Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 2

• 51 622
  • 716
  •   1
Отговори
# 345
Аз те разбирам Hug. Но ако не се успокоиш, така не помагаш на детето си.
А повярвай ми - те са сензори и винаги усещат, когато мама е несигурна, уплашена.
А когато са болнички им трябват сили и увереност и ти си онази, която може да се погрижи детето да е спокойно, обичано. Защото излекуването е и въпрос на вътрешен комфорт и усещане за сигурност.

# 346
А повярвай ми - те са сензори и винаги усещат, когато мама е несигурна, уплашена.
А когато са болнички им трябват сили и увереност и ти си онази, която може да се погрижи детето да е спокойно, обичано. Защото излекуването е и въпрос на вътрешен комфорт и усещане за сигурност.

Peace

# 347
Карантината на варицелата е 21 дни...

Не е, бъркаш се, може би с инкубационния период, който е до 21 дни. Карантината е 9 дни, защото болните са заразни 1-2 дни преди появата на обрива до завяхването на пъпките, което е обикновено 5-6 дни след изявата им. В някои източници пише, че карантината е 7 дни. Аз знам от нашата лична лекарка, че в България е възприета практика при варицела лекарите да дават 9 дни карантина. Дъщеря ми и мъжът ми, когато я изкараха миналата година, си стояха у дома точно по 9 календарни дни.

Я ти ми кажи пак симптомите на скарлатината. В нашата група днес има съмнение за случай на скарлатина, детето имало червени петна по лицето и гърба, майката е казала, че може да са от установена алергия, но може и да е скарлатина. Отишли са на лекар, още не знам дали диагнозата е скарлатина.

# 348
  • Sofia

Hug благодаря ще си взема незабавно бележка, че след две седмици съм и на работа и тогава вече ща не ща влизам в релси Simple Smile

# 349
  • София
Карантината на варицелата е 21 дни...

Не е, бъркаш се, може би с инкубационния период, който е до 21 дни. Карантината е 9 дни, защото болните са заразни 1-2 дни преди появата на обрива до завяхването на пъпките, което е обикновено 5-6 дни след изявата им. В някои източници пише, че карантината е 7 дни. Аз знам от нашата лична лекарка, че в България е възприета практика при варицела лекарите да дават 9 дни карантина. Дъщеря ми и мъжът ми, когато я изкараха миналата година, си стояха у дома точно по 9 календарни дни.
Офф да бе и моите не излизаха 10 дни от в къщи, но нещо ми се върти в главата, че в ДГ е по-дълъг периода на карантина..та дори съм сигурна, че една приятелка каза, че карантината в дГ им била колкото е инкубациониия период 21 дни...
Скарлатината - най-точното е бързия тест и изолирането на стрептокока. Иначе  каката нямаше червени петна...но имаше червено гърло и точки по дъгите и небцето...Температура беше - не по-висока от 38,5 беше при нея, но толкова различно протича при различните деца, че микробиологията си остава най-точното изследване...Стрептокока е много агресивен..размножава се на 3 часа...аз бях мазала с гранофорин и въпреки това се изолира...Племенника ми примерно влезе в инфекциознна болница заради подути лимфни възли/което е типично за скарлатината също/ но имаше съмнение и за мононуклеоза...но микробиологията си  беше стрептокок...http://www.namama.bg/article-vinovnik-za-chestite-angini-mozhe-d … -skarlatinata/111 тука доста добре си е описано като симптоми...Каката се изпъпчи около ушите и по вратлето, но не направи типичния триъгълник около устата....
За инхалатор - Омрон С28 - важна е разпрашаемостта, а при него е 80% от частиците са  3 -5 микрона...което  е добре...Под 3 микрона има само в болниците...

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 16:36 от EmiR

# 350
  • София
Monikqe, погледни и инхалаторите на Омрон. Аз след много колебания между Омрон и PIC се спрях на първите и до момента не съжалявам.
Иначе за болестите на нашите деца, ами все още не съм претръпнала, въпреки че и двете хлапета вече са големи, в сравнение с другите деца от темата и винаги, когато някое кихне или се изкашля, веднага ми светва лампичката, защото толкова много боледуваха (надявам се и за напред да пиша в минало време Praynig), че на моменти ми е идвало да крещя от безсилие, а да не говорим за безсънните нощи... ooooh!

# 351
Еми, благодаря ти.  Hug
Преди малко разбрах, че детенцето от нашата група, за което имаше съмнение, е диагностицирано с дерматит, а не със скарлатина, слава богу! Отдъхнах си, а и още няколко майки. Макар че вече бях прочела за бързия тест и за болестта, нали все гледам да съм подготвена за лошото.  Whistling

# 352
  • София
Имам един въпрос ако някой знае за да не се филмирам, при уроинфекция Т колко е и постоянна ли е? Както и при пневмонии или вирусна пневмония?

Не може да се каже колко е Т при уроинфекция. Зависи от общото състояние на детето и от това дали са засегнати бъбреците или пикочния мехур. Ако е възпаление на бъбреците Т е висока, при възпаление на пикочния мехур може и да няма Т или ако има то тя обикновено е ниска.

# 353
  • Sofia
Марти
благодаря ще ги прегледам:)

След целодневно тичане изследвания и лекарски кабинети сме с ангина или остър тонзилит, отново сме на АБ този път Калцид, ще си пием противоалергичен Ериус 7 дни сме на него и така, утре няма да ходим на дядо Коледа в градинката, но пък моля Ви момичета стискайте палци в събота и неделя да си отпразнуваме рд-то  Heart Eyes както и коледните празници.

# 354
Клацид ще пребори тонзилита, не бой се.
За РД ще е ок малката.
Но въпреки това ти стискам палци с пълната увереност, че ви чакат незабравими празници.
А ти бъди спокойна Hug!

# 355
  • София

След целодневно тичане изследвания и лекарски кабинети сме с ангина или остър тонзилит, отново сме на АБ този път Калцид, ще си пием противоалергичен Ериус 7 дни сме на него и така, утре няма да ходим на дядо Коледа в градинката, но пък моля Ви момичета стискайте палци в събота и неделя да си отпразнуваме рд-то  Heart Eyes както и коледните празници.
[/quote]
Ще се оправите до РД. И ще имате чудесен празник Simple Smile !

# 356
  • София
Monikqe, бързо оздравяване  Peace

При моя вече няма нови пъпки. Много леко изкара варицелата. И вече е пощурял в нас. Дано днес да е малко по-читаво времето, за да направи една разходка.

Щерката все още няма никакви признаци за варицелни пъпки.

# 357
Момичета,малката пак е болна!!!Само допреди 2 седмици беше пак с хремата.Днес сме с обилна задна хрема и огромни сливици.Изписа й само Коларгол,вит.Ц и БИозин.Струва ми се малко.Какво ще кажете?

# 358
Моята и тази седмица пропуска ходенето,по-добре е,ще иде само в четвъртък,че имат тържество и ще раздават подаръците,да се надяваме,че няма да пипне нищо ново за ден ...

# 359
Момичета,малката пак е болна!!!Само допреди 2 седмици беше пак с хремата.Днес сме с обилна задна хрема и огромни сливици.Изписа й само Коларгол,вит.Ц и БИозин.Струва ми се малко.Какво ще кажете?

Ми не е малко. Като количество ли ти се струват малко лекарствата?  Laughing Всъщност само Коларгола е лекарство, витамин C е добавка, Биозин е имуномодулатор. Коларгола би трябвало да пресуши секрета и да отбъбне лигавицата, а когато това стане и сливиците ще се свият.
Преди 2 седмици с какво спряхте хремата? Картината същата ли беше? Лекарят ви най-добре може да прецени лечението като е видял детето, пък тя е много малка. Мисля, че не е нужно по-агресивно лечение на толкова малко дете за едната хрема. Важното е да спрете хремата, за да не причини усложнения.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт