Бургаски майчета - 13 тема

• 47 372
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви момичета , ще гледам скоро да посетя някой от посочените!   bouquet

# 556
В коя седмица си пуска токсоплазмоза? За антитела само или и за скорошна инфекция?

На мен и на приятелката ми ни ги пускаха след спонтанни аборти. Проверяват дали евентуална инфекция не е причината за аборта. Самото изследване включваше и двете - и предишна и сегашна инфекция. В момента цялата ни групичка дружки сме бременни (7 сме ) и на нито една не са поискали тези изследвания по време на бременността.

За кръвната захар -  2 пъти ми е пускал до сега доктора по ЗК.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 19:52 от tishina13

# 557
  • Бургас
Meрси и аз  Hug

# 558
  • Бургас
Кръвна захар се пуска всеки месец

# 559
  • Бургас
Кой ти го каза?
По каса не се полага, според АГ , които съм питала, няма и нужда. Още повече, че гестационният диабет специално само с кръвна захар не може да бъде хванат, възможно е тя да е със сравнително нормални стойности и пак да има проблем.
Жената ако иска, разбира се, може и 2 пъти в месеца да си пуска, но просто няма смисъл да се прави толкова често.

# 560
  • Бургас
На мен ми пускаха всеки месец кръвни изследвания,но аз бях с проблемен хемоглобин. Не знам да са ми правени изследвания за г.диабет,може би се правят ,ако има проблеми.И за токсоплазмоза не знам да са ми правени.Това изследване не се ли прави ,ако имаш котка(извинете за тъпия въпрос)?

# 561
  • Бургас
 lina_bs , ПКК се пуска всеки месец - да, урина - също, накрая даже и по-често.
Аз имам предвид, че кръвна захар не се прави всеки месец.
Може 2-3 пъти, най-много.
Има смисъл да се види нивото на гликирания хемоглобин.
А при нужда - направо изследване за гестационен диабет. За което има и други показания освен кр.захар.
Аз питах просто да знам другите АГ как процедират и само на мен ли се налага голяма част от изследванията да си ги плащам и пускам сама.

Токсоплазмозата не е свързана само с котките - може да се хване от консумация на недобре обработено месо, недобре измити продукти и т.н. Добре е поне веднъж по време на бременността да се пусне изследване за антитела и скорошна инефкция - IgG и IgM.

# 562
  • Бургас
Признавам,че аз гледах само хемоглобина,че ми беше важен.Доктора,обаче какво е пускал хич не знам Simple Smile

# 563
  • Бургас
Кой ти го каза?
По каса не се полага, според АГ , които съм питала, няма и нужда. Още повече, че гестационният диабет специално само с кръвна захар не може да бъде хванат, възможно е тя да е със сравнително нормални стойности и пак да има проблем.
Жената ако иска, разбира се, може и 2 пъти в месеца да си пуска, но просто няма смисъл да се прави толкова често.
Всеки месец ми пускаха кръвна захар, даже още си паза някой резултати Wink

# 564
и на мен ми пускаха всеки месец кръвна захар

# 565
  • Бургас
A висока ли ви е била по принцип? Обикновено, като е висока, се назначава обременяване, за да се види дали става дума за гест.диабет, това правиха ли ви?
Защото ако не е била, гестационен диабет само по нивата на кръвната захар не се диагностицира. Та затова ми е чудно какъв е бил смисълът да се прави чак пък всеки месец...
И всички АГ, които съм питала казват, че щом са нормални стойностите, няма смисъл да се прави толкова често.

# 566
  • Бургас
На мен не са ми пускали всеки месец кръвна захар. Даже за цялата бременност сигурно са били 2 пъти.

# 567
A висока ли ви е била по принцип? Обикновено, като е висока, се назначава обременяване, за да се види дали става дума за гест.диабет, това правиха ли ви?
Защото ако не е била, гестационен диабет само по нивата на кръвната захар не се диагностицира. Та затова ми е чудно какъв е бил смисълът да се прави чак пък всеки месец...
И всички АГ, които съм питала казват, че щом са нормални стойностите, няма смисъл да се прави толкова често.

на мен винаги всички стойности са ми били в граници

# 568

на мен винаги всички стойности са ми били в граници

И на мен винаги ми е била в граници, но Душепеев държеше да направя обременяване с глюкоза.Ако трябва да съм точна, два пъти правих обременяване и слава Богу втория път резултата беше отличен и не се наложи диета Peace

# 569
  • Бургас
Смърфиела, би ли споделила в Бургас ли ти правен серклажа и при кой лекар?

Общи условия

Активация на акаунт