Зима на вратата чука, ОКТОМВРИйче вкъщи весело ни гука!

• 27 003
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
  • на Русе
Честит имен ден на всички именици днес!  Tada

Дано имам време да пиша по-късно, че съм сама с бебето и две тригодишни и съм  #Crazy

# 76
# 77
Честит имен ден на всички празнуващи! Аз имам баща и племенник именници, така че ще се събираме всички довечера. Grinning

Отчет от консултацията: Качила е 850г, сега тежи 4850г и е пораснала с 3,5см, сега е 57см. Не са много килограмите, но стигат. А на вид е бузанка. Доктора вика я какви баджачки, какви бузки и коремчето заформила, ще счупи кантара. Пък като я качихме, само 850г.

palica вчера ни сложиха и двете ваксини наведнъж в двете крачета. Дадох и профилактично 2,5мл панадолче. Не е вдигала температура, нито е била неспокойна. Спа си нормално, весела е. Тази сутрин забелязах, че едното краче е зачервено и втвърдено на мястото на инжекцията, та я наложих с риванолов компрес. Но не я боли мястото.

Нашият режим е както бебка си го направи. Храненията ни през деня са според това кога сме станали и кога е било първото хранене. Нощем прави голяма пауза. Няколко пъти вече ми спи по цяла нощ. Но всеки път часовете са различни. Снощи например яде в 19ч. След туй си мислех към 22ч. да я нахраня и да си лягаме. Да, ама не. Като я изкъпахме към 20:30ч. и като заспа дълбоко... Хич не я и будих. Събуди се чак в 4ч, сутринта и тогава яде, после вече към 8:30ч. Иначе ако последното ядене й е към 22ч може и цяла нощ да откара, без да става. С баткото хич не беше така, та недоспиването ми е много познато и сега не мога да се нарадвам, че се наспивам. То така много леко се гледа бебе. В момента Елица ми е по-лесна за гледане от баткото.

И да ви се оплача. Онази вечер ни падна тавана в детската стая, където спят сега ММ и Петър. На косъм от Петър. И в кошарата му имаше няколко парчета, но за щастие не пострада. Изкарах си акъла.

# 78
Ние хич не сме спали. До 2 ч. нощес Мина не щя да заспи, после в 4,30 се събуди много гладна. В 7 ч. пак. А в промеждутъците само сумтеше и се протягаше, пак не е спала като хората. И сега и двете сме криви. Тя само плаче и иска да я гушкам. Аз пък нямам сили. Нощес като ме вдигна в 4.30, толкова бях изтощена, че се страхувах да не я изпусна докато я храня, направо задрямвах на моменти. Станахме в 12 на обяд и сега май пак ще трябва да лягаме.

Имаме си вече паспорт и ще можем да пътуваме към България, както го бяхме планирали. Издадоха на Мина временен паспорт от посолството - един такъв кафяв отвън, важи за 1 година. Много е смешна на снимката. Аз нали ви казах, че докато я снимаха в консулска служба, на нея страшно й се спеше и едва успяхме да я разбудим за един-два кадъра.

Сега остава по живо по здраво да се приберем и да си оправя болничните. Имах някои разправии с работата ми, защото преди да тръгна за Босна, исках да си пусна неплатен отпуск поради невъзможността да им представя болнични листове навреме. Обясних им, че болничните впоследствие ще ги предам и тази неплатена отпуска ще трябва да я анулират. От кадри обаче ме увериха, че няма нужда - щели да ме водят с непредставен болничен, докато се прибера и си оправя болничните. Вчера се обаждам да искам едни служебни бележки (необходими са ми точно за по-късното издаване на болничните), а онези ми отказват. Но им припомних все пак чия е била идеята да не си пускам отпуск и в крайна сметка днес ще имам нужните ми документи.  Дето се вика, влязох им в положение, да им е по-лесно на тях и да не им се налага да сторнират отпуск и да преправят осигуровки, а накрая едва ли не виновна ще ме изкарат затова, че съм ги послушала.

Малката се унесе. Тъкмо време да хапна и пак да се хоризонтирам.

Честит Никулден! Много здраве и късмет на именниците! 

# 79
Момичета,
търся препоръка за пекарна в София, от където мога да поръчам питката за Погачата.
Искам да е страхотна питката, разбира се Simple Smile Моля ви, споделете опит, ако сте поръчвали. Знам, лоша домакиня съм, че ще поръчам готова, а няма да меся. Вярвам обаче, че Иван ще ми прости Simple Smile

Мерсиииии!

# 80
  • София
Честито на всички празнуващи, да сте ни живи и здрави  bouquet, и моят татко е именик днес  Grinning

Набързо да се отчета, вчера бяхме на ортопед при д-р Николай Димитров, прегледът беше не повече от 5мин, всичко ни е наред, а прословутите гънки изобщо не ги и погледна. Гледа си краченцата с ехографа, размърда ставичките за подвижност, провери и ръчичките, но тях без ехограф, опипа фонтанелката и това беше. За следващ преглед каза чак 2-3 месеца след като проходи, да има горе-долу стабилна походка, само ако имало проблем трябвало пак преглед когато станат на 5-6 месеца.

ficho_linka, ние поръчахме от Ни-Кай, нашата беше "бабина питка" с козуначено тесто, 2кг., много хубава беше. Бяхме около 10 възрастни и 3 деца, даже беше малко голяма и остана доста, но пък с мъж ми се справихме и си я хапнахме за закуска в следващите дни  Mr. Green И при нас нямаше нищо домашно приготвено, не че не мога, но с постоянния рев и разнасяне и липсата на помощ, просто нямаше как, даже и аз му ударих един рев преди да дойдат гостите защото Таня беше крива от рано сутринта, а аз имах хиляда неща да свърша, поне къщата да пооправя за пред хората, е, все някак се справихме  Mr. Green

# 81
Здравейте, момичета!Да се включа и аз по темите:
Честит Никулден на всички именници и празнуващи!
Рали, прекрасна тема отново и както една мама беше писала, наистина си е редно Криста-Мария да краси първата страница.
За усмивките: ние също раздаваме щедро усмивки.Гукаме си и показваме различни емоции: щастие, раздразнение.Посягаме с ръчички, ритаме енергично.Познава ни лицата на мен и таткото,дори когато го обърна с гръб към мен и си върти главата, за да ме вижда.Много е смешен и като прави различни физиономии, въздиша си, пръцкаме на поразия.Само един недостатък си имаме:много мърдаме с тези ръце, направо е ужас:то ако не са в устата(залъгалката е плюе безцеремонно, като тапа), са в очите, ушите и т.н., това му пречи да заспи и се изнервя, та се принуждаваме да му ги слагаме в ританките,защото вече захитря и като е повит ги вади.Да ви попитам:понякога Калоян си върти главата все едно иска да изяде възглавницата, признак на какво би могло да бъде това?Че си търси залъгалката, че го боли нещо, споделете мнение!
За режима: и ние уж се храним на 4 часа с нощна пауза от около 6 часа,но не винаги е така и също меним часовете.Ако заспим към 21,30ч. ставаме в 03,00 или 04,00ч.,ако сме заспали към 23-24,00ч. се будим към 5,00ч.и след 7,30-8,00 ч. сме тотално разбудени и искаме внимание.Будни сме почти до обедното хранене, най- много да дремне за 1/2 час. Но си имаме задължителен следобеден сън и после пак си искаме внимание.
За ваксините:тъй като и ние бяхме с по-дълго продължила жълтеница, и на нас ни казаха, че ще ни бият по 2 на брой при следващите консултации.
За дрешките: и ние сме на тези с размер от 3-6 месеца, че сме си дългички.
И един въпрос към ЛЛЛ:тъй като не заспиваме веднага след като сме се нахранили,ми се налага да се цедя през по -голям интервал от време, защото съм сама и Калоян си иска внимание и т.н.Знам, че препоръчвате по - често цедене, но аз нямам тази възможност:цедя се през 4-5, а понякога и 6 ч. изцеждам по около 200-210 мл. от 2-те гърди.Калоян изяжда максимум 150 мл., засега кърмата ми стига и той е изцяло на кърма.Нямам бучки или зачервявания.Въпросът ми е: може ли това по - рядко цедене да доведе до намаляване на кърмата?

# 82
Честит празник на именниците, на рибарите, бургазлиите и банкерите!
Сребре, не мога дя помотна по твоя въпрос, но ако си постоянна, не мисля,че би трябвало да е проблем.

И аз с долу-горе подобен въпрос, може и да е малко тъп. Често като кърмя сменям гърдите, първо едната, после другата и връщам пак на първата. Признак ли е това, че кърмата ми намалява?

# 83
Помня, че някой се интересуваше от  нощна лампа на Tomy, звездичка, прожектираща  фигурки на тавана. Ако някой я използва, може ли да ми каже дали фигурките се движат и кой точно модел звездичка има?  Heart Eyes

# 84
Amorelove благодаря ти за отговора  Hug Честно казано, не мисля, че това при нас е някаква лактационна криза, защото постоянно си усещам гърдите пълни и сами си потичат поне на 2 часа и то доста си текат. Днес Доника е по-спокойна и не яде на 1 час, а на 2-3 часа. Може да е било или скок в растежа или да е била нервна заради ваксината и да е търсила близост.

Srebrina81 извинявай че се намесвам във въпроса ти към ЛЛЛ, но ти се цедиш и даваш със шише или си кърмиш от гърда и доизцеждаш. Защото аз си кърмя от гърдата и доизцеждах само първите 2-3 седмици, когато кърмата ми беше много. Аз не мисля, че има нужда когато влезнете в някакъв ритъм и кърмата се пригоди според бебчето да се доизцеждаш и не мисля, че ако не го правиш ще ти намалее кърмата. Поне при мен не намаля, просто се пригоди към Доника. Това разбира се е мое мнение, нека консултантите да кажат най-правилно  Hug

# 85
Ще си позволя да отговоря вместо консултантите, защото те вече са коментирали подобни ситуации. А пък консултантките ще се включат, когато имат възможност.

Сребрина, и аз бих те попитала защо се цедиш? Щом имаш достатъчно кърма и бебето се храни добре, цеденето не е необходимо. Организмът ти регулира количеството кърма според това, което бебето изсуква. Когато се цедиш допълнително, това предизвиква допълнителна лактация. Освен ако нямаш за цел да съхраняваш кърма за по-нататъшни периоди, цеденето е излишна хамалогия. То не се препоръчва във всеки случай, а само когато майката има слаба лактация и кърмата й не достига на бебето - тогава цеденето се прави с цел стимулация. При теб обаче такава допълнителна стимулация очевидно не е необходима.

Ренета, хубаво е първо бебето да изсуче изцяло едната гърда и след това да премине към другата. Ако гърдата не е изсукана и премине към другата, а после пак към първата, съществува риск бебето да приема повече предно мляко, което засища предимно жаждата и не е така хранително като задното. Иначе ако бебчето е изсукало изцяло и двете гърди, можеш отново да го върнеш на първата - това ще доведе до повече стимулация и съответно повече мляко.  

И мен ме вълнува въпроса за нощната лампа с фигурките. Намерих описание на ето тази, според което фигурките се въртят:
http://bebeto.me/detska-noshtna-lampa
А тази е с още повече функции:
http://vsi4kozadeca.com/index.php?page=shop.product_details& … art&Itemid=66

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 18:22 от Poli BK

# 86
Poli BK разглеждам сайтовете и виждам три цвята на тази звездичка : жълт, син и розов, а цените варират от 23- 50 лв. Интересно ми е защо е така и да не би само единия цвят да има движещи се картинки, а другите не.

# 87
Отговарям вместо Сребрина, но доколкото аз знам тя цеди и дава от шише, правеше опити да кърми, но основно се хранеха с шише. Може да бъркам обаче.
Аз сменям гърдите, защото започва да задрямва докато се храни и постепенно не суче активно. Опитвам да я будя по всякакъв начин и да  я накарам да яде, но единсвено като сменя гърдата си похапва по-добре. Понякога е и будна и пак суче вяло докато не я сменя. А така е доста по-спокойна и прави по-дълги паузи от по час и половина, два. Зная, че желанието да помогнете е искрено, а аз обикновено чета повечето постове на консултантите и съм опитвала да не сменям, но не се получава.  Heart Eyes

# 88
 Hug Здравейте и от мен честито на всички именници   bouquet  bouquet  bouquet ние днес бяхме на консултация ,качила е с 600 гр от раждането ,в момента е 4 150  и е пораснала с 2 см ( 54 см е в момента ) казаха ми че това било идеално,а на мен се ми се струва малко 600 гр да качи  Mr. Green Mr. Green ,биха и ваксината ,беше голям рев направо ми се скъсаа сърцето  Sad едвам я успокоих ,е това е от нас ,приятно изкарване на празника на всички Simple Smile  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 89
Благодаря на Рени, че е отговорила вместо мен.Съжалявам, че не се е разбрало от поста ми, че аз се цедя и давам кърмата от шише, защото така и не се нагодихме с това сукане.Изпуснала съм момента в началото явно.Така съм по - спокойна и Калоян също,според мен.

Общи условия

Активация на акаунт