистрират добросъвестно и представят безпристрастно на широката публика, стига да биха били достатъчно добри специалисти, да биха следвали всички изисквания на високата наука, когато правят въпросниците и извадките си и да не биха били манипулирали резултатите от проучванията си.

# 709
Според мен 'биха били' е грешно в тази фраза, не съзирам смисъл - 'манипулирам' си е преходен глагол, 'съм' е излишен. А като цяло ми звучи куцо този избор на време. Не може ли просто "ако са еди-какво си"? Не знам защо (излъгах, знам защо - по интуиция) си мисля, че и българското условно наклонение е като английското в частта за съгласуване на времената.

# 710
Според мен 'биха били' е грешно в тази фраза, не съзирам смисъл - 'манипулирам' си е преходен глагол, 'съм' е излишен. А като цяло ми звучи куцо този избор на време. Не може ли просто "ако са еди-какво си"? Не знам защо (излъгах, знам защо - по интуиция) си мисля, че и българското условно наклонение е като английското в частта за съгласуване на времената.

Благодаря. И аз така си помислих, но исках да разбера дали няма нещо по-специално.

Ако не се чуем повече, Весели Празници на всички! Аз отлитам през океана в земите на автора на хорибъл хистъри  да празнувам със sloe gin, ale, single malt, пуйка и ham, и много, много настроение.

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 17:50 от sophiemmaspencer

# 711
Подкрепям колегата, че е излишно в контекста + че като цяло някак куцо ми звучи откъса - или "са" или "бяха" в зависимост от това дали е препоръка как тепърва да се прави нещо или критика връз вече направено.
В друг контекст бих си поиграла да потърся деветия кладенец на употребите на условното наклонение, за да защитя "биха били" в паралел на "бил съм се бил напил"  Mr. Green, но тук е безсмислено. За съгласуването не мога да се произнеса, а граматиката на Петър Пашов ми е чак в другата стая и ме мързи да ставам.  Mr. Green

Весели празници, matey! Т.е., Соуфи!  Hug

Пуц, общата снимка ще биде закарфичена на първа страница на тема 12 (тази е 11, нека напомня, особено на себе си  Mr. Green ). Гирлянди и топки НЕ се предвиждат, предупреждавам да няма разочаровани.

Аз все още не мога да се разпозная; най ми иде да се идентифицирам с това в средата.

# 712
Аз съм втората отляво надясно, най-долу.  Heart Eyes

Софи, весели празници, много здраве да носиш на Добрата стара.  Hug

Колега, да знаете, че тази тема е 11 поред.  Mr. Green

# 713
  • Ænima/Albuquerque
Начиии, сигурно има такава дума, ама всеки път, като я чуя се сещам за "Пич къде ми е колата?" и Золтаааан!  hahaha

Цитат
транспондерът ми.

# 714
Има, я, как да няма. Слав мели разни неща за транспондери относно сателитната чиния.

Аз пък днес четох за скора на Апгар. Предвид факта, че книгата, в която го видях, е превеждана от медицинско лице, или поне така мисля, явно въпросният термин си се ползва. Къв е проблема да е 'резултат' и 'скала', обаче, не ми е ясно.

# 715
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Joy Joy Joy пуци, пуци, проблеминът е, че всеки ще разбере думи като "резултат" и "скала", а докторите трябва да се изразяват така, че никой, никога да не ги разбира Wink

вчера подреждах и попаднах на речниче от 43-44 година  Mr. Green сладко е да се чете  Mr. Green

едно "повънка" ме стопи  Laughing

# 716
  • Mars Hotel
Думичката "повънка" ми е любима от "Автобиография"-та на Бранислав Нушич.
"Моля, господин учителю, може ли да изляза повънка?"  Mr. Green

Здравейте, 'начи.

# 717
Joy Joy Joy пуци, пуци, проблеминът е, че всеки ще разбере думи като "резултат" и "скала", а докторите трябва да се изразяват така, че никой, никога да не ги разбира Wink

Мчи то хубу, ма тва е книга за недоктори, на ква се праи тая. А и скор не звучи достатъчно латински, мене ако питат, не лъха на нАучен авторитет.  Crossing Arms

Повъъъънка.  Heart Eyes Това ми е сред особено милите архаизми.

# 718
  • гр. София
Еееххх, пак не мога да ви настигна да ви изчета. Сума интересни неща сте написали  Grinning
Софи, весело изкарване на празниците!  Hug
"Повънка" се използва в моет осело във Врачанско.  Laughing
"Скор"  Crazy Това ми напомня за "тестиране на семената" от една наредба... Все едно такова никакво ми звучи.

Аз днес украсих елхата. Пращам ви много целувки
Скрит текст:

ПП: търся ИЗПИТАНА рецепта за коледни меденки или сладки с канела. Да се правят лесно и винаги да стават добре  Laughing

# 719
  • София
Оу! Розе! Драсти!
И аз искам рецепта. От сигурен източник знам, че уважаемата ИрПуц е правила коледни сладки.

Общи условия

Активация на акаунт