Конкретно за Холандия, Франция, Австрия, Кипър - хората си излизат и пушат навън. Да не говорим че в Ню Йорк го правеха още 1995 година
Е как ще ги стигнем - 17 години по-късно ние още не може да разберем за какво става въпрос
О да, наистина, как ще ги стигнем? А, сетих се! Като продаваме оръжие на куцо, кьораво и сакато, а то съответно избива де що свари по пътя си. Готино, а? Предпочитам да не съм чак толкова напреднала като американците. Значи, не можем да тровим непушачите с никотинови изпарения, но пък можем да си ги отстрелваме като зайци през ловния сезон? Бива.
Не знам кой и как доказа вредата от цигарения дим за пасивния пушач. Пасивен пушач, който, забележете, прекарва някакви броени часове седмично в помещение, което се вентилира. Защото не си представям, че който и да е пасивен пушач стои надвесен над нечия цигара 24/7. ДРЪН, ДРЪН, ДРЪН! За пасивния пушач поглъщането на тези супер вредни вещества е не по-вредно, отколкото вдишването на замърсения въздух в градовете ежедневно и ежечасно от раждането му та до смъртта.
Чист въздух в заведение - ако това заведение е в града, то словосъчетанието е абсолютен оксиморон.
Току що се връщам от луксозен ресторант. Изискан. Позволиха ни да пушим вътре. Нашата скромна компания бяхме единствените посетители там. На два етажа с не знам си колко маси, в петък вечер, прекрасна обстановка и още по-прекрасно меню, ама - на!, петима келнери и цялата кухня се въртяха около шест човека. Допреди няколко месеца там можеше да седнеш само с предварителна резервация и се пукаше по шевовете от клиенти, независимо от деня. След още няколко месеца може би този ресторант изобщо няма да съществува. Но това няма значение, нали? Важното е, че ще останат други заведения с чист въздух, директно внос от върха на Хималаите. Специално обогатен с кислород. Старателно пречистен на ръка, прашинка по прашинка. А един мармот завива в станиол за вкъщи от този кристален въздух, с дъх на дива мента и окосени ливади...
По-лошото е, че натрават на останалите последиците - и във финансов, и във физически смисъл.