Поздравявате ли?

• 7 274
  • 144
  •   1
Отговори
# 60
  • В Космоса
Поздравявам обикновено. То си е вид навик. Е, сигурно се е случвало някога да пропусна да го направя, но е било изключение.
Винаги с "Добър ден" и винаги на "Вие" и когато (напоследък все по-често) ми отвърнат със "Здрасти" или ми заговорят на "ти", се чувствам някво абсолютно дърво. Но не мога и не мога да се пречупя. Обичам да има дистанция.

# 61
Поздравявам с удоволствие,но понякога съжалявам,че съм поздравила:
Например в някой магазин,където ти им кажеш :Добър ден!
А те те гледат все едно незнаят да говорят.

# 62
  Аз много обичам да говоря на Вие на подрастващите пубертети - 12-13. Просто не вярват на ушите си и после се изтрепват да ми държат вратата на асансьора.

# 63
  Аз много обичам да говоря на Вие на подрастващите пубертети - 12-13. Просто не вярват на ушите си и после се изтрепват да ми държат вратата на асансьора.
Ами да, Iris04. Това респектира  Peace (повечето деца/ хора)

# 64
Поздравявам с удоволствие,но понякога съжалявам,че съм поздравила:
Например в някой магазин,където ти им кажеш :Добър ден!
А те те гледат все едно незнаят да говорят.

Да, точно това ме стимулира да стана още по-любезна и саркастична

# 65
Поздравявам винаги, когато вляза някъде или срещна съсед във входа...дори да не му знам името.
Всъщност, в магазините по-скоро обратното ми е направило впечатление.Случвало се е да съм в магазините при момичетата, да помагам или някоя ревизия.Винаги казват Добър ден, Довиждане...ако е празник пожелават нещо.Клиентите са пълни бурсуци и се случва да влязат с физиономия на мамут , пълно мълчание, докато разглеждат и после си излизат със замах. Ако бях продавачка не знам как щях да ги търпя такива.Шефа също ги мрази такива и повтаря Добър ден, докато не му отговорят  Laughing   
Поздравявам, извинявам се, говоря на вие...много мразя някой да ми говори на " момиче" или "госпожа".

# 66
Аз също много го мразя това обръщение:Момиче  Simple Smile

# 67
  • Ямбол
Ще го заобичате след време. Wink

И като не е "госпожо" или "момиче", какво да е обръщението - безлично или "ало", "ш, оу", "маце", ....

# 68
Нямам против "момиче", обикновено идва от лелички, които не влагат нищо лошо в обръщението. Laughing

# 69
  • София

И като не е "госпожо" или "момиче", какво да е обръщението - безлично или "ало", "ш, оу", "маце", ....

За момичето съм съгласна.  Wink

"ГоспожО" да, но не и "госпожА", някои
хора така и не се научиха, че не е правилно
така изговорено обръщението.

# 70

Peace

# 71
Нямам против да ми казват госпожо Еди-каква-си...имам против безцеремонното отношение"Госпожа, ще ми дадете ли това? " Да не говорим, че "Момиче,...дрън дрън" ми идва твърде простовато също, все едно съм и камериерката вкъщи.Няма нужда от конкретни обръщения..казва се " Извинете, бихте ли..."  
Или пък непознати да ми говорят на мила, девойко и т.н. .

# 72
Към мен с "момиче" са се обръщали само възрастни господа и тонът наистина е равнозначен на "ш,оу!",все едно ще ми се карат,или от улицата са ме хванали.

# 73
А мен ме убива рано сутрин липсата на всякакъв любезен елемент в детската градина. В час пик се събличат и събуват поне три-четири децича, всичките от една група. Говорят по между си, хилотят се, успокояват се едно друго да не плачат, закачат се, а родителите в големия процент от случаите мълчат, както се казва като на турски гробища. И постепенно децата на упоритите мълчаливци стават същите.

# 74
  • София
И постепенно децата на упоритите мълчаливци стават същите.

Моите наблюдения са същите, децата са
пълно отражение на родителите си в това
отношение.

Общи условия

Активация на акаунт