365 тайни от моя живот

• 924 585
  • 9 020
  •   1
Отговори
# 6 105
65/ От няколко дни се чувствам лоша майка, спрямо детето си, защото се опитвам да му изкореня 2 лоши навика и понеже не става с добро, пробвах с лошо Sad а и отделно не съм и от много търпеливите....искам да съм строга , но справедлива  Praynig
Изпитвам ужасен страх, че ще стане същия лигльо като баща си....защото свекърва ми, а и свекъра ми никога не са му викали,само са го хвалели и помагали в живота....
И затова в момента ме ядат ужасни угризения  Cry

# 6 106
  • София
За първи път приложих наказание спрямо дъщеря си - в продължение на една седмица няма да носи рокли и поли, както и бижута (под "бижута" да се разбират джунджурийки като гривни, гердани, пръстени, диадеми...).

# 6 107
По принцип гледам да се придържам към изискванията на авторите на дадена тема и не коментирам нищо тук,но подозирах,че ще тръгне някакъв разговор в насока на споделеното от мен....Извинявам се за коментара Embarassed

tonkabonka ,пиенето от шише не е,но аз виждам с очите си,че детето не може,а тя му налива в устата,рискувайки да се задави ooooh!Не ли по-добре да се научи на малко по-късен етап!?
За амбициозни майки нямам предвид такива като теб(на 4-5 годишни деца),а на дечица около годинка-две,както съм и написала Peace

Rois ,съгласна съм напълно с написаното от теб....Наистина има деца,които просто в един аспект се развиват по-бързо,в друг-изостават и това е напълно в реда на нещата.Много хубаво,че детенцето ти говори,моя не казва повече от 7-8 бебешки думи ooooh!,а е на 2г.Но не ме дразни това,а неща,които може и в по-късен етап да се научат,а майките пришпорват.
Пример:защо да го карам да прекосява града пеша като мога да го возя в количката.Единственото,което бих постигнала е да се измори,да се изнерви и да ме накара да го нося....

Приключвам и ако авторката сметне за неуместен поста ми да ме извини Blush

# 6 108
Чудя се понякога да се смея ли, да плача ли.....когато прочета, как хора се оплакват от неща, за които другите дават мило и драго да имат. Или поне да имат шанс...дали за работа, или нещо друго....
А може и приказки от сорта на това как ще се "прежалят" за нещото Х ги кара да се чувстват нещо повече от останалите...

# 6 109
Не възпитавам дъщеря си с класическите "кажи вълшебната думичка" (едва се сдържам да не правя забележки на майка си като започне с "вълшебствата").

При мен "извинявай", "моля" и "благодаря" са толкова автоматизирани (даже прекалено - като съм уморена и не съм фокусирана, се е случвало да благодаря на кафе-машината), че се надявам просто да "попие".

Нямам теория зад този подход и понякога имам съмнения, че може и да не е съвсем правилен.

А, и не съм амбициозна майка - противно на това, което съм си мислела преди да имам деца.

# 6 110
  • Пловдив
Чудя се понякога да се смея ли, да плача ли.....когато прочета, как хора се оплакват от неща, за които другите дават мило и драго да имат. Или поне да имат шанс...дали за работа, или нещо друго....
А може и приказки от сорта на това как ще се "прежалят" за нещото Х ги кара да се чувстват нещо повече от останалите...

И аз това се чудя... Peace

Та по тоя повод...винаги съм казвала,че ако си имахме собствено жилище/без кредит,щото е почти равносилно като да плащам квартира/, досега да съм родила второ дете Grinning Уж това ми е основната причина.А има колеги около мин,които си имат тази екстра/за мен/,работят добре,нямат кредити,карат 2 коли и пак се оплакват Rolling Eyes

# 6 111
63/ И на мен ми е трудно да се присъединя към майките, които са разделени на групички...но не заради мен-аз свикнах да съм саможива, а заради детето ще направя по-нататък усилия.....А може би и хората тук ме отблъскват- студени, обичащи да си пъхат носа в личният живот, сравняващи децата си.... Sad
  Hug

# 6 112
  • София
Не възпитавам дъщеря си с класическите "кажи вълшебната думичка"
При мен "извинявай", "моля" и "благодаря" са толкова автоматизирани че се надявам просто да "попие".

И аз така. Но не се "надявам да попие" просто знам, че наистина е така. Виждам го при големия си син, а вече и при дъщеря ми.
И нещо смешно: Преди два дви дъщеря ми иска нещо от наш приятел. И той решава да я възпитава  Tired: "Кажи вълшебната думичка". Тя, високо и ясно: ВЪЛШЕБНАТА ДУМИЧКА!

# 6 113
И нещо смешно: Преди два дви дъщеря ми иска нещо от наш приятел. И той решава да я възпитава  Tired: "Кажи вълшебната думичка". Тя, високо и ясно: ВЪЛШЕБНАТА ДУМИЧКА!

Joy

# 6 114
Гледам снимки във фейсбук на щастливи приятели и семействата им. Просто си личи, че са щастливи.
Ужасно много им се радвам... и плача... яд ме е на себе си, че не ми се получи... искам да ме обича, да си прекарваме прекрасно времето заедно...

Дъщеря ми има проблем псилогически. Никой освен най-добрата ми приятелка и една друга приятелка не ме разбраха и не се опитаха да ми помогнат, просто с две добри думи. Всички ме обвиниха, че аз съм виновна за този проблем. Не стига че ми е гадно че сама трябва да се справям и се справям с това, ами този "натиск". Просто исках да споделя, тежи ми...

Искам да се махна. Да си взема детето и да изляза на квартира. Знам че мога да се справя, но не знам защо не го правя. С никого не съм споделила това.
Знам че има хора от реалния живот, които ми четат публикациите и ще се изненадат от това, което написах.. но да, искам да го направя, просто трудно издържам вече...

Имам нужда от човек, когото да обичам лудо, да мога да разговарям с него или просто да стоим хванати за ръце. Тази любов е толкова заблуждаваща... ослепяваща и такава каквато всички поети я описват... как не съм разбрала преди 8 години че любовта е сляпа, толкова съм била заслепена...да... единственото нещо за което не съжалявам е прекрасната дъщеря, която имам....
За всичко друго съжалявам... да....Пиша това и плача...
Никога не бих споделила с някого това.... за това го пиша тук....

Написах всичко това на един дъх... искрено... дори няма да се връщам да го чета....

# 6 115
  • София
mystic woman и на мене това ми е проблема за второ дете.С тоя кредит от 750 лв направо незнам дали ще може да се оправяме с още едно дете.А и много ме е страх от раждането.При първото ми раждане едва не загубих дъщеря си и сега адски ме е страх.
А така ми се иска едно бебе.Представям си се как се разхождаме.Как каката ще помага.Колко ще сме щастливи......И такива неща.
iani87 и аз се дразня на майки ,които на сила карат децата си да правят нещо.Дъщеря ми още от бебе бърза много с всичко.Тя на около 2 години (даже и по малка беше) вече пиеше от чаша.
Но сама си е искала.
И съответно някои майки веднага започват "я гледай Моника как може,айде и ти да пробваш"
МНого се дразня .Защо трябва да насилват детето.Техните пък са по добри в други неща.Ох много се отплеснах от темата

# 6 116
Чудя се защо човек няма право да се оплаче, защото видиш ли имало по-зле. Манталитет и то пораженчески. Човек или се стреми към по-доброто и се оплаква, че не е там, но се старае (дали ще го постигне е друг въпрос, важното е да има стремеж), или си прекарва дните в успокоение, че има и крайно мизерстващи, например, и няма право да се оплаква, а напротив, чак трябва да се радва. И ще си остане там където е, но дано поне това, че има и по-зле му носи някаква мазохистична радост и успокоение  Wink

# 6 117
Ядосвам се, че не записах 2ро висше медицина....а вече времето все повече напредва и ако не го направя веднага....ще изтърва всички влакове.

# 6 118
  • not found
Трябва да взема важно решение,което от години оставям на заден план,дилемата ми е там,че ако избера аз да съм щастлива от решението си ще навредя на най-обичаният ми човек.

# 6 119
Дразнят ме напористите майки, амбициозните - не, освен ако и не са твърде напористи. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт