Уж беше на дивана, заобиколен с възглавници и докато се обърна се чу едно "туп" и рев. Слава богу видимо нищо няма, но кака му се уплаши май повече и тя си поплака милата.

Прави сте. Наистина започна да свиква с това, че ходя на работа от време на време(добре, че не е само 3 дена в седмицата, някой път разделени, някой път поредни). И започна да спи по-добре през нощта. Прави сте, че не е било само от работата. Аз си направих някои заключения. Някой път не спеше добре щото е било по-топло в спалнята(от 18-20 градуса). Друг път, щото е ял повече или по-малко. Всъщност аз преди си мислех, че изяжда по 30-40 гр(на око), но като претеглих на кантарчето видях, че е изяждал първо по 10гр на едно ядене, а сега по 15-20гр на ядене. Бяхме и на преглед при акушерката и видях, че за последния месец е наддал само 280гр, но порастнал с 3 см и сега е 9040гр и 73 см.
Тя каза, че мерките му са екстра, предвид активността му. Защото той пълзи вече от седмица някъде. Доста активно-ходи от стая в стая, все по-бърз и напорист е, гони котарака. Преди това също беше много активен правеше опити да пълзи, лазеше по корем и т.н. Също така едновременно с пълзенето започна да сяда сам(не сме го слагали да сяда). Разказвам всичко това, за да се допълни картинката. Извинявам се за подробния разказ. Ще стигна и до кърменето. До вчера ядеше само 15-20 гр каша на вечеря и на обяд от седмица смених авокадото с банан, изяждаше последно по 3 парчета по метода ЗВБ(около 30 гр). Като съм вкъщи му предлагах по-често да се кърми, особено следобяд привечер когато забелязвах, че е по-гладен. Сутрин също се накърмва стабилно, открай време си е така. Но онзи ден беше много сърдит вечерта 2ч преди кашата, и реших да въведа и 3то ядене с месо в 16ч(малко пилешко с картофи) и за сега тази нощ се буди само веднъж да суче. Ще видя сега как ще потръгне. Редактирам си поста-ще махна 3тото ядене, че му идва много, ще го караме както преди, само че една вечер каша, една вечер месо със зеленчуци.

Винаги е много хубаво, когато майката следва потребностите на своето бебе и се старае да откликне, подхождайки с внимание и такт. Стараеш се да го предразположиш към спокойно кърмене, когато си на работа, да му предлагаш да суче по-често, когато сте заедно и вероятно това е спомогнало бебето да свикне по-бързо с новото ежедневие.
В същото време, захранването изглежда върви плавно и според готовността на Кирил да приема нови храни и съответни количества. Естесвено е количеството кърма да варира според това какви количества или храни приема бебето допълнително. Според препоръката на СЗО е добре до края на първата година кърменето да е преди твърдите храни, както и да не се замества кърмене с твърда храна. Обичайно това може да подсигури 75-85% приета кърма. След като бебето навърши година постепено начина на хранене може да започне да се обръща, като се предлага първо твърда храна, а след това кърмене. Разбира се, границата от една година е ориентировъчна – някои бебета показват готовност за повече твърди храни по-рано, други педпочитат кърменето пред твърдите храни и много след като са навършили една година. 

!
.То такъв рев ,че аз губя ума и дума .Още като го легна и се почва
.

В неделя очаквам наше приятелско семейство от Англия да пристигне в БГ ,планираме кратка почивка с тях
Дано успеем, а и времето да е с нас
Гушки на всички и да се пазите, че май с февруари ще дойдат и вирусите

Честити месечинки на всички бебета да са ни живи и здрави, почерпка не слагам, защото така и не се научих как се качват снимки 

Тези дни нямах много време да се включа.
Това май ще са най-дългочаканите зъби. На мен са ми излязли първите на 10 месеца, та може и още да си почакам.
От днес съм му прибрала и шезлонга, че няколко пъти го захлупва. Как ли не го обезопасявах, ама то диването няма спирка.
Но и аз не бързам чак толкова. На моята племенница й излязоха зъби чак към 1 годинка. 
Около 3 месеца ми трябваха да я науча да казва, да пишка навън и да не се изпуска. Мисля че това е дълъг период и явно не е била готова. Нощния памперс го махнах, когато беше на 3г. и стана буквално за 1 нощ. Това не означава че Коси ще го държа с памперс до 3г. , ще го пробвам лятото ако не стане, ще пробвам другото лято. 

. Баткото като беше на 1,8г. махнахме дневния памперс и започна да си казва, почти не сме имали случай да се изпусне. Нощем спеше с памперс до към 3-3,5г., но в 99% от случаите сутрин памперса си беше сух