Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 067
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 990
При положение, че вече никъде няма да се пуши, все някъде ще трябва да се сяда....   Laughing
И по-добре в добро заведение, отколкото в посредствено.
Другия вариант е изобщо да не се ходи по заведения.Което мен не ме устройва....
Аз обаче, мога да изкарам 3-4-5 часа без цигари.
Да му мислят върлите пушачи.    Simple Smile

# 991
Не сме свикнали, baibibi. Ще свикнем, и със ставането от масата за по цигара, както и с други забрани, и ще си ходят хората да ядат засукани ястия и да се виждат с приятели.
А и пушачите намаляват, особено сред активните и образовани хора, така че и оттам ще се пооблекчи драмата.

# 992
Щом дори и да ти предлагат най-висша мода в кулинарията за пет лева ти няма да влезеш в заведение,то значи отиваш там само заради пушенето. Трудно ми е да повярвам,че ще се откажеш от подобни угощения само защото ще трябва да си изпушиш цигарата навън за около пет минути.
Стана дума и за сладкарниците. Щом се съгласявате,че в тях не трябва да се пуши защо преди забраната там не можеше да се влезе от смрад и дим? А сега е чисто и спокойно и най-вече има достатъчно клиенти. На българина му трябва тояга-за съжаление от това разбира. За това трябва да има забрани и закони.

# 993
Толкова е просто.
Там, където се сервира храна - не се пуши.
В нощните клубове и кафенетата - да има зали за пушачи и непушачи.
В повечето европейски страни е така.
Не разбирам защо в България трябва да се открива топлата вода.

Откакто застудя не ходя на кафе по заведения. По-рано излизах на кафе с приятели за около 30-50 минути, колкото да се видим и да поговорим малко. Сега трябва да станем два пъти и да излезем навън за по 1-2 цигари (е това беше преди да намеря заведение, където може да се пуши  Heart Eyes).

# 994
Щом дори и да ти предлагат най-висша мода в кулинарията за пет лева ти няма да влезеш в заведение,то значи отиваш там само заради пушенето...

Аз за ресторантите не мисля, че ще има голяма драма. Т.е. който предпочита ресторантьорска пред домашна храна, ще си ходи. По-скоро за баровете се съмнявам, че ще има свикнат. Алкохолът си е същия като вкъщи, само това, че може да се пуши ги привлича там, все пак едно е жилищна сграда, друго е кръчма.

# 995
Толкова е просто.

Откакто застудя не ходя на кафе по заведения. По-рано излизах на кафе с приятели за около 30-50 минути, колкото да се видим и да поговорим малко. Сега трябва да станем два пъти и да излезем навън за по 1-2 цигари (е това беше преди да намеря заведение, където може да се пуши  Heart Eyes).

Това е.......+1 Peace

# 996
  • out of space
Толкова е просто.

Откакто застудя не ходя на кафе по заведения. По-рано излизах на кафе с приятели за около 30-50 минути, колкото да се видим и да поговорим малко. Сега трябва да станем два пъти и да излезем навън за по 1-2 цигари (е това беше преди да намеря заведение, където може да се пуши  Heart Eyes).

Това е.......+1 Peace

+ 100  Peace

# 997
  • София
+1

Да, решение има и всички може да бъдат доволни  Peace

# 998
Непушачите консумират повече храна и напитки отколкото пушачите,които палят цигара от цигара и клечат на едно кафе или питие. Примерът с компанията по-горе е показателен. Докато едните пушат,другите поръчват и консумират много повече.
Щом е така,защо собствениците на заведение протестират  Thinking Глупаво племе са тези хора,заведенията им са пълни с непушачи,които правят големи сметки,а те тръгнали да протестират  Wink

сигурна съм, че непушачите консумират повече от пушачите. Не сигурна - убедена съм в това! Била съм и пушач и непушач, и знам как компенсирам цигарата - с виличка и чашка в ръка.  Wink

А за ужас на пушачите ще кажа, че не само осигуровките трябва да се намалят на непушачите, а и заплатите им да са по-високи от на пушачите.
Пушачите 10 цигари по 5минути да изпушат на работа - това са 50 минути извън работното място.

# 999
Бо_, кой е казал, че пушачите искат повече почивки? Това си е работа на работодателя - да си уреди нещата и да санкционира нарушителите. Въпреки че за мен, и като служител, и като работодател ми е важно само едно единствено нещо - дали е свършена работата. Ако е, въобще не ме интересува дали е пушил или пишкал по 10 пъти. Ако не е, пак не ме интересува защо, факт е, че не е.

За осигуровките писах напред - подкрепям да са по-високи за пушачите. Но да са такива и за тези, които омитат пиците по пицариите, които се тъпчат с натриев глутамат по ресторантите, които набиват бургери в Макдоналдс, феновете на колата, на бирата, на твърдия алкохол, на шоколада и т.н. Защото и на тях им се налага да ползват услугите на докторите по-често Peace

сигурна съм, че непушачите консумират повече от пушачите. Не сигурна - убедена съм в това! Била съм и пушач и непушач, и знам как компенсирам цигарата - с виличка и чашка в ръка.  Wink

Аз не съм сигурна. Откакто ги спрях, почти спрях и алкохола, и храната намалих. И ако преди можех да изкарам от 19 ч. до 2-3 нощем в някое заведение, сега на маса се задържам за максимум 30 мин.

# 1 000
Човече,ако някой се тъпче в Макдоналдс,яде пици и боклуци той вреди само на себе си. Докато този,който пуши застрашава здравето и усмърдява и другите около него. а непрекъснатите "петминутки за цигарка" също са сериозен проблем защото другите през това време работят. Но все пак да кажат работодателите.

# 1 001
И ако преди можех да изкарам от 19 ч. до 2-3 нощем в някое заведение, сега на маса се задържам за максимум 30 мин.

Именно. Като седнехме в 7 в ресторанта и се прибирахме в 7 от бара. Като се сетя какви пари заминаваха ...  ooooh! Сега ако въобще отидем в заведение, хапваме и бягаме. Няма салати, няма аперативи и бутилки вино, че и с концентрат. Преди няколко дена щяхме да си ходим от ресторанта в 9, но като казаха, че може да се пуши отиде до 2. Хич да не я махат забраната, че са ни слаби ангелите.  Mr. Green

# 1 002
  • out of space

Пушачите 10 цигари по 5минути да изпушат на работа - това са 50 минути извън работното място.

Ееее не така приятелко! Това си е до човек, до съвест и до естество на работа.

В офиса ни се влиза с карти, чрез които се отчита времето в и извън офиса. За себе си съм намерила вариант да си нося храна от вкъщи, а обедната почивка да си я цепя през деня за по цигарка. Отделно, няма кой да ми свърши моята работа. Ако ще 3 часа да липсвам- натрупаната работа си седи и чака завръщането ми  Simple Smile

# 1 003
Била съм и пушач и непушач, и знам как компенсирам цигарата - с виличка и чашка в ръка.  Wink

И после борба със затлъстяването  Laughing

# 1 004
Човече,ако някой се тъпче в Макдоналдс,яде пици и боклуци той вреди само на себе си. Докато този,който пуши застрашава здравето и усмърдява и другите около него. а непрекъснатите "петминутки за цигарка" също са сериозен проблем защото другите през това време работят. Но все пак да кажат работодателите.

Нали за по-високи осигуровки говорим? Вреди на себе си - после отива в болницата, заради нанесената вреда и харчи пари за лечение. Ето защо трябва и той да плаща повече  Peace

Като работодател ти казвам, че не ме интересува кой пуши и кой не. Важното е да е свършена работата, пък ако ще и през 5 мин. да е излизал.

Общи условия

Активация на акаунт