Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 433
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 495
Check Please, ти изобщо прочете ли това, което си цитирала?

Кафе с мед, я пий още едно кафе и се върни да прочетеш повече преди да коментираш.

# 3 496
  • На земята, която е всъщност звезда.
Оо, въобще не говоря за болници и училища! Говоря единствено и САМО за кръчми и барове /дори не и за сладкарници - да, там не следва да се пуши/!

Знам, че не говореше за тях. Но аз те питам: защо, според теб, се пушеше масово навсякъде? 

# 3 497
Откъде да знам, аз съм непушач. Коментирам само неща, които познавам добре и ме касаят пряко.

А за непушене навсякъде другаде съм "за". Не знам за стадионите, примерно, малко прекалено ми се вижда, но за офиси и учреждения въобще трябва да има забрана. Не мисля, че някога е било разрешено пушенето в болници и училища.

# 3 498
 newsm78 Какво общо има защо преди в лекарски кабинет се е пушело със забраната сега за пушене ? Вероятно визирате налагането на това правило за онези, които са били безочливи преди? Да ви кажа под сурдинка - в много офиси се пуши още, оня ден в общината миришеше на тютюн в стаята за подаване на заявления....

# 3 499
Не, искам да кажа, че и преди е било забрането пушенето в болниците. Нали? А че не се е спазвало и тогава и сега - за това спор няма.

# 3 500
  • София
В нашия офис не се пушеше и преди забраната. Тук сме вече четвърта година. Не ми пречи, че не мога да пуша. Така пуша и по- малко през деня.

Но да дам мнение за заведенията. Брат ми е управител на популярна верига пицарии. Почти всичките им заведения са на по два етажа. Преди забраната залата, която бяха отредили за непушачи винаги е била тази на първия етаж, за да не се качва пушекът към тях. Вентилацията перфектна. Обстановката също така луксозна, както и тая на втория етаж за пушачите. Абсолютно съм съгласна с котково- пълен е втория етаж  Peace
Много често посещавахме едно киправо заведение на " Искър". Супер уютно и луксозно. Същото- първи етаж за непушачи / отново причината да не им се качва дима/, втори за нас, тия от кочините / нали така се изказвате повечето/. При нас пълно, долу празно.
Не знам по какви заведения сте ходили и защо сте попадали на такива зали, но повечето не са така. В такъв случай защо да не се върне старото положение.

# 3 501
  • София
Пълни, защото винаги непушачите са се съобразявали и са сядали в частта за пушачи.  Tired
Нали това е смисълът на забраната.
Кръчмарите, ако се напрегнат леко, маже и да схванат, че като свикнат пушачите, ще им се напълни цялото заведение, а не само залата за пушачи.

# 3 502
 Joy Ейййй, то няма край тая тема - върти, сучи - все едно и също...

Между другото сещам се за забраната за продажба на алкохол и цигари на лица под 18 - ми те си пушат и пият още дечурлигата...

# 3 503
  • София
Елица, както е право на мой избор дали да пуша, така и на непушача е негов избор дали да ходи в зала за пушачи. Ние каква вина имаме, че вие сте слабохарактерни и се врете дето не ви е мястото. И айде сега да им спрем всичко, та ние да си ходим по всички зали. Е това си е връх на егоизма  newsm78

Ето ти една кръчмарка по- напред в темата. Т ли ще я учиш как да си върти бизнеса. Предполагам, защото го разбираш повече от нея  Peace

# 3 504
Joy Ейййй, то няма край тая тема - върти, сучи - все едно и също...

Между другото сещам се за забраната за продажба на алкохол и цигари на лица под 18 - ми те си пушат и пият още дечурлигата...

И какъв е изводът? Че няма смисъл от тази забрана?

# 3 505
  • София - Рим и обратно
Check Please, ти изобщо прочете ли това, което си цитирала?

Кафе с мед, я пий още едно кафе и се върни да прочетеш повече преди да коментираш.
Koлкото и пъти да го чета, все едно и също е черно на бяло, а то не е това, което ти се опитваш да докажеш - че никой не се е отказал благодарение (или въпреки) забраната за пушене на обществени места. Текст със съвсем друго значение си извадила.

Вилико, викаш - знаят си децата най-добре, да вземем да им слагаме направо в устите вместо закуска, по бира и фас Simple Smile. Забранен алкохол до 18 години...тъпотии ня'кви.

# 3 506
Не, искам да кажа, че и преди е било забрането пушенето в болниците. Нали? А че не се е спазвало и тогава и сега - за това спор няма.

Но ти не можеш да си обясниш защо, нали? А ако можеше, щеше да разбереш защо се провали опита с разделените зали, защо залите за непушачите бяха  празни и защо пушачите все още са по- обгрижвани.

# 3 507
  • София
Елица, както е право на мой избор дали да пуша, така и на непушача е негов избор дали да ходи в зала за пушачи. Ние каква вина имаме, че вие сте слабохарактерни и се врете дето не ви е мястото. И айде сега да им спрем всичко, та ние да си ходим по всички зали. Е това си е връх на егоизма  newsm78

Ето ти една кръчмарка по- напред в темата. Т ли ще я учиш как да си върти бизнеса. Предполагам, защото го разбираш повече от нея  Peace
Слабохарактерните егоисти треперкат за един фас. Flutter

Какво да я уча кръчмарката? Тя явно предпочита половината ѝ заведение да е за непушачи и да стои празно.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 12:13 от Елица

# 3 508
  • Близо до гората...
Следя темата отдавна.... С мъжа ми сме собственици на заведение, в което си работим ние (квартално кафе с редовни посетители). Заведението е малко и преди забраната беше само за пушачи. В началото, беше лято и всички пушеха навън - нямаше никакъв проблем.Когато застудя имаше период от около 2 месеца, когато оборотът падна драстично. НО сега всичко е ок. Всички свикнаха, че се пуши навън, никой не мрънка, и оборотът е отново както преди. Аз лично като бивш пушач (отказах ги далеч преди забраната) и работник в заведение съм изключително доволна от забраната. В момента е чисто, топло, уютно и има достатъчно клиенти. И да - има хора, които отказаха цигарите след забраната.
 И ако сега върнат отново старото положение, ще е огромна крачка назад.
П.п. Друг е въпросът, че трябва да се затегне контрола, защото има много заведения, които не спазват забраната.

# 3 509

Ето ти една кръчмарка по- напред в темата. Т ли ще я учиш как да си върти бизнеса. Предполагам, защото го разбираш повече от нея  Peace
Моля те не ме карай да се смея! По-слабохарактерни хора от пушачите може би са  само комарджиите и хероиново зависимите. Дори и алкохолиците се способни да се въздържат в определени моменти. Всъщност, като се замисля може би си права. Ако всички непушачи категорично откажем да влизаме в залата залата за пушачи, без значение дали става въпрос за приятели, роднини, съпрузи, колеги и т.н. , чак тогава ще осъзнаете, че вашите "права" свършват там където започват правата на другите, и никакво право не е да превръщате хората около вас в пасивни пушачи. Peace

Общи условия

Активация на акаунт