Да платиш или не? В това ли е въпроса?

• 10 960
  • 201
  •   1
Отговори
# 135
Pupitka, аз казах нещо преди няколко поста...но изглежда не си усвоила умението "четене с разбиране".
А дали злобееш, или не, това е твой проблем....
Явно е и твой,щом го упоменаваш във всеки свой пост.
То и прост да си,това с лекарите и сестрите няма как да го изтълкуваш грешно. Wink

Е, ти сама се нарече проста. ) Не аз.

# 136
Никой не казва, че всички лекари в частните болници са некадърни, но е факт, че има и такива. Аз това не мога да разбера, че след като е частна болницата, значи всичка са супер специалисти и си вършат съвестно работата.
Аз пострадах жестоко от една от похвалените тук болници, но след това пак родих в държавна, понеже лекарката ми работеше там. Не съм видяла лошо отношение, обстановката е кофти, но не е нещо, което не мога да преглътна в името на това детето ми да е добре.

# 137
  • Sunshine state
Дай тогава едно обяснение какво точно имаше предвид,че аз не виждам друго значение на написаното от теб.Хайде обясни като за по-прости,че то е очевадно,но сега се чудиш как да извъртиш нещата. Sunglasses
QueenBee,всяко стадо си има мърша.

# 138
Pupitka, аз обяснение дадох и то не един път, ако имаше кой да го прочете.
В град различен от София, масово лекарите работещи в държавната болница, работят и в частната.
И в този смисъл мнението ми беше, че понякога хората си плащат единствено за мило отношение и по-добра обстановка.
Един лекар ако е некадърен на едно място, то той ще е некадърен и на друго, независимо дали е частна болницата и колко му плащат там.

# 139
QueenBee, некадърни лекари има навсякъде.Никой не спори за това.А съвестта не знам доколко се определя от парите, които получаваш.Казвам само, че е тъпо да се правят груби определения за жени, решили да раждат в частна клиника.Аз също не разбирам защо трябва да "преглъщам" каквото и да е в името на детето ми.Явно пак стигаме до онзи фанатизиран момент "майка-героиня".Не се заяждам, споделям си просто Peace

# 140
Аня, ако разгледаме въпроса от друг ъгъл....
Избраната от теб частна болница няма неонатологично отделение и не предлага специализирани грижи. Лекарите са ти обяснили шанса детето да се роди с проблем и да са му нужни кувьоз и специализирани грижи. Но ти все пак решаваш да заложиш на твоя комфорт.
Тогава дали трябва да се каже, че детето е "преглътнало" комфорта на мама...

# 141
Мирама, теглиш в друга посока, мисля.Не знам защо все го правиш.Говоря не само за моя си комфорт , а този на бебето.Що пък в Майчин дом все си тръгват на изроводяк със стафиолококова инфекция...както и да е.Разбира се, че ако бебето има проблем и се налага специализирана грижа, няма да остана във въпросната клиника.Ето това ме дразни, обобщаваш, с крайности.А не ми е била това идеята поне на мен

# 142
Явно пак стигаме до онзи фанатизиран момент "майка-героиня".

Когато детето ти умре, защото някой не си е свършил работата като хората е логично да потърсиш най - добрият вариант за себе си. В моя случай беше една млада и отговорна лекарка, която спечели доверието ми, независимо от това къде работи. Можех да родя и в частна болница, но решихме, че трябва да изберем държавната, заради неонатологията, за Майчин дом става въпрос.

И детето ми не е имало никаква инфекция, слава Богу.  Peace

# 143
Е, стига, де, от написаното последните страници излиза, че в държавните болници се държат с родилките като с животни, било мръсно, гнусно и не знам си какво още...
 Е, за щастие в 90% от държавните болници това не е така.
Отношението е нормално, условията са почти същите като в частните, а във ВИП стаите са 1:1 като в частните клиники.
Мен това, което ме притеснява в частните клиники е масовата липса на апаратура. И не говоря само за единия кувьоз, сериозен проблем може да възникне и с родилката, трябва да има нужната техника , за да се реагира.

# 144
Аня, от всяка болница човек може да си тръгне със стафилококова инфекция.- И не, не тегля наникъде....това са си съвсем реални ситуации, които могат да се получат. Но на никого не му се мисли за тях.

А да ти изгорят детето в частната клиника и то да почине след дни....при положение че си го родил живо и здраво?
Или да не ти кажат, че детето има проблем, ти да го гледаш като напълно здраво....и случайно при контролни изследвания да се окаже, че нещата трайно и силно са се задълбочили и нещата са критични? Пак от частна клиника разбира се...
Трети случаи, детето се нуждае от специализирани грижи и операция, но в частната клиника не могат да го направят....и отново замазват положението. Дни след прибирането в къщи детето е прието в държавна болница и хората се чудят как да го спасят.
Примери много....друг е въпроса дали човек иска да ги знае, или е склонен да си затваря очите.
А и частните клиники много умело прикриват подобни случаи, за да продължават да привличат клиенти.

Елена Ди, в нашата държавна болница стаите са много по-просторни, отколкото в 2те частни. Защото там пестят място с цел да направят повече стаи. 

# 145
Много доктори си пренебрегват и дипломи и знания, заради едните заплати в частните болници. Работила съм в такава и съм чувала как собственика на болницата, който няма медицинско образование, дава нареждане на доктор, относно пациент: Щом аз казвам, ще го държиш упоен! Но да не задълбаваме в посока държавни срещу частни болници. Да сме живи и здрави!

# 146
  • Sunshine state

И в този смисъл мнението ми беше, че понякога хората си плащат единствено за мило отношение и по-добра обстановка.

Това е съвсем различно от предното твърдение,та за това попитах.
В край на сметка всеки си преценя и ако има наистина проблем с детето,който е очакван,тогава е ясно кой накъде ще се ориентира.Аз за себе си говоря като жена с абсолютно безпроблемна бременност какво съм избрала.Тогава все още нямаше неонатологично отделение.
Много доктори си пренебрегват и дипломи и знания, заради едните заплати в частните болници. Работила съм в такава и съм чувала как собственика на болницата, който няма медицинско образование, дава нареждане на доктор, относно пациент: Щом аз казвам, ще го държиш упоен! Но да не задълбаваме в посока държавни срещу частни болници. Да сме живи и здрави!
Това е безобразно и смятам,че трябва да се даде гласност,ако има подобни неща.Не може някой,който няма мед. образование да си прави болница.Не знам защо тези неща не са уредени със закон.

# 147
  • София
Ауу, какъв махленски спор се е завихрил  Laughing Темата не е държавни срещу частни болници - справка заглавието и първият пост на авторката. Всеки има право на избор къде, как и при кого ще се чувства спокоен и на кого ще довери своя и живота на детето си. Генерализациите, които прочетох в темата са много грозни. Моля за малко търпимост или намеса от модератор.  Peace

# 148
Не знам как може да се прояви търпимост, когато си претърпяла нечовешко отношение, унижения, рискове за здравето ти и това на детето ти.  Peace

# 149
  • София
Ми ей така, като се замислиш с какво са ти виновни съфорумките например  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт