МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 158
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  За отстъпките няма какво да допълня, до по-миналата година плащах в ДГ общо за трите 45 лв, 30 за първата кака, 15 за втората и нищо за Ели. Миналата година откакто каките са на училище, аз Елена продължавам да не плащам нищо. Отстъпките важат от месеца след раждането на третото или в твоят случай на взимането на третото детенце, като подадеш молба с копие от акта за раждане на децата.
  Благодаря за отговора за колата, дано най-накрая се похвалим с нова, че мъжът ми избира кола повече отколкото каквото и да било друго  Simple Smile
  От 7 годинки ли трябва да пътуват с билет или карта децата?
  Да попитам и тук, за рожденият ден на каките ми се иска този път тортите да стават за ядене, тоест да не са купени. С вътрешната част ще се справя и ще става за ядене, но украсата е изключено да я направя. Има ли вариант отнякъде да поръчам само фигурки или примерно тези картинки като разпечатани, които се слагат отгоре ?

# 571
  • Варна
Айла, знам със сигурност, че в сладкарници "Пчела" продават фигурки за украса на торта. http://www.pchela-bg.net/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0%D1 … 0%B8%D1%86%D0%B8/ Лично съм опитвала от техните торти и много ми харесаха.

# 572
 И в НЕДЕЛЯ имат само фигурки, цветя и пр. - захарни.

# 573
Момичета, благодаря за отговорите   bouquet

Много ме зарадвахте с информацията за градината. Аз се бях подготвила за такса от 90лв., а то излиза, че ще бъде само 15лв. Това си е голямо облекчение  Simple Smile

Айла, и аз знам за Неделя и Пчела. Предполагам, че  и в Скайлайн има украса и картинки.

# 574
  • София
За колите, да се отчета - от вчера сме собственици на десет годишен зелен VW Шаран! Това ни беше харесало, това ни беше по джоба, носи се като кораб по пътя, народна кола, бе, допаднахме си.  Grinning Само искам да не се разваля, иначе си е доста читав и запазен, широоок - мога да кача още сто кила и пак ще се събирам на седалката, има място да направим и да возим още две деца отзад. /това не съм го казала аз  baby_neutral baby_neutral/ Mr. Green

# 575
Ванче, със здраве да си карате новата придобивка!

# 576
  • Варна
Ванче, честита ви кола.
 Aila, и моят мъж голямо мътене я мъти тая кола.
Снощи гледа новините и ми обяснява, как обстановката не била подходяща да се купува кола. Тя при нас вече 12г все неподходяща седи.

# 577
Ванче, честито! Сега трябва да я сефтосате...Ние така сефтосахме камината с № 2, а не - пардон, с № 3 беше. С № 2 ме ухапа едно куче и мъжът ми се престара с успокояването... Покани го да си играете на американски тинейджъри Wink

# 578
Надя тук ли сте си вече  Wink
илка, мерси за инфото! Явно няма да се класираме.

Мими, децата са вече в София при майка ми, ние с мъжа ми идваме в началото на август за 10на дена. Започнах стаж в една счетоводна кантора, та за туй.
Ние бяхме със Опел Зафира и бяхме супер доволни. Успех с търсенето!

Ванче, честито и много път да изминете с нея безаварийно! Peace

# 579
Ванче, честито возило! Все на хубави места и при хубави хора да ви води! Hug
 Нашата е VW Caddy Maxi , новичка и сме доволни. Седем местна е но последните две седалки сме ги махнали за да има повече място за багаж. Това което не ни харесва само е, че задните седалки нe могат да се спускат назад и за дълъг път не е удобно на децата да поспиват. А и голяма голяма, все я пълним, пък като се появи дребното не знам. Може би ще решим да я сменим с още по-голяма, но за сега и тази ни събира и вози супер.
 Така както се видя последния път бебето ще е мъж, но за по-сигурно след няколко дни ще знам от феталната морфология.  Wink

# 580
  • София
Ванче, да си ползвате дълго време возилото, без аварийно и без ремонтно  Laughing

Пешеходке, посмях се с твоя пост.  Laughing

Момичета, ние преди 5 години (малко преди да ни връхлети кризата) решихме да рискуваме и си поръчахме чисто нов автомобил. Просто на мъжа ми му омръзна вечно да ремонтира двете ни стари коли. Взехме го на изплащане и от този месец вече си е наш. Сега цените на новите коли са паднали доста, (в сравнение с 2008г., когато взехме нашата) а и договорите за покупки са по нормални и изгодни. Ако имате финансова възможност, разгледайте какво се предлага. Каквото и да решите, пожелавам ви късмет с избора на возило.

# 581
  • София
Ваня, честит ви автомобил!  Grinning

Разглеждах го и аз като вариант Шарана, но при същата цена реших да заложа на японско... Дано се засечем някъде по пътищата ненадейно (както стават хубавите неща), па да си ги "премерим"  Joy

Момичета, помагайте: търсим апартамент под наем с 3 спални и хол с кухня. В района на 73-то СОУ в София. Тоест, квартал Гоце Делчев или близките части на Мотописта, Манастирски ливади - изток, Кръстова вада, Стрелбище.
Иска ми се да е светъл и да се вижда Витоша, необзаведен.

# 582
Здравейте  Grinning

Пепеляши спомена моята болна тема - жилище с повече спални. Нашият апартамент е с две спални, хол и кухня. Ние съвсем предвидливо взехме за хола разтегаем диван с целта един ден да спим с мъжа на него в хола, а двете спални да са за двете деца, т.е. в един по-далечен момент към тийн годините на децата. Сега обаче, когато сме в очакване на появата на трето дете, това вече няма да ни устройва.

Знам, че тийн годините са още далече във времето, но аз обичам да обмислям нещата от рано (пък и ако изпадне нещо изгодно, бихме се възползвали още сега). Такава съм си, все някакви планове правя  Blush Затова сега обмислям идеята за къщичка. Нещо малко, с три спални и малко дворче. Идеята на Пепеляши за апартамент с три спални също е много добра.

В тази връзка въпросите ми са два:
1. Живее ли някоя от вас в къща и ако да, може ли да сподели впечатления и предимства?
2. Можете ли да споделите добър сайт за недвижими имоти?

# 583
  • На село (близо до Лондон)
В тази връзка въпросите ми са два:
1. Живее ли някоя от вас в къща и ако да, може ли да сподели впечатления и предимства?
2. Можете ли да споделите добър сайт за недвижими имоти?

polito_87 по първия въпрос мога да споделя. Живеем в къща с градина и има много предимства и един-единствен недостатък-много има за чистене Sad. Предимства бол-децата играят в градината, по дървета се катерят, на трамплин скачат, напоследък покраи Уимбледон една мрежа сме опънали тенис играят и тн.

# 584
 Да се включа и аз като притежател на къща, макар да не живеем постоянно в нея. Предимства, освен изброените от ГИ - пълна самостоятелност - никой не ти ходи под/над главата, не ти слуша разговорите/музиката/крясъците/купоните и пр. Сметката е само твоя, нямаш парно (това за мен си е огромен достатък). Може да си паркираш на спокойствие.
Недостатъци - ремонт на покрива - плащаш го само ти, а те редовно протичат Twisted Evil, ремонтите пък никак не са евтини. Поддръжка на двора (косене на трева ПОНЕ веднъж седмично, ринене на сняг, садене на цветя/зеленчуци и пр.) - време и финансоемко начинание, особено ако нямаш афинитет (като мен) към земеделските прояви. Оградата трябва да се боядисва периодично (абе направо всяка година), а номера на Том Сойер почти никога не минава (вервай ми). Ако ти трябват майстори - ти отговаряш за тях - да ги намериш, да ги следиш какви ги вършат, да им ПЛАЩАШ... Осигуряването на отопление също е ангажимент, но това може би си е по моя вина- не понасям климатици и отказвам да купим такива - при това положение сме на дърва и камина, което пък означава поръчване, пренасяне, подреждане и всекидневно внасяне до камината, която пък от своя страна се чисти всекидневно...
На прима виста това се сещам...

Общи условия

Активация на акаунт