Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 354
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 420
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мога да кажа със сигурност за едно село - Бърдарски геран.
Не, че му обиколих всички кръчми,
но има едно кафе в парка, където се събират хора - и през деня - играят табла, шах, карти - разни дядовци и по-млади мъже, върли пушачи по принцип. Пийъват си кафето, бирата, чая и там каквото си пийват и всички чинно излизат да си пушат навън.

# 421
Check Please, на детски клуб казвам детски кът.
Тоест заведение, където отиват родители с децата си, те стоят и си пият кафето, а децата си играят.
За това говоря и аз. В заведението има обособено място с играчки, катерушки и подобни, но е в общата част, така че родителите да си наблюдават децата, докато си пият кафето.

В детския клуб в старата ни кооперация открит през 2003 год. никога не се е пушило, защо пак се обобщава  Tired
В кой град е това? И е било решение на собствениците да открият такова заведение забранено за пушачи или е било разрешено пушенето, но никой родител пушач доброволно не е палил?

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 13:27 от pasinet

# 422
  • София
В София, и не виждам нищо странно - това си беше чисто детски парти клуб, не просто кафене или ресторант с детски кът. Не съм попадала на детски клуб в София, в който се пуши  Peace

# 423
Като представител на бранша, мога да ви уверя, че забраната за пушене не се отрази по никакъв начин на оборотите.
(Нямам нищо общо с чалготеки и други мутренски заведения, чувала съм за тази практика, но не искам да коментирам)
Няма и логика- като на всякъде е забранено, хората нямат избор- като ходят на заведение не пушат. Тези статистики са мноооого манипулирани. Не им вярвайте.
В последните дни, много спорех по темата и останах потресена колко измислени доводи се дават от срана на пушачите, без да се обиждате.
Много от приятелите/ колегите ми са пушачи, нямам нищо против тях, само не е нужно непушачите да се съобразяват с тях.
Ще бъде голяма крачка назад,а ко се отмени забраната.  Peace

ето.. в рамка да се бодне това изказване

# 424
  • Перник
Ако не си попадала, не значи че не е имало. Ти също простовато обобщи, mona-bonbona.
Аз съм виждала, но не обобщавам.
Не вярвах и как ще се нарушава забраната, но го видях с очите си как става. Подадох сигнал.
Къде видя обобщение в думите ми? Казвам, че аз не съм попадала, на такава "гледка", което означава че не навсякъде се нарушава забраната. Стана ли по-ясно?
Mirama, ти наистина ли смяташ, че на пушачите не им пука за здравето на децата им?

# 425
Добре, защо да няма зали за пушачи и зали за непушачи /зали, а не писти в басейна за пикаещи непикаещи/? В крайна сметка след като има желаещи да пийват и пушат защо да няма заведения за тях? Нека има заведения за едните и заведения за другите.
Определено непушачите изпитват садистично удоволствие от тази забрана за непушене.  Rolling Eyes Те не приемат варианти различни от ПЪЛНА забрана.

Не съм ресторантьорка, но компанията с която се движа смени заведенито в което се събирахме имено заради забраната. На вечерно заведения ходим само на такива места на които се пуши в определени зали или входната врата е близо и предните любими местенца вече ще я карат без нашите сметки...

# 426
Защото първо това принуждава част непушачи да влязат в пушаческата част, второ, защото създава да го наречем нелоялна конкуренция, трето защото е вредно за здравето на всички, вкл. пушачи, четвърто защото ние конкретно сме от типа 'без едно можем, с едно не можем'.
 За съжаление личното ми впечатление е, че и минимално разрешение на пушене в затворени пмещения води до лавинообразно увеличение на пушаческите места до преобладаваща част.

# 427
Хубаво, но на този принцип трябва да се спре и алкохола. Нищо полезно няма в него, а убитите от пияни шофьори мисля че са повече от умрелите от пасивно пушене.
Защо никой не говори за забрана на алкохола в заведенията?

# 428
Защото ако ти на съседната маса си вече на 2 ракии/водки/бири и т.н. и поръчваш трета , това на моят собствен черен дроб , аз която седя на масата до теб , или в съседната зала на отворена врата , и съм избрала да не пия ,  няма никак да му се отрази  Grinning Никак не се заяждам.

# 429
Хубаво, но на този принцип трябва да се спре и алкохола. Нищо полезно няма в него, а убитите от пияни шофьори мисля че са повече от умрелите от пасивно пушене.

Ами то е забранено да се пие и да се кара, точно както са забранени и цигарите в заведенията.

# 430
Няма никаква връзка с алкохола. Пиян шофьор, убил човек, ще лежи в затвор, а какво мислиш ти за съотношението убити от пияни шофьори/убити от пасивно пушене, няма никакво значение, още повече, че мислиш страшни тъпотии, ще прощаваш!
От пасивното пушене страдат най-вече хора, които работят в заведения, където се пуши - от сервитьорката до пианиста. Редно е някой да помисли и за тях, освен за комфорта на пушача.

# 431
# 432
Ами говори се, разбира се. Има достатъчно инициативи по отношение на алкохолното потребление. ОБръщам внимание обаче, че има разлика тъй като първо при алкохола има безопасна доза, второ не вреди на околните при консумация на обществени места, трето, начините, по които би могъл да навреди са така или иначе отдавна забранени по закон ( прим. шофиране).
Това сме го говорили в предните теми.
Иначе държавата ( не само нашата) се стреми да ограничи потреблението и на алкохол , и на цигари чрез акцизите. Напомням, че и двете могат да се употребяват не само на обществени места и тъй като все пак не може да всеки гражданин да се тропоса по един полицай се въздейства чрез косвени методи.

# 433
  • На земята, която е всъщност звезда.

Е как да няма забрана. Както си споменала, опасни са пияните шофьори, а не всички пиещи. А на тях, както добре знаем, им е забранено да шофират и има наказания.

# 434
  • София

Много ви се моля, подрепете пушачите в този случай, после нека пак да се върне забраната.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт