Тъпите таксита нямали работа, а отказват такава!

• 23 634
  • 216
  •   1
Отговори
# 135
Много нагли били софийските таксиджии  newsm78
нашите в Бургас и аз 300 метра да е, ще те качат.
Но в София пък винаги е било доста по-евтино на км.

# 136
Никол  ме подсети за една случка.
Искам такси за кратко разстояние, може би километър, защото съм купила 3 сандъчета с цветя и няма как да ги нося.
Казах на шофьора дестинацията, а той ме погледна учудено и ме попита "Аз да не съм асансьор?".  Crazy

# 137
  • out of space
Никол  ме подсети за една случка.
Искам такси за кратко разстояние, може би километър, защото съм купила 3 сандъчета с цветя и няма как да ги нося.
Казах на шофьора дестинацията, а той ме погледна учудено и ме попита "Аз да не съм асансьор?".  Crazy

Хахахахаха! Пич!  Crazy

Сетих се за един мургав 1280. Късат ме на шофьорски изпит за трети път, разплаках се обилно, напоително и червендалесто. Махам на въпросното такси, мургавият шофьор е доста стреснат при гледката в огледалото- не спирам да се треса от конвулсии и самата аз знам че изглеждам зверски нещастно. Направо разбита.
Горкият изведнъж се окопити, помня една тирада как всеки е смъртен, Божа работа било кой кога ще си замине...
През сълзи му обясних, че току-що са ме скъсали по кормуване. Като се ухили този човек! -Няма проблем бе душа, така кажи! Веднага те уреждам с книжка, само 150 лв!  Laughing

# 138
В София такситата са изпитание за нервите ми. В Благоевград сметката ми е 1,50, даваш му 2,00лв и ти казва "много благодаря".

# 139
Днес за пореден път с дете от болница  пред мен 7 таксита и всичките отказаха, защото от точка А до точка Б е кратко излиза около 4 лв. Обаждам се да поръчам мислейки, че няма как да не дойде. Да ама не познах чакам 10 мин съобщение няма обаждам се ми съжаляваме ама не можем да ви намерим кола. Тяхна кола беше срещу мен!  Нали нямат работа? Цените вдигат, а защо отказват тогава ? Клиент си плащаш си и въпреки това няма услуга.

И това в София?

Не ми се е случвало от няколко години, карат ме дори на кратки разстояния. Явно имам късмет.

# 140
В София такситата са изпитание за нервите ми. В Благоевград сметката ми е 1,50, даваш му 2,00лв и ти казва "много благодаря".
Така е, но Благоевград е малък град и ако шофьорът чака да качи някого за 10-15 лева, ще има да си почака.
Аз така като бях в Русе по работа - от хотела до работата, таксито ми беше 2 лева. С кеф му ги дадох на човека. В София това удоволствие ми струва около 20 лева  Crossing Arms
По принцип избягвам да се качвам на таксита, но последният, при когото се возих ми направи много добро впечатление. След всяка дупка, през която мине, казваше "Извинете"  Grinning Беше много любезен и си получи бакшиша.
За разлика от един друг - качвам се на Съдебната палата и му казвам до Люлин. Тръгва той към Руски паметник и аз реших, че ще завие по Опълченска, но уви - продължи по Борис Трети. Попитах го откъде мисли да мине и той ми каза: "През Околовръстното.". Засмях се малко и му казах да се върне и да мине през тунела, ако обича.
Сигурно 20-30 пъти съм взимала такси от там, е, никой не се беше сетил от там да ме прекара  Mr. Green

# 141
Съгласно наредба 34 таксиметров шофьор може да откаже курс в следните случаи.
- Когато клиентът е във видимо нетрезво състояние.
- Видимо неадекватен.
- С мръсни дрехи.
- С мръсен багаж.

И толкова. Клиентът може да си избере такси в която и да е част от колоната на пиацата.
Автомобил с незакачулена табела е работещо такси. Таксиметров автомобил с включен апарат е работещо такси. Таксиметров автомобил на пиаца е работещо такси. Таксиметров автомобил без табела на предното стъкло Не работи е работещо такси.

Неработещо такси е ако едновременно не е на пиаца, табелата му е снета или закачулена, таксиметровият апарат е изключен, не е на пиаца и пътната книжка е приключена, или с вписан в нея час на начало на почивка.

Друг е въпросът, че наредбата не дава инструмент как водачът може да откаже курс на видимо нетрезви мъжаги, единият от които още е пред таксито, а други двама вече се настаняват.
Има и тъпни в наредбата, примерно ако вози двама клиенти без връзка помежду им. Ако е заето и вземе втори клиент, водачът след като приключи сметката на първия, той си плаща целия курс. Пуска апарата наново и втория си плаща от там нататък. Е, това нещо на първия няма как да бъде обяснено. А ако втория пожелае да слезе преди първия? Какво плаща? А ако вторият се окаже, че е за същия адрес, какво плаща?

# 142
Наскоро имах неприятна случка с таксиметров шофьор. Купих пътека за под от мебелен магазин. Видях такси и се качих. Шофьорът веднага погледна пътечката ми и ми предложи да я качи в багажника. Тъй като тя беше съвсем малка 60 см. на 1. 50, навита на руло, реших, че няма смисъл пак да излизаме и двамата от колата и да я слагаме в багажника , бързах и отказах. През целият път шофьорът ме поглеждаше в огледалото и си мърмореше нещо " Тази пътека сега..." Не разбрах какъв е проблемът, държах я изправена до мен, на пода( не на седалката). Подразних се и го попитах защо мърмори. Колата му било току-що изчистена. Е, как нова пътека, току що взета от магазина, навита на руло и изправена на пода, ще  изцапа? Да не би обувките на клиентите или дрехите им, в дъжда и калното време да са по-чисти?
Друг случай. Купуваме осветителни тела, няколко на брой, чупливи и тежки. Магазинът е в нашия квартал, но просто беше трудно и неудобно за носене и взехме такси. Шофьорът веднага се намръщи, как в същия квартал...Обясних му, че разбирам, и ще му платим двойно,просто не може пеша. Е, пак мърмори по пътя.
Добре де, може ли да са такива малоумници?! Ти му плащаш двойно, той мърмори, че било кратко разстоянието!

# 143
Клиентите се бавят, а не желаят това. Поставянето в багажника и изваждането ги бави.
А всички твърдят, че чантите им са чисти, багажът им е чист. Добре, но чантата му бе на тротоара.
И иска да я сложи на задната седалка. Не може! А ако е била върху нещо мръсно и след нея на седалката седне дама с бял панталон?
Съгражданите ми нямат, или не всички култура за ползване на такси.
Няма нужда да питате ще ме закарате ли еди къде си. Сядате, казвате улица, вход, и евентуалните си предпочитания за маршрута. И толкова.
-Ще ме хвърлите ли до центъра?
Как да те хвърля, лелче, аз съм 70 кила, тя е 90.
-Ще ме свалите ли до центъра?
Како, трябва да си закъсала много за мъж, да сколасам за 4 минути да те сваля.
- Може ли да Ви ползвам?
Може, за 50 евра на вечер.

# 144
  • Пловдив
Подкрепям заглавието на темата. Отказват "на парче" , а после искат.

# 145
Aз се качвам и казвам накъде да карат. Не ми се е случвало да се налага да слизам.
Един път един не знаеше само къде е квартала ми.  Mr. Green

# 146
 И на мен лятото ми отказаха при все че носех дете проснато като парцал и другото плачейки до мен. Такава псувня излезе от устата ми че ме срам да се сетя
А от шофьори знам че късите курсове са най на сметка, вероятно заради първоначалната такса.

# 147
  • при късмета

А от шофьори знам че късите курсове са най на сметка, вероятно заради първоначалната такса.

Не всички. Много зависи от населеното място в което работят. В малките градчета с курсове които са м/у 2-4 лв. няма да откажат.
В София обаче висят по стоянките доста време и най-вече редят се на опашка. По правило трябва да вземеш първата кола на стоянката. Ако първата кола те вземе за къс курс и направи същия за 3 лв. примерно, следващия ще вземе клиент от квартал за центъра например или обратно, т.е. курса ще е най-малко двоен. А като се върне на стоянката съответно трябва да се нареди последен.
Това са тяхни си уговорки, на почти всички стоянки шофьорите са едни и същи, без значение, че са от различни фирми.
Та това им е причината да отказват късите курсове, губят си реда.
Ако сте за късо разстояние отидете при първата кола и попитайте. Най-вероятно самите шофьори (които обикновенно стоят извън колите заедно) ще ви насочат към последната кола. Или направо на последната кола на стоянката, той вероятно няма да ви откаже.
Това за София

# 148

В София обаче висят по стоянките доста време и най-вече редят се на опашка. По правило трябва да вземеш първата кола на стоянката.
Няма такова правило, не си измисляй.
Виж раздел VII, член 36, точка 2.
http://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/n34.pdf

# 149
O,аз си избирам по шофьор. Мразя да се качвам при нечистоплътни, пушещи като комини и слушащи чалга. Гледам и колата да не е раздрънкана все пак.

Общи условия

Активация на акаунт